ДҮние жүзі тарихы



Дата23.02.2016
өлшемі57.99 Kb.
ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

1. Ежелгі суретшілердің бейнелеген негізгі көріністері.

A) Аң аулау сәті.

B) Спорттық жарыстар.

C) Адамдардың соғыстары.

D) Үй салу сәті.

E) Серуендеу сәті.



2. Ежелгі Грецияда эллин өнерінің ең шарықтаған кезі:

A) Б.з.д. IV-III ғасыр.

B) Б.з.д. V-IV ғасыр.

C) Б.з.д.I ғасыр.

D) Б.з.д. II-I ғасыр.

E) Б.з.д. III-II ғасыр.



3. ХVІ ғасырдағы теңіз шайқасында испандық «Жеңілмейтін армаданың» ағылшын флотынан жеңілген жылы.

A) 1204ж.

B) 1492ж.

C) 1453ж.

D) 1588ж.

E) 1380ж.



4. Біріккен ±лттар ±йымы құрылған жыл:

A) 1943


B) 1942

C) 1941


D) 1944

E) 1945


5. “Жариялылық” ұғымын М.С.Горбачевтің алғаш рет қолдануы.

A) ХVІ съезде.

B) ХV съезде.

C) 1961 ж. КОКП-нан ХХІІ съезінде.

D) 1964 ж. КОКП-ның қараша айындағы Пленумында.

E) ХХVІІ съезде.



6. Хеопс перғауынының пирамидасының биіктігі.

A) 160 м


B) 120 м

C) 150 м


D) 170 м

E) 100 м


7. Папа III Иннокентийдің XIII ғасырдың басында оңтүстік Франциядағы еретиктермен күресінің созылған уақыты:

A) 20 жыл.

B) 10 жыл.

C) 7 жыл.

D) 15 жыл.

E) 31 жыл.



8. XIV ғасырдың басында Мәскеу князьдығына басты қарсы болған князьдық:

A) Новгород.

B) Тверь.

C) Нижний Новгород.

D) Ярославль.

E) Владимир.



9. АҚШ-тың бірінші президенті:

A) Гамильтон.

B) Вашингтон.

C) Франклин.

D) Джефферсон.

E) Линкольн.



10. 1807 ж. тұңғыш бу кемесі жасалған ел:

A) Италия.

B) Ресей.

C) АҚШ.


D) Франция.

E) Германия.



11. Иран мемлекетінің 1935 жылға дейінгі атауы:

A) Парфия.

B) Иран сұлтанаты.

C) Иран Республикасы.

D) Иран.

E) Персия.



12. Париждегі “Қанды апта“ кезеңін көрсетіңіз:

A) 1871 жыл 2 – 9 сәуір.

B) 1871 жыл 9 – 16 сәуір.

C) 1871 жыл 20 – 27 сәуір.

D) 1871 жыл 20 – 27 мамыр.

E) 1871 жыл 21 – 28 мамыр.



13. Екінші дүниежүзілік соғыс кезінде Англияның премьер-министрі болған:

A) Н.Чемберлен.

B) Т.Рузвельт.

C) Р.Макдональд.

D) У.Черчилль.

E) Б.Муссолини.



14. Оңтүстік Кореяның ұлттық және экономикалық дамуының моделі:

A) КСРО


B) Қытай.

C) АҚШ


D) Батыс Европа.

E) Жапония.



15. Ұлы Қытай қорғаны қандай көшпелі тайпалардан қорғану үшін салынды?

A) Сарматтардан.

B) Ғұндардан.

C) Сақтардан.

D) Скифтерден.

E) Монғолдардан.



16. Спартак бастаған көтеріліске қатысып қолға түскен құлдарға римдіктердің қолданған жазасы:

A) Дарға асу.

B) Түрмеге қамау.

C) Бастарын кесу.

D) Ағашқа керу.

E) Садақпен ату.



17. Славян әрпі пайда болды:

A) XI ғасырда.

B) XІІ ғасырда.

C) IX ғасырда.

D) VIII ғасырда.

E) X ғасырда.



18. Орта ғасырларда Еуропада алғашқы банкирлер шыққан әлеуметтік топ:

A) Дворяндар.

B) Қолөнершілер.

C) Саудагерлер.

D) Өсімқорлар, айырбастаушылар.

E) Шаруалар.



19. Ватикан шіркеуінің бөлмелерін 4 жыл әшекейлеген аса көрнекті суретші:

A) Леонардо да Винчи.

B) Альбрехт Дюрер.

C) Диего Веласкес.

D) Рафаэль Санти.

E) Микеланджело Буанарроти.



20. 1789-1791 жж. Орыс-түрік соғысында Ресей жағында соғысқан:

A) Англия.

B) Швеция.

C) Австрия.

D) Франция.

E) Речь Посполита.



21. Д. И. Менделеев қай жылы химиялық элементтердің периодтық жүйесін жасады?

A) 1869.


B) 1875.

C) 1884.


D) 1871.

E) 1879.



22. АҚШ тарихында төрт рет қатар президенттік сайлауда жеңген президент.

A) Т.Рузвельт.

B) Г.Гувер.

C) Ф.Рузвельт.

D) Г.Поллит.

E) Г.Трумэн.



23. 1982 жылы КОКП ОК бірінші хатшысы болған:

A) Ю.В. Андропов.

B) М.С. Горбачев.

C) Л.И. Брежнев.

D) К.У. Черненко.

E) Н.С. Хрущев.



24. XXғ. II жартысында Қытай-конфуциалық блокқа кірмеген ел:

A) Үнді.


B) Тайвань.

C) Сингапур.

D) Вьетнам.

E) Жапония.



25. Шешенстан мен Таулы Дағыстандағы патша үкіметіне қарсы көтерілісті 1834 жылдан бастап басқарған адам:

A) Ермак.

B) Шәміл.

C) Е. Пугачев.

D) С. Юлаев.

E) М. Юлаев.



26. Әлемдік тартылыс заңын ашқан:

A) И. Ньютон.

B) Г. Лейбниц.

C) Э. Резерфорд.

D) П. Лаплас.

E) Д. Джоуль.



27. XIX ғасырдың аяғындағы Жапонияның XVII ғасырдан бастап өмір сүріп келе жатқан ірі сауда - өнеркәсіп бірлестігін атаңыз:

A) Тойота.

B) Сони.

C) Ниссан.

D) Мицуи.

E) Мицубиси.



28. XIX ғасырдың 90-жылдары бірнеше жүз мың армяндарды өлтіруді ұйымдастырған Осман империясының «қанқұмар сұлтаны»:

A) Ахмет.

B) Сүлеймен.

C) Мехмед.

D) II Әбділ-Хамит.

E) Селим.



29. 1960 жылдары әскери-саяси блоктарға қосылмау қозғалысы елдері үкімет басшыларының бірінші конференциясы өткен қала:

A) Каир.


B) Белград.

C) Дели.


D) Нью-Йорк

E) Москва.



30. Мини-процессорды шығарған фирма:

A) Майкрософт.

B) Самсунг.

C) Интел.

D) Сони.

E) Антелл.



ДҮНИЕ ЖҮЗІ ТАРИХЫ

ПӘНІНЕН СЫНАҚ БІТТІ


1A 2B 3D 4E 5E 6C 7A 8B 9B 10C 11E 12E 13D 14E 15B 16D 17C 18D 19E 20C 21A 22C 23A 24A 25B 26A 27D 28D 29B 30C
Каталог: userdata -> uploads -> u21
u21 -> Әдебиет пен сынның биік белесі
u21 -> «Қазақ» газетіндегі көтерілген оқу –тәрбие мәселелері
u21 -> Қазақ халқының этногенезі (Халықтың пайда болуы мен қалыптасуы) Қазақ халқының қалыптасуы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Қазақ тіліндегі ресми іс-қағаздары Басқару, ұйымдастыру, өкім шығару қызметіне қатысты құжаттар
u21 -> Қожа Ахмед Ясауи
u21 -> ДҮние жүзі тарихы
u21 -> Керей хан (1456-1473 ж ж. билік құрған)
u21 -> ДҮние жүзі тарихы


Достарыңызбен бөлісу:


©dereksiz.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет