1. Оралдағы Кап үңгіріндегі табылған суретте бейнеленген жануар



Дата24.02.2016
өлшемі63.06 Kb.
ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

1. Оралдағы Кап үңгіріндегі табылған суретте бейнеленген жануар.

A) Түйеқұс.

B) Маймыл.

C) Лама.


D) Мамонт.

E) Кенгуру.



2. Ежелгі Грецияда бүкіл эллиндерді (гректерді) біріктіретін мереке.

A) Олимпия ойындары.

B) Егін ору мерекесі.

C) Шарап жасау мерекесі.

D) Жүзім жинау мерекесі.

E) Зевстің туған күнін тойлау.



3. Португалдықтар жеткенге дейін Үндістанмен сауда жасау кімдердің қолында болды?

A) Монғолдардың.

B) Арабтардың.

C) Қытайлардың.

D) Парсылардың.

E) Ағылшындардың.



4. Шіркеу иелері 7-8 жыл бойы түрмеде ұстап өз көзқарасынан бас тартқыза алмаған табанды ғалым.

A) Т.Мюнцер.

B) Н.Коперник.

C) Леонардо да Винчи.

D) Г.Галилей.

E) Джордано Бруно.



5. 1979-1989 жылдары Кеңес елінің әскері соғысты:

A) Ауғанстанда.

B) Иракта.

C) Пәкстанда.

D) Моңғолияда.

E) Иранда.



6. Ніл өзені құяды:

A) Жерорта теңізіне.

B) Араб теңізіне.

C) Қара теңізге.

D) Үнді мұхитына.

E) Қызыл теңізге.



7. Рим империясының ең соңғы жаулап алу жорығын жүргізген император:

A) Помпей.

B) Цезарь.

C) Октавиан.

D) Траян.

E) Антоний.



8. 100 жылдық соғыстан кейін Франция жерінде қалған ағылшын иелігі:

A) Фландрия.

B) Кале порты.

C) Орлеан.

D) Марсель порты.

E) Леон.



9. XVI ғасырда Испан королі мен католик шіркеуіне қарсы әрекет еткен нидерланды партизандары.

A) Гугеноттар.

B) Кальвинистер.

C) Гёздер.

D) Диггерлер.

E) Пуритандар.



10. Франциядағы абсолюттік монархия құлаған жыл.

A) 1791 жыл.

B) 1789 жыл.

C) 1784 жыл.

D) 1774 жыл.

E) 1793 жыл.



11. 1860 ж. АҚШ-та республикалық партиядан сайланған президент.

A) Б. Франклин.

B) Дж. Вашингтон.

C) Д. Браун.

D) Г. Джефферсон.

E) А. Линкольн.



12. Австралия доминиондық статус алған жыл.

A) 1911 жыл

B) 1910 жыл

C) 1900 жыл

D) 1867 жыл

E) 1907 жыл



13. 40 жасқа келген, саңырау болғанымен ұлы шығармалар жазуды тоқтатпаған немістің ұлы композиторы:

A) Ф. Шопен.

B) А.Дворжак.

C) И.С.Бах.

D) Л. Бетховен.

E) В.А. Моцарт.



14. 1959 ж. Куба революциясын басқарған қайраткер:

A) С. Альенде.

B) Л. Корвалан.

C) Э. Че Гевара.

D) Ф. Кастро.

E) Д. Ортега.



15. Ежелгі Үндістан билеушісіның титулы:

A) Раджа.

B) “Патшалардың патшасы”.

C) Номарх.

D) Пандава.

E) Кшатрии.



16. ІV ғ. аяғында германдықтар жаулап алуға көшкен мемлекет:

A) Русь.


B) Скандинавия.

C) Рим империясы.

D) Византия.

E) Алдыңғы Азия.



17. 1788 жылы орыс әскерлері түрік флотын талқандаған жер:

A) Керчь.

B) Измаил (Дунай соғысындағы).

C) Еникале.

D) Кинбурн.

E) Днепр-Буг қойнауы (Очаков бекінісі).



18. Пангермандық саясатта қарастырылған мәселе:

A) Мәдениеттің дамуы.

B) Бүкіл әлемде немістердің билігін орнату.

C) Басқа елдермен ынтымақтастық.

D) Халықаралық сауданы дамыту.

E) Білімді қаржыландыру.



19. ХХ ғасырдың басында Германия өнеркәсіп өндірісінің көлемі жөнінен әлемдегі иеленген орны:

A) 7.


B) 5.

C) 2.


D) 4.

E) 1.


20. Қандай ұлы композитор 11 жасында тұңғыш опера жазды?

A) И. Гайдн.

B) И.С. Бах

C) Ф. Шопен.

D) В.Н. Моцарт.

E) Л. Бетховен.



21. 1921 – 1922 жылдардағы Вашингтонда өткен конференцияда қаралған мәселелер:

A) Ұлттар Лигасын құру мәселесі.

B) Германия мәселесі.

C) Соғыс олжасын бөлісу мәселесі.

D) КСРО мен саяси байланыс мәселесі.

E) Қиыр Шығыс пен Тынық мұхит мәселесі.



22. Дүниежүзілік қауымдастық нацизм мен фашизмді қайда әшекереледі?

A) Нюрнберг процесінде.

B) Потсдам конференциясында.

C) БҰҰ Ассамблеясында.

D) Ялта конферениясында.

E) Қауіпсіздік кеңесінде.



23. Герман Федеративтік Республикасы құрылған жыл:

A) 1948 ж.

B) 1949 ж.

C) 1945 ж.

D) 1951 ж.

E) 1947 ж.



24. Төменде көрсетілген елдердің бірі, ІІ дүниежүзілік соғыста Германия мен Италияның Одағы болған мемлекет:

A) Польша.

B) Албания.

C) Чехия.

D) Югославия.

E) Венгрия.



25. Дмитрий Донскойдың Мәскеудің князьдығын өсиетпен қалдырған ұлы:

A) III Иван.

B) IV Иван.

C) Иван Грозный.

D) III Василий.

E) I Василий.



26. XX ғасырдың басындағы Үндістандағы Б. Тилак басқарған ұсақ буржуазияшыл демократтардың негізгі талабы:

A) Ел шаруашылығын национализациялау.

B) Социализм орнату.

C) Тәуелсіз Үндістан Республикасын құру.

D) Жұмысшылардың жағдайын жақсарту.

E) Демократиялық үкімет құру.



27. XIX ғасырдың соңында Иранды жартылай отарына айландырған империалистік мемлекеттерді атаңыз:

A) Франция.

B) АҚШ.

C) Германия, Осман империясы.

D) Англия, Ресей.

E) Италия, Жапония



28. 1945 жылы Жапониямен соғыста Қиыр Шығыста құрылған кеңес әскерлерінің Бас қолбасшысы:

A) Н.Ф.Ватутин.

B) С.К.Тимошенко.

C) А.М.Василевский.

D) М.А.Пуркаев.

E) Р.Я.Малиновский.



29. Мексикада ұлттық-реформистік саясат бекінген кезең:

A) Л.Карденас билігі.

B) Л.Корвалан билігі.

C) Ф.Кастро билігі.

D) С.Альенде билігі.

E) Х.Перон билігі.



30. XX ғасырдың II жартысында әдебиет бойынша Нобель сыйлығының лауреаты, американдық жазушы:

A) П.Неруда.

B) У.Фолкнер.

C) А.Франс.

D) Т.Манн.

E) В.Хора.



ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

ПӘНІНЕН СЫНАҚ БІТТІ



1.D 2.A 3B 4E 5A 6A 7D 8B 9C 10B 11E 12C 13D 14D 15A 16C 17E 18B 19C 20D 21E 22A 23B 24E 25E 26C 27D 28C 29A 30B
Каталог: userdata -> uploads -> u21
u21 -> Әдебиет пен сынның биік белесі
u21 -> «Қазақ» газетіндегі көтерілген оқу –тәрбие мәселелері
u21 -> Қазақ халқының этногенезі (Халықтың пайда болуы мен қалыптасуы) Қазақ халқының қалыптасуы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Қазақ тіліндегі ресми іс-қағаздары Басқару, ұйымдастыру, өкім шығару қызметіне қатысты құжаттар
u21 -> Қожа Ахмед Ясауи
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Керей хан (1456-1473 ж ж. билік құрған)


Достарыңызбен бөлісу:


©dereksiz.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет