Най-красивите италиански езера – автобус Пролет’ 2013



Дата15.07.2016
өлшемі41.5 Kb.
#200751
түріПрограма
НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА – автобус

Пролет’ 2013
Екскурзията включва 1 нощувка в района на Верона/Лаго ди Гарда, 2 нощувки в района на Бергамо или Лаго ди Комо/Леко, 2 нощувки в района на Лаго Маджоре или Варезе и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо, Лаго Маджоре и Лаго ди Лугано – Сирмионе, Гарда, Бардолино, Леко, Комо, Тремедзо, Беладжо, Лугано, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ПРОГРАМА


ПЪРВИ ДЕН - 15.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 19.00ч. – отпътуване от София – от автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 18.30 ч. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН – В късния следобед - пристигане в хотела в района на Верона/езерото Гарда. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на бреговете на езерото Гарда, най-голямото езеро в Италия. Разглеждане на Сирмионе (разположен на върха на едно полуостровче, тясна ивица земя, врязана в езерото, това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера - 13 век). Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Разходка из Гарда (елегантно и слънчево градче, кръстник на езерото) и Бардолино (китно селце, известно с реномираното вино от областта). Отпътуване за Лаго ди Комо. Настаняване в хотел в района на Бергамо/Лаго ди Комо/Леко. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разходка из живописното градче Леко, кръстник на едноименното езеро. Продължаване към Комо. Разглеждане на Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Нощувка в района на Бергамо/Лаго ди Комо.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Тремедзо – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Отпътуване за Лаго ди Лугано.

Разглеждане на Лугано. Нощувка в района на Варезе или Лаго Маджоре.



ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Целодневна разходка с корабче до Боромеовите острови -

Изола Мадре с ренесансовата си вила, потънала в цветя сред великолепен парк;

Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия и Изола деи

Пескатори – живописно рибарско селище (билетът за корабчето и входните такси

за вилите и градините не са включени в пакетната цена на екскурзията). След

15.30 ч – разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Нощувка в околността на

езерото Маджоре или на Милано.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор

Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца

(отвън). Вечерта – отпътуване за България. Нощен преход.

ОСМИ ДЕН - Вечерта – пристигане в България.


ДАТИ:

28.04.2013 – 05.05.2013 – Първи май, Великден

19.05.2013 – 26.05.2013 – 24-ти май
ЦЕНA – 579 лв.

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възрастни - 499 лв

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 529 лв

Доплащане за индивидуална стая – 177 лв



Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 278 лв.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядака на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Достарыңызбен бөлісу:




©dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет