Опорни точки каква кампания ще води бспжүктеу 40.45 Kb.
Дата17.06.2016
өлшемі40.45 Kb.
ОПОРНИ ТОЧКИ - КАКВА КАМПАНИЯ ЩЕ ВОДИ БСП


 • БСП традиционно води позитивна кампания, свързана с националните интереси на България.

 • БСП е доказала, че поставя националния интерес пред партийното противопоставяне многократно. Време е другите партии да го докажат.

 • Опозицията постоянно продуцира компромати срещу БСП. Компроматите и тонът на противопоставяне и омраза, който опозицията налага опитват да изместят разговора за изборите от реално важните теми като икономиката. Но опозицията показа, че няма капацитет да ги решава и няма нови идеи в икономическата сфера.

 • Опозицията води негативна и компроматна кампания, защото вижда, че БСП има специалисти, докато опозицията - не. Тогава в сила идва компромата като средство за натиск над управляващите.

 • Опозицията за четири години не можа да покаже нито една алтернатива за управлението, която да е по-добра от сегашната. БСП съзнава, че има проблеми в държавата и се опитва да ги реши, докато опозицията просто иска да се намести в тези проблеми. Тяхната философия е „Да се докопаме до властта, а после ще мислим”. БСП подхожда с отговорност към решенията.

 • Не сме видели програма за управление от опозиционните партии. ГЕРБ показа, че в крачка се отказа от икономическите си идеи. Така ГЕРБ може до безкрай да се отказва от идеите си, както направи това в София и много други градове - Сливен, Бургас, Враца, Стара Загора. БСП има дългосрочна програма - това означава държавническо мислене за години напред, докато опозицията работи ден за ден - докато вземе властта и ресурса свързан с нея.

 • Коалицията на СДС-ДСБ е неморална - това са хора, които видимо не могат да се търпят едни други. Как бихме повярвали, че тази коалиция ще помогне за промяна за България.

 • БСП управляваше ефективно, в диалог и постигна многов икономиката, социалната политика. Безспорно, има проблеми в държавата, но във всяка сфера има и напредък - в областта на борбата с корупцията и престъпността функционира ДАНС, в областта на еврофондовете се работи, а доклада от февруари на ЕК беше положителен към България и отчете напредък.

 • Опозицията работи с цели „лаборатории” за компромати срещу управляващите. Много от тях се оказват или „много шум за нищо” или се оказва, че е вътрешна информация от спецслужбите. БСП не си служи с такива.

 • Опозицията ангажира голям ресурс срещу БСП. Тя компрометира страната ни в ЕС. Тя вече откровено купуваше гласове в плевенското село Брест.

 • БСП не се страхува от изборите. Тя има силни фигури, добри експерти. Тя ще покаже и редица нови лица на тези избори, които също са добри експерти.

 • БСП смята, че ще победи на изборите, защото икономическата стабилност на България е факт, а и партията води толерантна и градивна кампания. Другите трябва да ни догонят в това.

 • Ясно е, че БСП няма да управлява сама след изборите. Именно затова БСП не би се отнесла агресивно и популистки срещу който и да е опонент. След изборите минава времето на политическата битка на програми, идеи и личности и идва време да работим за България. Тогава трябва да сме единни и да видим кои са каузите и задачите, които можем да свършим заедно. БСП мисли за това време и за тези каузи, а не за дребнавите заяждания на опозицията.

 • Не е вярно, че Станишев води „престрелка” с опонентите си. Просто много от истините за слабостите в управлението на София най-после трябваше да се кажат. ако за всеки политик се дават сто дни толеранс, то на Бойко Борисов бяха дадени три години толеранс, за да лъсне, че в София нищо не се е променило, а все още съществуват старите схеми на управление, все още се управлява с половината общински съветници и зам-кметове от времето на Софиянски, че градът тъне в боклук и проблеми. Всичко това трябваше да се каже, след като години наред ние стояхме толерантно и чакахме най-после Борисов да си изпълни обещанията.

 • БСП никога не си е позволявала да дава неизпълними обещания и да дава популистки послания. Иван Костов обещаваше борба с корупцията, а неговото управление остана в историята с най-тежката корупция. Бойко Борисов обещаваше открито управление на София и София да заприлича на Виена за две години - резултатите ги виждаме и сега - София е зарината с боклук, задръстванията са ежедневие, няма места в детските градини, далавери в транспорта. БСП обеща пред 2005 година много малко - може би затова нямаше пълно мнозинство - но го изпълни.

 • В момента за съжаление редица политици спекулират с популизма, обещавайки по-високи доходи по време на финансова криза, по-ниски данъци, когато държавния бюджет се нуждае от средства за да пази социалния статус на българина, да обещава да вкара „лошите в затвора” при положение, че корупцията и престъпността са проблеми, които са се напластявали 20 години и тяхното решаване не може да се случи веднага, а и те зависят от съдебната система. Политици популисти си играят на етническо напрежение, с което тласкат България към риск, докато истината, е че именно благодарение на мира и толерантността България се превърна в модерна държава и член на ЕС. БСП никога няма да си позволи да спекулира с такива теми. Резултат от тази истерия, която алага опозицията се вижда - нацисткото знаме в Пазарджик.

 • БСП не ползва боклука на София като предизборна тема. Просто Столична община показа, че не може да се справи с проблема. Щабът мобилизира всички сили и сега в София се чисти. Това е важното. Най-много с това, че София е чиста да вдигнем рейтинга на Бойко Борисов, защото той умее да си присвоява чужди успехи. Ако действаше предизборно БСП би оставила София мръсна и непочистена.

 • БСП не е използвала и случая „Йосич” предизборно. Просто точно сега Йосич направи своите изявления, а по обвинение от този тип не може институциите да стоят безучастни. Ние не можем да отсъдим дали е вярно или не, но България е длъжна да знае истината за своите политици и тяхното минало. Това е много сериозно обвинение. Нека си спомним, че един бивш вътрешен министър подаде оставка, защото се е срещал с „оперативно интересни лица” при това по работа. Ако се окаже, че Борисов се е срещал и толерирал един международен престъпник, то това ще е сериозен удар не по него, а по държавността ни. Трябва да знаем истината, каквато и да е.

 • БСП не цели „служебна” победа с новите изборни правила. Вдигането на прага е европейска практика, а и опозицията СДС-ДСБ твърди, че този праг не е проблем - как от една страна този праг е лош, а от друга - не им е проблем. Мажоритарността е нещо, което го иска обществото, а БСП внесе и подкрепи това искане - няма изследване, което да не показва минимум 80 процента одобрение на мажоритарния елемент.


©dereksiz.org 2016
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет