ДҮние жүзі тарихы



Дата23.02.2016
өлшемі60.19 Kb.
ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

1. Оралдағы Кап үңгіріндегі табылған суретте бейнеленген жануар.

A) Түйеқұс.

B) Маймыл.

C) Мамонт.

D) Лама.

E) Кенгуру.



2. Ежелгі Грецияда бүкіл эллиндерді (гректерді) біріктіретін мереке.

A) Олимпия ойындары.

B) Егін ору мерекесі.

C) Зевcтің туған күнін тойлау.

D) Шарап жасау мерекесі.

E) Жүзім жинау мерекесі.



3. Куба мен Кариб теңізінің көптеген аралдарының тұрғындары ауыр еңбекпен, аурудан түгелдей қырылған уақыт:

A) XVI ғ. ортасы.

B) XVIII ғасырдың соңы.

C) XVIIIғ. ортасы.

D) XVII ғ. ортасы.

E) XVғ. ортасы.



4. АЌШ Хиросима мен Нагасакиге атом бомбасын тастаған мерзім:

A) 1945 ж, ќырќ‰йек.

B) 1945 ж, шілдеде.

C) 1945 ж, маусымда.

D) 1945 ж, мамырда.

E) 1945 ж, тамызда.



5. 1979-1989 жылдары Кеңес елінің әскері соғысты:

A) Ауғанстанда.

B) Моңғолияда.

C) Пәкстанда.

D) Иракта.

E) Иранда.



6. Ніл өзені құяды:

A) Үнді мұхитына.

B) Қара теңізге.

C) Жерорта теңізіне.

D) Араб теңізіне.

E) Қызыл теңізге.



7. Рим империясының ең соңғы жаулап алу жорығын жүргізген император:

A) Цезарь.

B) Траян.

C) Помпей.

D) Антоний.

E) Октавиан.



8. 100 жылдық соғыстан кейін Франция жерінде қалған ағылшын иелігі:

A) Фландрия.

B) Орлеан.

C) Марсель порты.

D) Кале порты.

E) Леон.



9. XVI ғасырда Испан королі мен католик шіркеуіне қарсы әрекет еткен нидерланды партизандары.

A) Гёздер.

B) Пуритандар.

C) Диггерлер.

D) Гугеноттар.

E) Кальвинистер.



10. Франциядағы абсолюттік монархия құлаған жыл.

A) 1793 жыл.

B) 1774 жыл.

C) 1789 жыл.

D) 1784 жыл.

E) 1791 жыл.



11. 1860 ж. АҚШ-та республикалық партиядан сайланған президент.

A) А. Линкольн.

B) Д. Браун.

C) Б. Франклин.

D) Г. Джефферсон.

E) Дж. Вашингтон.



12. Австралия доминиондық статус алған жыл.

A) 1911 жыл

B) 1907 жыл

C) 1867 жыл

D) 1900 жыл

E) 1910 жыл



13. 40 жасқа келген, саңырау болғанымен ұлы шығармалар жазуды тоқтатпаған немістің ұлы композиторы:

A) А.Дворжак.

B) Ф. Шопен.

C) И.С.Бах.

D) В.А. Моцарт.

E) Л. Бетховен.



14. 1959 ж. Куба революциясын басқарған қайраткер:

A) Л. Корвалан.

B) Ф. Кастро.

C) Д. Ортега.

D) С. Альенде.

E) Э. Че Гевара.



15. Ежелгі Үндістан билеушісіның титулы:

A) Пандава.

B) Номарх.

C) Кшатрии.

D) Раджа.

E) “Патшалардың патшасы”.



16. ІV ғ. аяғында германдықтар жаулап алуға көшкен мемлекет:

A) Византия.

B) Алдыңғы Азия.

C) Скандинавия.

D) Рим империясы.

E) Русь.



17. Христиан және ислам діндері үстемдік ете бастаған кезең:

A) Қазіргі заман тарихы.

B) Патриархат.

C) Жаңа тарих.

D) Алғашқы қауымдық қоғам.

E) Орта ғасырлар тарихы.



18. Англиядағы өнеркәсіп төңкерісі басталды …

A) XVIII ғ. 90-жж.

B) XIX ғ..-10-жж.

C) XVII ғ. 60-жж.

D) XVIII ғ. 60-жж.

E) XVII ғ. 80-жж.



19. Париж Коммуннасының революциялық - социалистік насихатын жүргізген жұмысшы - әйелдердің бірі:

A) Елизавета Дмитриева.

B) Роза Люксембург.

C) Луиза Мишель.

D) Надежда Крупская.

E) Клара Цеткин.



20. Француз империализмінің сипаты.

A) Отарлық.

B) Өсімқорлық.

C) Әскери-феодалдық.

D) Юнкерлік.

E) Фермерлік.



21. Қандай ұлы композитор 11 жасында тұңғыш опера жазды?

A) И.С. Бах

B) И. Гайдн.

C) Л. Бетховен.

D) Ф. Шопен.

E) В.Н. Моцарт.



22. 1921 – 1922 жылдардағы Вашингтонда өткен конференцияда қаралған мәселелер:

A) КСРО мен саяси байланыс мәселесі .

B) Германия мәселесі.

C) Қиыр Шығыс пен Тынық мұхит мәселесі.

D) Соғыс олжасын бөлісу мәселесі.

E) Ұлттар Лигасын құру мәселесі.



23. Дүниежүзілік қауымдастық нацизм мен фашизмді қайда әшекереледі?

A) Нюрнберг процесінде.

B) БҰҰ Ассамблеясында.

C) Потсдам конференциясында.

D) Ялта конферениясында.

E) Қауіпсіздік кеңесінде.



24. 1949-53 ж.ж. социализм жүйесін құруда КСРО-ға ұқсамауға тырысқан ел:

A) Польша.

B) Венгрия.

C) Чехословакия.

D) Болгария.

E) Югославия.



25. „Россия“ ұғымының туындаған кезі:

A) XIII ғасыр.

B) XV ғасыр аяғы.

C) XIV ғасыр басы.

D) XIV ғасыр аяғы.

E) XVI ғасыр.



26. 1648 жылы мамырда Корсунь түбінде …

A) Украин көтерілісшілері Речь Посполита әскерінен жеңілді.

B) Б.Хмельницкий әскері поляк әскеріне қатты соққы берді.

C) Украин көтерілісшілері мен Речь Посполита әскері бітімге келді.

D) Б. Хмельницкий Речь Посполитамен қарулы күреске әлі ерте деп санады.

E) Речь Посполита Украина тәуелсіздігін тануға келісті.



27. Англия мен Ресейдің Иранды ықпал ету аймағына бөлісу туралы келісім құрған жылы:

A) 1910.


B) 1902.

C) 1911.


D) 1900.

E) 1907.



28. Францияда 1981 жылы президенттік сайлауда кім жеңді?

A) Ж.Ширак.

B) Ф.Миттеран.

C) В.Жискар д’Эстен.

D) Де Голль.

E) Ж.Помпиду.



29. Мексикада ұлттық-реформистік саясат бекінген кезең:

A) Л.Корвалан билігі.

B) Х.Перон билігі.

C) С.Альенде билігі.

D) Л.Карденас билігі.

E) Ф.Кастро билігі.



30. XX ғасырдың II жартысында әдебиет бойынша Нобель сыйлығының лауреаты, американдық жазушы:

A) А.Франс.

B) В.Хора.

C) У.Фолкнер.

D) П.Неруда.

E) Т.Манн.



ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

ПӘНІНЕН СЫНАҚ БІТТІ


1C 2A 3A 4E 5A 6C 7B 8D 9A 10C 11A 12D 13E 14B 15D 16D 17E 18D 19C 20B 21E 22C 23A 24E 25B 26B 27E 28B 29D 30C
Каталог: userdata -> uploads -> u21
u21 -> Әдебиет пен сынның биік белесі
u21 -> «Қазақ» газетіндегі көтерілген оқу –тәрбие мәселелері
u21 -> Қазақ халқының этногенезі (Халықтың пайда болуы мен қалыптасуы) Қазақ халқының қалыптасуы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Қазақ тіліндегі ресми іс-қағаздары Басқару, ұйымдастыру, өкім шығару қызметіне қатысты құжаттар
u21 -> Қожа Ахмед Ясауи
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Керей хан (1456-1473 ж ж. билік құрған)
u21 -> ДҮние жүзі тарихы


Достарыңызбен бөлісу:


©dereksiz.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет