Егейска турция и остров родос цена: 283 евро / 553 лева Дати : 09. 04/ 19. 05/ 15. 09/ 06. 10 Цената включважүктеу 30.88 Kb.
Дата10.07.2016
өлшемі30.88 Kb.


ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ и ОСТРОВ РОДОС

Цена: 283 евро / 553 лева
Дати : 09.04/ 19.05/ 15.09/ 06.10

Цената включва:


  • 7 нощувки със закуски и вечери: две в района на Айвалък, две в Кушадасъ, две на остров Родос и една в Мармарис в хотели 3-4*;

  • Транспорт с комфортен автобус;

  • Туристическа програма в Пергамон, Приене, Милет, Дидима, Афродизиас, Пакмуккале, Хиераполис, Ефес, Троя;

  • Екскурзоводско обслужване;

  • Медицинска застраховка.


С тази екскурзия ще посетите: Айвалък, Бергама, Кушадасъ, Приене, Милет, Дидима, Мармарис, остров Родос, Каунос, Афродизиас, Памуккале, Хиераполис, Ефес, къщата на Дева Мария, Селджукската крепост с гроба на Йоан Богослов
Маршрут: 2900 км
Туристическа програма:
1 ден - София – Пловдив – Хасково – Айвалък
Тръгване от София за Айвалък от Националния стадион “Васил Левски” в 07.00 ч., от Пловдив – бензиностанцията OMV до хотел „Санкт Петербург”в 09.00 ч., от Хасково - автогарата в 10.30 ч. Преминаване с ферибот през протока Дарданелите и вечерта настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря и нощувка.
2 ден - Айвалък – Бергама – Кушадасъ
Закуска.Отпътуване за град Бергама и посещение на руините на древния град Пергамон, прочут с библиотеката съхранявала над 200 хил. ръкописа. Разглеждане на Акропола, Храма на Траян, Храма на Атина, останките от Олтара на Зевс и Амфитеатъра. Отпътуване за Кушадасъ и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
3 ден - Кушадасъ – Приам – Милет – Дидима – Мармарис
Закуска. Отпътуване за Приам. Продължаваме своя път в опознаване на Егейска Турция. Следващата наша спирка е древния град Милет – люлка на античната гръцка философия - разглеждане на Амфитеатъра и руините на града. В древността има храмове, определяли живота на хората десетилетия наред. Един от тях е и Храма на Аполон в Дидима - следващ обект по пътя ни в Турция. Отпътуване за Мармарис Настаняване в хотел в Мармарис. Вечеря и нощувка.
4 ден – Мармарис – остров Родос
Закуска. Отпътуване с ферибот за остров Родос – най-големият от островната група на Додеканезите, наречен “Островът на светлината”, заради многобройните слънчеви дни през годината. Настаняване в хотел. Разглеждане на средновековната крепост построена от рицарите – хоспиталиери и Двореца на Великия Магистър, Стария град, пристанищния булевард, мястото на Родоския колос. Уловете духa на малките средновековни улички и пийнете чаша вино, слушайки легендите за смелите и храбри рицари. Вечеря и нощувка.
5 ден – остров Родос
Закуска . Денят е посветен на острова и неговите забележителности - посещение на Акропола, останките от храма на Аполон, Одеона и древния стадион. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.
6 ден – Мармарис - Афродизиас – Памуккале – Хиераполис – Кушадасъ
Закуска. Отпътуване за Кушадасъ през Афродизиас – градът на Афродита и посещение на храма на Афродита, Одеона, Стадиона. Посещение на Памуккале – един от обектите на Юнеско в списъка за световно културно и природно наследство . Време за разглеждане на древния римски град Хиераполис и изворите на Клеопатра. Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотел в Кушадасъ. Вечеря и нощувка.
7 ден - Кушадасъ – Ефес - Айвалък
Закуска. По желание допълнителна екскурзия, която включва : посещение на един от най-добре запазените градове на древния свят Ефес , Храмът на Артемида – едно от седемте чудеса на света и посещение на Къщата на Дева Мария. Или възможност за посещение на Селджукската крепост с гроба на Йоан Богослов. Следобедно отпътуване за Айвалък. Фотопауза от хълма край града – Трапезата на Дявола, откъдето се открива великолепна панорама към остров Лесбос и другите острови в северната част на Егейско море. Настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря и нощувка .
8 ден – Айвалък - София
Закуска. Отпътуване за София с попътно разглеждане на Троя - легендарния град от Омировата творба, където Шлиман открива невероятното златно съкровище. Пристигане в София вечерта .


©dereksiz.org 2016
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет