Nokian пусна новите летни гуми Line suv нишките от арамид намаляват увреждането на страничната стенажүктеу 33.5 Kb.
Дата27.06.2016
өлшемі33.5 Kb.
Nokian пусна новите летни гуми Line SUV
Нишките от арамид намаляват увреждането на страничната стена
Най-северният производител на гуми от Финландия Nokian пусна на пазара новата лятна гума Line SUV. Както показва и името, тя е предназначена за SUV автомобили и се отличава с комфорт, отлични динамични характеристики и силно сцепление на мокра настилка с подчертани свойства по неравни селски пътища и в градско движение. Гумата е с дълъг живот поради технологията на Nokian за странична стена от арамид. Познатият от авиационната и военната индустрия арамид намалява увреждането на страничната стена, което се получава често при SUV гумите. Множеството иновации в Nokian Line SUV подобряват сцеплението върху мокра настилка, максимално увеличават защитата от аквапланинг и правят тази многостранна гума най-добрата в нейния клас.

Дизайнът на новата гума е разработен за променливите български условия и се базира на многократния победител в тестове Nokian Line. Nokian Line SUV има много ниско съпротивление при търкаляне и с това много нисък разход на гориво.

Богатата гама от размери е насочена към увеличаващия се български пазар на SUV автомобили и предлага 31 гуми от 15 до 19 цола. Гумата Nokian Line SUV се предлага за скоростните класове T (190 km/h), H (210 km/h) и V (240 km/h), със своята голяма сестра Nokian zLine SUV тя покрива почти всички популярни модели SUV автомобили в България.

Широката гама от размери включва и гуми с технологията Run Flat, с която движението може да продължи дори и при спукана гума. Включени са дори XL гуми за най-тежки товари.

Технологията на Nokian за странична стена от арамид създава изключителна издръжливост
Издръжливостта е едно от най-важните продуктови качества на летните гуми за онези водачи на SUV автомобили, които искат от своите големи и мощни автомобили качествата, присъщи на лекия автомобил. Спукването на гумите се причинява най-често от увреждане на страничната стена на гумата, показа проучването на пазара на Nokian Tyres. Движението в дупки с недостатъчно налягане и непредпазливото шофиране до острия ръб на бордюр при паркиране е типичното поведение, с което се уврежда страницата на гумата.

“Гумата Nokian Line SUV се движи еднакво прецизно и леко върху чакъл и асфалт, технологията на Nokian за странична стена от арамид усилва значително нейната странична стена. Каучуковият материал на страничната стена съдържа екстремно издръжливи щапелни нишки от арамид“, обяснява Юха Пирхонен, мениджър продуктово развитие на Nokian Tyres. „Нишките от арамид правят страничната стена свръхиздръжлива, така че тя е по-устойчива на увреждане и разрязване, които лесно могат да доведат до спукване на гумата и да възпрепятстват по-нататъшното движение.“


Комфортно пътуване, прецизно управление
Асиметричният вътрешен-външен профил е типичен за фамилията продукти Nokian Line и е известен със своето отлично поведение при шофиране в екстремни условия. По-голям комфорт при шофиране и по-прецизно управление са важните предимства на този профилен дизайн.

Концепцията за гладко търкаляне (Smooth Rolling Concept) е най-новата технология, която комбинира ниско съпротивление при търкаляне и сигурно управление при високи скорости. Блоковите профили на каналите или ламелите в областта на борда са оптимизирани в поредицата от тестове на протекторите за различните профили и с компютърно подпомаганото оформяне. Различно широките отвори на каналите и различно големите стъпаловидни блокове увеличават твърдостта и гъвкавостта на дизайна на протекторите, така че гумата предлага идеалните качества при шофиране в различните ситуации на пътя. Този иновативен дизайн на профила придава на SUV усещане при шофиране, сходно с лек автомобил, води до по-малко загряване и значително понижен разход на гориво.

Вдлъбнатините с форма на полукълбо, подобно на топка за голф, по стените на надлъжните ребра дават допълнителен комфорт при шофиране. Дизайнът с обезшумяващи канали намалява вътрешните и външните шумове на автомобила. Освен това той снижава въздушното съпротивление, охлажда гумата и по този начин увеличава устойчивостта на износване.

Скосените и правоъгълни зъбци за сцепление са проектирани за вътрешния борд, за да подобрят шофирането върху пясъчни пътища и други меки повърхности. Зъбците за сцепление захапват контролирано повърхността на пътната настилка и така увеличават сцеплението при движение и ускоряване.

Новите иновации предотвратяват аквапланинга: Тромпетни канали и водни канали

Няколко иновации дават допълнителна сигурност при внезапни поройни дъждове, които често се случват през лятото в България. Тромпетните канали с форма на снаряд складират водата, която се е намирала между гумата и пътя, ускоряват водния поток от главните канали по посока на напречните канали и увеличават максимално сцеплението дори върху мокри от дъжд пътища.

Новите водни канали, това са дълбоки диагонални канали, които се отварят от единия край и стабилизират управлението, преобладават над външните надлъжни канали в средата. Тази иновация същевременно предотвратява аквапланинга, като складира водата и я отвежда към надлъжните канали.

https://www.youtube.com/watch?v=kOD9prmIPEQ&feature=youtu.be


https://www.youtube.com/watch?v=N5LvBke-UqY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=6kT0wLEOxY4&feature=youtu.be


©dereksiz.org 2016
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет