ДҮние жүзі тарихы



Дата24.02.2016
өлшемі61.42 Kb.
ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

1. Алғашқы тастарға көбінесе ненің суреті бейнеленді?

A) Өсімдіктің.

B) Күннің.

C) Адамның.

D) Геометриялық сызықтардың.

E) Жануарлардың.



2. Ежелгі Грек аңыздарында ғажайып оқиғаларды басынан өткерген атақты поэманың басты кейіпкері.

A) Амулий.

B) Прометей.

C) Гомер.

D) Одиссей.

E) Нумитор.



3. Шіркеу иелері 7-8 жыл бойы түрмеде ұстап өз көзқарасынан бас тартқыза алмаған табанды ғалым.

A) Г.Галилей.

B) Леонардо да Винчи.

C) Джордано Бруно.

D) Н.Коперник.

E) Т.Мюнцер.



4. 1941 жылы Москваны қорғауда ерлік көрсеткен Қазақстандық дивизия.

A) 14 дивизия.

B) 6 дивизия.

C) 34 дивизия.

D) 316 атқыштар дивизиясы.

E) 72 дивизия.



5. 1993 жылы 15 ќарашада Ќазаќстанда

A) ±лттыќ тењге шыѓарды

B) президент сайлады

C) сом алтын шыѓады

D) алтын, алмас ќорын жинады

E) тєуелсіздік жариялады



6. Алғашқы таптық қоғам мен мемлекеттердің қалыптасуы және дамуы басталған жер:

A) Азия мен Солтүстік Африкада.

B) Грецияда.

C) Еуропада.

D) Америкада.

E) Үндістанда.



7. Б.з.д. V ғасырдағы Римдегі плебейлердің мүддесін қорғаушылар:

A) Абыздар.

B) Халық трибундары.

C) Сенаторлар.

D) Ақсақалдар.

E) Консулдар.



8. Европада орта ғасырлық цехтарда ең көп қолданылатын жазаның түрі:

A) Дарға асу.

B) Айып төлету.

C) Дүре соғу.

D) Цехтан қуу.

E) Құн төлету.



9. Үндістанға батысқа қарай жүзу арқылы жетуге тұңғыш әрекет жасаған еуропалық теңіз саяхатшысы:

A) Христофор Колумб.

B) Писарро.

C) Магеллан.

D) Америго Веспуччи.

E) Васко да Гама.



10. Иезуиттер орденінің негізін салушы.

A) Торквемада.

B) Лойола.

C) Кальвин.

D) Папа III Иннокентий.

E) II Филипп.



11. I Александр мен Наполеон Бонапарт арасындағы бейбітшілік және одақ туралы келісім жасалған жер:

A) Москва.

B) Аустерлиц.

C) Париж.

D) Тильзит.

E) Фридланд.



12. XIX ғасырдың 40-шы жылдарында Африкадағы Гвинея шығанағының батысындағы территориясында құрылған АҚШ ықпалындағы мемлекет:

A) Ангола.

B) Марокко.

C) Либерия.

D) Нигерия.

E) Сенегал.



13. ’’Мараттың өлімі’’ картинасын салған суретші.

A) Оноре Домье.

B) Франциско Гойя.

C) Джон Констебл.

D) Жак Луи Давид.

E) Эжен Делакруа.



14. Корей Халық Демократиялық Республикасының астанасы:

A) Сеул.


B) Улан-Батор.

C) Пхеньян.

D) Ханой.

E) Пномпень.



15. Цинь Шихуанды қызықтырған жерлер:

A) Сары теңіз жағалауындағы жерлер.

B) Оңтүстік Қытай теңізінің жағалауындағы тайпалар жері.

C) Сақтар жері.

D) Көшпелі ғұн тайпалары жері.

E) Шығыс Қытай теңізі жағалауындағы елдердің жері.



16. Болгар патшалығы құрылды:

A) VIII ғасырдың аяғында.

B) VII ғасырдың аяғында.

C) VII ғасырдың басында.

D) VIII ғасырдың басында.

E) IX ғасырда.



17. Солтүстік Нидерландыда жаңа Голланд республикасы құрылған жыл.

A) 1579 жыл.

B) 1577 жыл.

C) 1578 жыл.

D) 1580 жыл.

E) 1582 жыл.



18. Ұлы Француз буржуазиялық революциясының бастауы болған Бастилияны алу іске асты:

A) 1792 ж. 6 тамызында.

B) 1793 ж. 21 қаңтарында.

C) 1789 ж. 5 мамырында.

D) 1792 ж. 15 сәуірінде.

E) 1789 ж. 14 шілдесінде.



19. 1866 ж. құрылған Солтүстік Герман одағына неше мемлекет енді?

A) 22.


B) 21.

C) 24.


D) 23.

E) 20.


20. Пангермандық саясатта қарастырылған мәселе:

A) Мәдениеттің дамуы.

B) Бүкіл әлемде немістердің билігін орнату.

C) Халықаралық сауданы дамыту.

D) Білімді қаржыландыру.

E) Басқа елдермен ынтымақтастық.



21. ХХ ғасырдың басында Германия өнеркәсіп өндірісінің көлемі жөнінен әлемдегі иеленген орны:

A) 4.


B) 5.

C) 2.


D) 7.

E) 1.


22. 1931 жылғы Испаниядағы маңызды оқиға:

A) Германиямен соғыстың басталуы.

B) Фашистік ұйымның құрылуы.

C) Әскери диктатураның күшейтілуі.

D) Социалистік республиканың орнауы.

E) Монархияның құлауы.



23. Біріккен Ұлттар Ұйымының тұрақты жауапты жұмыс істейтін органы:

A) Халықаралық сот.

B) ЮНЕСКО.

C) Бас Ассамблея.

D) Қауіпсіздік кеңесі.

E) Ішкі істер Министрлігі.



24. 1956 жылы тоталитарлық социализмге қарсы төңкеріс болған мемлекет:

A) Румыния.

B) Чехословакия.

C) Албания.

D) Венгрия.

E) Болгария.



25. XІІ ғасырдың аяғында болгарлар кімге қарсы шықты?

A) Византиялықтарға.

B) Оғыздар мен қыпшақтарға.

C) Египеттіктерге.

D) Арабтарға.

E) Түріктерге.



26. XIX ғасырдың ортасында Англияның сәулет өнерінде басым болған стильді атаңыз:

A) Барокко.

B) Псевдоготикалық.

C) Романдық.

D) Римдік.

E) Викториандық.



27. XX ғасырдың басындағы Үндістандағы Б. Тилак басқарған ұсақ буржуазияшыл демократтардың негізгі талабы:

A) Ел шаруашылығын национализациялау.

B) Жұмысшылардың жағдайын жақсарту.

C) Тәуелсіз Үндістан Республикасын құру.

D) Социализм орнату.

E) Демократиялық үкімет құру.



28. “Тиімді сапалы сұраныс” теориясын таңдаған экономист:

A) Р. Оуэн.

B) Н. Кондратов.

C) Д.М. Кейнс.

D) К. Маркс.

E) А. Смитт.



29. БҰҰ-ның Қауіпсіздік Кеңесінің тұрақты мүшесі емес:

A) Ұлыбритания.

B) Франция.

C) Қытай.

D) АҚШ.

E) Жапония.



30. 1913 жылы Нобель сыйлығының лауреаты болған үнді жазушысы:

A) Н.Рао.

B) Д.Неру.

C) М.Ганди.

D) В.Ананд.

E) Р.Тагор.



ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

ПӘНІНЕН СЫНАҚ БІТТІ


1E 2D 3C 4D 5A 6A 7B 8B 9A 10B 11D 12C 13D 14C 15B 16B 17A 18E 19A 20B 21C 22E 23D 24D 25A 26E 27C 28C 29E 30E
Каталог: userdata -> uploads -> u21
u21 -> Әдебиет пен сынның биік белесі
u21 -> «Қазақ» газетіндегі көтерілген оқу –тәрбие мәселелері
u21 -> Қазақ халқының этногенезі (Халықтың пайда болуы мен қалыптасуы) Қазақ халқының қалыптасуы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Қазақ тіліндегі ресми іс-қағаздары Басқару, ұйымдастыру, өкім шығару қызметіне қатысты құжаттар
u21 -> Қожа Ахмед Ясауи
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Керей хан (1456-1473 ж ж. билік құрған)


Достарыңызбен бөлісу:


©dereksiz.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет