Нч „асен златаров – 1938“



Дата29.06.2016
өлшемі11.79 Kb.
#166272
НЧ „АСЕН ЗЛАТАРОВ – 1938“
София, район „Слатина, жк „Христо Ботев“, ул. „511“, № 29
Председател Кристина Ташкова

Секретар Василка Стоянова, 0878 223 470

a.zlatarov1938@abv.bg 


НЧ „Асен Златаров – 1938“ е културно средище, създадено през 1938 г. от група прогресивни младежи и девойки. Това е едно малко дружество за распространение на култура в столичният квартал „Хр. Ботев “. Българите и ромите живеят и до днес в разбирателство и стремеж да съхранят и запазят духовната институция, която е в услуга главно за развитие на заложбите на децата от квартала в областта на изкуството и спорта.

Ансамблите за танцово изкуство обхващат деца от 4 до 18 години и печелят ежегодно престижни награди на различни национални и международни фестивали. През 2010 г. на Пролетния международен фестивал за автентичен фолклор – София, ансамбъл „Абисински бисери“ спечелиха 1-во място и златен медал.

Клубът по спорт е възпитал републикански и европейски шампиони по бокс – Валентин Стойчев, Стефан Иванов, Георги Андонов.

Малката група по художествено слово е живо доказателство за запазения дух на разбирателство между жителите на квартала, които с радост присъстват на всичките им изяви. Секретарят на читалището – г-жа Василка Стоянова, обгрижва децата с любов и ги учи на дисциплина и уважение към духовността и човешката личност. Читалището е обединител на младите в квартала.



Ролята на НЧ „Асен Златаров“ е насърчаване и зареждане на амбициите за доказване на това, че населението на квартала може да се гордее с младите роми, които жънат победи по световните и европейски сцени, рингове и тепихи.

Достарыңызбен бөлісу:




©dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет