ДҮние жүзі тарихы



Дата24.02.2016
өлшемі60.26 Kb.
ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

1. Алғашқы тастарға көбінесе ненің суреті бейнеленді?

A) Адамның.

B) Жануарлардың.

C) Өсімдіктің.

D) Геометриялық сызықтардың.

E) Күннің.



2. Ежелгі Грек аңыздарында ғажайып оқиғаларды басынан өткерген атақты поэманың басты кейіпкері.

A) Гомер.

B) Амулий.

C) Одиссей.

D) Нумитор.

E) Прометей.



3. Американың байырғы халқы.

A) Француздар.

B) Арабтар.

C) Африкалықтар.

D) Ағылшындар.

E) Үндістер.



4. 1600 жылы шіркеу соты Джордано Бруноны.

A) Отқа өртеді.

B) Кешірім жасады.

C) Ақтады.

D) Дарға асты.

E) Жер аударды.



5. 1993 жылы 15 ќарашада Ќазаќстанда

A) сом алтын шыѓады

B) алтын, алмас ќорын жинады

C) тєуелсіздік жариялады

D) ±лттыќ тењге шыѓарды

E) президент сайлады



6. Европада орта ғасырлық цехтарда ең көп қолданылатын жазаның түрі:

A) Құн төлету.

B) Цехтан қуу.

C) Дүре соғу.

D) Дарға асу.

E) Айып төлету.



7. Иезуиттер орденінің негізін салушы.

A) II Филипп.

B) Лойола.

C) Кальвин.

D) Торквемада.

E) Папа III Иннокентий.



8. I Александр мен Наполеон Бонапарт арасындағы бейбітшілік және одақ туралы келісім жасалған жер:

A) Тильзит.

B) Фридланд.

C) Париж.

D) Аустерлиц.

E) Москва.



9. XIX ғасырдың 40-шы жылдарында Африкадағы Гвинея шығанағының батысындағы территориясында құрылған АҚШ ықпалындағы мемлекет:

A) Марокко.

B) Нигерия.

C) Либерия.

D) Ангола.

E) Сенегал.



10. XVIII ғасырдың I жартысында өмір сүрген, көп жылдар бойы Лейпциг шіркеуінде органист болған неміс композиторы:

A) И.С. Бах.

B) Л. Бетховен.

C) Р. Шуман.

D) В. И. Моцарт.

E) Ф. Шопен.



11. 1900 жылы құрылған Британия лейбористік партиясының алғашқы жетекшісі:

A) Том Манн.

B) Давид Ллойд Джордж.

C) Джон Макдональд.

D) Рамсей Макдональд.

E) Роберт Оуэн.



12. ’’Мараттың өлімі’’ картинасын салған суретші.

A) Франциско Гойя.

B) Джон Констебл.

C) Эжен Делакруа.

D) Жак Луи Давид.

E) Оноре Домье.



13. Екінші дүниежүзілік соғыс кезінде өз бейтараптығын сақтап қалған ел:

A) Норвегия.

B) Польша.

C) Дания.

D) Швеция.

E) Финляндия.



14. Корей Халық Демократиялық Республикасының астанасы:

A) Пхеньян.

B) Сеул.

C) Улан-Батор.

D) Пномпень.

E) Ханой.



15. Біріккен Египет (Мысыр) мемлекетінің бірінші астанасы:

A) Мемфис.

B) Фивы.

C) Асцан.

D) Вавилон.

E) Ахетатон.



16. Цинь Шихуанды қызықтырған жерлер:

A) Сақтар жері.

B) Оңтүстік Қытай теңізінің жағалауындағы тайпалар жері.

C) Сары теңіз жағалауындағы жерлер.

D) Шығыс Қытай теңізі жағалауындағы елдердің жері.

E) Көшпелі ғұн тайпалары жері.



17. Римнің ең соңғы жаулап алу соғыстары кезіндегі император

A) Антоний.

B) Траян.

C) Август.

D) Цезарь.

E) Октавиан.



18. Болгар патшалығы құрылды:

A) VIII ғасырдың аяғында.

B) IX ғасырда.

C) VII ғасырдың аяғында.

D) VII ғасырдың басында.

E) VIII ғасырдың басында.



19. Солтүстік Нидерландыда жаңа Голланд республикасы құрылған жыл.

A) 1579 жыл.

B) 1577 жыл.

C) 1580 жыл.

D) 1578 жыл.

E) 1582 жыл.



20. Париж Коммуннасының революциялық - социалистік насихатын жүргізген жұмысшы - әйелдердің бірі:

A) Надежда Крупская.

B) Клара Цеткин.

C) Елизавета Дмитриева.

D) Роза Люксембург.

E) Луиза Мишель.



21. 1931 жылғы Испаниядағы маңызды оқиға:

A) Социалистік республиканың орнауы.

B) Германиямен соғыстың басталуы.

C) Фашистік ұйымның құрылуы.

D) Монархияның құлауы.

E) Әскери диктатураның күшейтілуі.



22. 1941 жылдың жазындағы неміс-фашист «Солтүстік» әскери тобының соққы жасаған бағыты:

A) Батыс Украина - Оңтүстік-Шығыс.

B) Рига-Москва.

C) Минск-Смоленск-Мәскеу.

D) Балтық маңы – Ленинград.

E) Киев-Минск.



23. КСРО карточка жүйесінің жойылуы:

A) 1949 ж.

B) 1948 ж.

C) 1947 ж.

D) 1946 ж.

E) 1945 ж.



24. 1968 жылы Чехословакияға әскери күштерін кіргізген елдер.

A) КСРО, ГДР, Югославия.

B) Албания, КХР, Болгария.

C) КСРО, ГДР, Албания.

D) ГДР, ГФР, АҚШ.

E) ГДР, КСРО, Венгрия.



25. XІІ ғасырдың аяғында болгарлар кімге қарсы шықты?

A) Египеттіктерге.

B) Византиялықтарға.

C) Түріктерге.

D) Оғыздар мен қыпшақтарға.

E) Арабтарға.



26. Ресейдің Земство соборы Украинаны мемлекет құрамына алуға келісім берген жыл:

A) 1655ж.

B) 1653ж.

C) 1652ж.

D) 1651ж.

E) 1650ж.



27. Қытайдың Гоминьдан партиясының құрылған жылы:

A) 1903.


B) 1914.

C) 1909.


D) 1906.

E) 1912.



28. 1910 ж. Оңтүстік Африка одағына енген территориялар:

A) Оңтүстік-батыс Африка, Ангола, солтүстік Родезия.

B) Мозамбик, Трансваль, Наталь, Ангола.

C) Конго, Ангола, Родезия, Наталь.

D) Кап отары, Оранжевая республикасы, Трансваль.

E) Трансваль, Шығыс Африка, Мозамбик.



29. БҰҰ-ның Қауіпсіздік Кеңесінің тұрақты мүшесі емес:

A) Франция.

B) АҚШ.

C) Жапония.



D) Қытай.

E) Ұлыбритания.



30. 1913 жылы Нобель сыйлығының лауреаты болған үнді жазушысы:

A) Н.Рао.

B) М.Ганди.

C) В.Ананд.

D) Д.Неру.

E) Р.Тагор.



ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

ПӘНІНЕН СЫНАҚ БІТТІ


1B 2C 3E 4A 5D 6E 7B 8A 9C 10A 11C 12D 13D 14A 15A 16B 17B 18C 19A 20E 21D 22D 23C 24E 25B 26B 27E 28D 29C 30E
Каталог: userdata -> uploads -> u21
u21 -> Әдебиет пен сынның биік белесі
u21 -> «Қазақ» газетіндегі көтерілген оқу –тәрбие мәселелері
u21 -> Қазақ халқының этногенезі (Халықтың пайда болуы мен қалыптасуы) Қазақ халқының қалыптасуы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Қазақ тіліндегі ресми іс-қағаздары Басқару, ұйымдастыру, өкім шығару қызметіне қатысты құжаттар
u21 -> Қожа Ахмед Ясауи
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Керей хан (1456-1473 ж ж. билік құрған)


Достарыңызбен бөлісу:


©dereksiz.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет