Ри-ису-08. 02. 00. 00. 00/4-1 Рег.№93-00- 8870 / 14. 07. 2014 г. Техническо задание относно: Доставка и монтаж на ново технологично оборудване за обект: „Реконструкция и модернизация на Кухня-майка /кетъринг/ със столова в абк „Рудник”жүктеу 118.16 Kb.
Дата09.07.2016
өлшемі118.16 Kb.


Индекс на документа:

РИ-ИСУ-08.02.00.00.00/4-1


Рег.№ 93-00- 8870 / 14.07.2014 г.

Техническо задание

ОТНОСНО: Доставка и монтаж на ново технологично оборудване за обект: „Реконструкция и модернизация на Кухня-майка /кетъринг/ със столова в АБК „Рудник”, Кухня за скара и аламинути с разливна и столова в стол „Управление“ и Разливна със скара и столова в АБК „ОФ”.

І. Изисквания за същността и съдържанието на доставката.

За обект „Реконструкция и модернизация на Кухня-майка /кетъринг/ със столова в АБК „Рудник”, Кухня за скара и аламинути с разливна и столова в стол „Управление“ и Разливна със скара и столова в АБК „ОФ” е необходимо да се достави и монтира ново технологично оборудване за кухните.

Вид

Кухня майка

Управление 1

Об. Фабрика

Външни

Закуска

На место-

250 души


Кетъринг-50души

Кетъринг-

150 души


Кетъринг-

100 души


Обяд

На место-

350 души


Кетъринг

200 души


Кетъринг-

200 души


Кетъринг-

600 души


Вечеря

На место-

150 души


Няма

Кетъринг-

100 души


Няма


ПСД № 9824- за подобект „Кухня-майка /кетъринг/ със столова в АБК „Рудник”.

Приготвя се продукция за около 2000души или 5000 порции, като се спазва следния график:

- закуска - до 6 часа – 1000 порции;

- обяд - до 11 часа – 3500 порции;

- вечеря - до 17 часа – 500 порции;

Приготвянето на храната се извършва основно в кухнята-майка.

Асортиментът предлага:

- месни и безмесни супи

- топли и студени предястия(принцеси,сандвичи)

- аламинути от пресни яйца

- готвени ястия от телешко,свинско,пилешко месо

- скара от месни полуфабрикати,птици

- риба

- салати


- зеленчукови гарнитури

- десерти-кремове,макарони,готови полуфабрикати

- закуски-баници полуфабрикати
В кухненския блок са проектирани следните помещения: топла кухня, студена кухня, подготовки, умивалня зала, складове, умивалня кухня, склад термоконтейнери, умивалня термоконтейнери, пълнене съдове по Гастронорм, пакетиране и експедиране готовата продукция, хладилни камери, помещение за отпадъци, аусгус, битови персонал-гардероб, WC, душ.

За да се приготви гореизброения асортимент се предвижда следната технологична схема и уреди:

- подготовка зеленчук – работна маса-плот с двукоритна мивка, зеленчукорезачка, пасатор, картофобелачка, дъска за нарязване, хладилен шкаф.

- подготовка месо и птици - за всеки кът работна маса с умивален басейн транжорен труп, дъска за порциониране на месо, хладилен шкаф, към къта за месо-месомелачна машина.

- подготовка млечни продукти – работна маса-плот с умивален басейн, хл. шкаф.

- подготовка яйца - работна маса-плот с 3 умивални басейна /за дезинфекция и измиване/, хладилен шкаф.

- подготовка риба - работна маса-плот с умивален басейн, уред за чистене на риба, дъска за нарязване, хладилен шкаф.

- студена кухня - работна маса-плот с умивален басейн, колбасорезачка, машина за рязане на хляб, ренде+стъргалка, механични помощни уреди за оформяне на студени гарнитури към блюдата, среднотемпературна хладилна маса.

Между залата за хранене и топлата кухня се изграждат две огледално разположени линии за самообслужване, оборудвани с охлаждаеми и отопляеми секционни модули с демонстрационни витрини за храна и напитки. От страна на столовата линиите ще бъдат снабдени с линейни плъзгачи за подноси. В близост се предвижда електронна везна за контролно мерене, както и диспенсери за вода.

- топла кухня - съоръженията на топлия блок в кухнята се разполагат островно. Крайстенно ще се монтират 2 броя парни конвектомати (един съществуващ и един нов), за избора на които са приложени необходимите изчисления.

Топлият блок включва:

- ел.печка с 4 котлона

- ел.скара-оребрена и гладка

- ел. тиган

- ел. фритюрник

- ел. парен казан

- бен мари

- ел. отоплителен шкаф

- работни маси, неръждаеми

Част от кухненското оборудване се запазва и е включено в обзавеждането.

Приготвянето на обяда и част от вечерята трябва да става до 11 часа. Храненето на столуващите е на смени от 11,30 часа до 15 часа. Окончателното приготвяне на вечерята трябва да става до 17 часа.
По-голяма част от продукцията се консумира тук, в столовата при кухнята-майка. Храните за другите два обекта на територията на предприятието ще се транспортират в термоконтейнери в топло състояние, прилага се т.н. метод „hot-hold“-съхраняване на храната при температура по-висока от 630С. Храната, предназначена за обектите в града, се транспортира в състояние „cook-chill „ - преминала през шоков охладител и съхранена в хладилна камера при температура +30С. Тук храната е опакована в кутии с капаци. В склада за пакетиране на продукция освен термоконтейнери, маса работна с умивален басейн, е предвиден и стелаж за съхранение на еднократните опаковки.

Всички храни за вечеря и за експедиране се съхраняват при температура от +10С до +50С.

Към хладилната складова част са обособени сглобяеми среднотемпературни хладилни камери(-20С/+50С) за месо, птици, зеленчук, за млечни продукти, колбаси, както и хладилен шкаф за риба (-60С/+100С). Нискотемпературната хладилна камера (-200С/-100С) е за месо и птици и е оборудвана със стелажи за разделно съхранение. Към складовата част са предвидени още:

-склад за сухи продукти

-склад напитки

-склад хляб

-склад зеленчук

За склад амбалаж се използва мястото, заградено с телена мрежа и навес при северната фасада.

-умивалня кухня - заложена е работна маса с 2 умивални басейна със стоящ душ с батерия, хладилник, стелажи от неръждаема ламарина.

-умивалня зала – заложена е работна маса с 3 умивални басейна със стоящ душ с батерия, отвор за отпадъци и бленда, хладилник, тунелна миялна машина, стелажи,шкаф за препарати, шкаф за чиста посуда, стелажи.

Технологичният поток в кухненския блок е показан със стрелки в различен цвят.

При работа в блока е спазен принципа за отделяне на чисти от мръсни храни, без пресичане на потоците. Зареждането с продукти става от отделен вход при североизточната фасада, като пътят им е: приемна, складове, подготовки, кухня.

Отпадъците от умивалните ще се извозват по отделен коридор до помещение, в което се намират пластмасови контейнери с капаци. Отпадъците ежедневно ще се транспортират извън сградата.

Превозването на продуктите от хладилните камери до помещенията за подготовка, както и тежки съдове и товари се осъществява чрез транспортни колички.ПСД 9839 - за подобект „Кухня за скара и аламинути с разливна и столова в стол „Управление“.
В столовата на „Управление“ ще се сервира закуска и обяд. Храната се транспортира от кухня-майка в термоконтейнери, които я съхраняват в топло състояние при температура над 63ºС. За съхранение при такава температура е заложен и отоплителен шкаф.За пристигащата от кухня-майка охладена храна в единични кутии с капак е предвиден хладилен шкаф,среднотемпературен (t=+1ºС/+5ºС). Освен това се приготвят салати, скара и аламинути.

За да се осигури този асортимент се предвижда следната технологична схема и уреди:

- подготовка зеленчук – работна маса-плот с двукоритна мивка, зеленчукорезачка, пасатор, картофобелачка, дъска за нарязване, хладилен шкаф. Тук се подготвят салатите и зеленчукови гарнитури.

- подготовка месо - работна маса с умивален басейн, транжорен труп, дъска за порциониране на месо, хладилен шкаф, месомелачна машина.

Процесите в подготовките се извършват от 7 часа до 9 часа, след което отпадъците се изхвърлят в пластмасови контейнери с капаци, разположени под навес при фасадата. Те се извозват ежедневно от фирма, ангажирана със събиране и извозване на отпадъците от целия комбинат.


 • студена кухня – в заделеното пространство има: работна маса - плот с умивален басейн, колбасорезачка, машина за рязане на хляб, ренде+стъргалка, механични помощни уреди за оформяне на студени гарнитури към блюдата, среднотемпературна хладилна маса.

Между залата за хранене и кухнята-разливна се изгражда линия за самообслужване, оборудвана с охлаждаеми и отопляеми секционни модули с демонстрационни витрини за храна и напитки. От страна на столовата линията ще бъде снабдена с линейни плъзгачи за подноси. В близост се предвижда електронна везна за контролно мерене, както и диспенсер за вода.

 • кухня-разливна - съоръженията на топлия блок в кухнята - ел. обръщателен тиган и електрическа скара- се разполагат островно. Крайстенно са ситуирани: работните маси, кухненските шкафове, отоплителен и хладилен шкаф, микровълнова печка, умивален басейн. Предвидено е място за бъдещ монтаж на парен конвектомат.

 • Към хладилната складова част са обособени 2 броя сглобяеми средно температурни хладилни камери за месо и птици, колбаси и млечни продукти. Камерите ще бъдат оборудвани със стелажи за разделно съхранение.

Към складовата част са предвидени още:

- склад за сухи продукти

- склад напитки

- склад зеленчук

- умивалня кухня - заложена е работна маса с 2 умивални басейна със стоящ душ с батерия, стелаж от неръждаема ламарина, шкаф с 2 врати .

- умивалня зала – заложена е работна маса с 2 умивални басейна със стоящ душ с батерия, отвор за отпадъци и бленда, тунелна миялна машина, стелаж, шкаф за препарати, шкаф за чиста посуда.

Технологичният поток в кухненския блок е показан със стрелки в различен цвят.

При работа в кухненския блок е спазен принципа за отделяне на чисти от мръсни храни без пресичане на потоците. Продуктите за зареждане и термоконтейнерите се придвижват по чист коридор към приемна, складове, подготовки, разливна- кухня.


ПСД 9833 - за подобект „Разливна със скара и столова в АБК „ОФ”.

В столовата на „Обогатителна фабрика“ ще се сервира закуска, обяд и вечеря. Храната се транспортира от кухня-майка в термоконтейнери, които я съхраняват в топло състояние при температура над 63ºС. За съхранение при такава температура е заложен отоплителен шкаф. За пристигащата от кухня-майка охладена храна в единични кутии с капак е предвиден хладилен шкаф,среднотемпературен (t=+1ºС/+5ºС). Освен това се приготвят салати и скара.

За да се осигури този асортимент се предвижда следната технологична схема и уреди:


 • подготовка зеленчук – заделен е кът с работна маса-плот с два умивални басейна, зеленчукорезачка, дъска за нарязване, хладилен шкаф, стенен рафт за уреди. Тук се подготвят салатите и зеленчукови гарнитури.

Скарата пристига като готов полуфабрикат и не се нуждае от предварителна обработка.

Между залата за хранене и кухнята-разливна се изгражда линия за самообслужване, оборудвана с охлаждаеми и отопляеми секционни модули с демонстрационни витрини за храна и напитки, с каса. От страна на столовата линията ще бъде снабдена с линейни плъзгачи за подноси. В близост се предвижда електронна везна за контролно мерене, както и диспенсер за вода. • кухня-разливна - съоръженията в кухнята - електрическа скара, работни маси, отоплителен шкаф, хладилен шкаф, микровълнова печка,са разположени крайстенно.

Заделено е помещение за склад зеленчук, обзаведено с хладилен среднотемпературен шкаф и стелаж с 4 рафта.

 • умивалня зала – заложена е работна маса с умивален басейн със стоящ душ с батерия, работна маса при шубера с умивален басейн,отвор за отпадъци и бленда, миялна машина, шкаф за препарати, шкаф с плъзгащи врати за чиста посуда.

Технологичният поток в кухненския блок е показан със стрелки в различен цвят. Потокът на продуктите е през чист коридор, склад зеленчук, кът за обработка на зеленчук, кухня-разливна.

При работа в кухненския блок е спазен принципа за отделяне на чисти от мръсни продукти. За изнасяне отпадъците от умивалнята се ползва отделна врата.

Техническите спесификации за ново технологично оборудване са по Работния проект, с подробно описани технически характеристики на технологичното оборудване, с предпочитана страна – произход и предпочитана марка.

Предпочитана страна /произход/ за конвектоматите да бъде Германия, а за хладилните уредби – шокови охладители и камери - Италия.

Професионалното кухненско оборудване и уреди са от следните фирми: Horecatec GmbH, Hamm (Germany); Rational AG Groβkuchentechnik GmbH- Landsberg (Germany); Rational International AG- Switzerland; PALUX / Germany; Convotherm GmbH (Germany); MKN GmbH & Co, KG (Germany) – пекарни; Coldline Srl – Padova /Italy.

Съдомиялна професионална техника на фирма HOBART GmbH – Offenburg (Germany);

Кухненско оборудване от неръждаема стомана- работни маси с плотове (неподвижни и подвижни с ролки), шкафове, рафтове, стелажи, контейнери отпадъци, умивални корита, батерии за умивални на фирма InoxAir GmbH – Gelsenkirchen (Germany);

Хладилна техника на фирми IRINOX / Italy; Foster Ltd.
ІІ. Качествени изисквания към доставката.

Доставените съоръжения и оборудване да отговарят на съответните действащи стандарти, отраслови нормали и на изискванията за съответствие на продуктите. При доставката се представят нужните документи:

1) сертификати и декларации за съответствие на продуктите;

2) гаранционни карти;

3) паспорти;

4) инструкции за монтаж и експлоатация вкл. нужен инструментариум и спомагателни материали;

Договорът с доставчика на услугата да включва :


 • Доставки до обект на Възложителя.

 • Транспортно обслужване за цялостно реализиране на задачата.

 • Съгласуване със строителната организация за монтажа на ВиК и Ел изводи.

 • Монтаж на новото оборудване и обзавеждане по места.

Доставеното оборудване се товари от склад на Възложителя, превозва до съответния обект, разтоварва и монтира след като са изпълнени от Строителя , съгласувани от Доставчика и приети от Възложителя ВиК и Ел изводи за присъединяване на оборудването.

Възложителят ще уведомява Доставчика писмено за началния срок на монтиране на оборудването. • Сервиз и гаранционна и извънгаранционна поддръжка

 • Обучение и инструктаж на работния (експлоатационен) персонал.

 • Гаранция за „добро изпълнение“ на задачата, изразяваща се в следното:

При извършване на междинни разплащания по утвърдена в бъдещ договор схема за разплащане ще се задържа от Възложителя % /процент/ от общата стойност на задачата, която ще се възстановява на изпълнителя в определен договорен срок след успешно проведени 72-часови пробни изпитания и утвърден окончателен протокол за приемане на обекта.

В договорите с доставчиците да се предвиди направа програма за провеждане 72- часова проба при експлоатационни условия, участието им в провеждането на 72-часовите проби на цялата инсталация и подписване протокол за успешно им провеждане в експлоатационни условия на цялата инсталация, както и провеждане обучение на персонала. В договора с доставчика да се направи подробен опис на окомплектовката на доставката с цел точно планиране останалите доставки от строителя.

Попълване чек-лист за състоянието на монтажа преди пуск в единични изпитания. Пускът ще се проведе след потвърждение чрез подписване чек-листа и връчването ú на строителя и инвеститора за изпълнение.

Всяка доставка се разопакова в присъствието на доставчика или негов представител и се съставя протокол за окомплектовка и качество спрямо заложеното в проекта и договора. На база този протокол се взима решение за влагане в обекта или направа на рекламация.


ІІІ. Начин и критерии за приемане на извършената работа.

Извършената доставка да бъде в съответствие със заявените вид, количество и качество. Фирмите-доставчици да представят гаранционен срок за доставените машини, съоръжения, оборудване, обзавеждане и материали.

Основният критерии за приемане на работата ще бъде успешно проведена 72-часова проба и подписан от всички участници в пробите протокол.

Фирмите-доставчици да поемат гаранционен срок за инженеринговата услуга, не по-малък от минималния, определен в чл.20 , ал.(4), от съответстващата „Наредба №2/ 31.07.2003г. за въвеждане в експлоатация на строежите в РБългария и минимални гаранционни срокове за изпълнени СМР, съоръжения и строителни обекти“.


Специалист доставки: Радияна Дивекова.............................................................

Експерт търговия: Анатолий Бабачев...................................................................

Ръководител отдел „ДиЛ”: инж. Петър Паланкалиев..........................................

Ръководител отдел „Строителство“: инж. Атанас Тасмов...................................

Директор „РиЛ“: инж. Ек. Станчева-Ковачева....................................................

Генерален Директор: инж. Делчо Николов...........................................................

Прокурист: икн. Иван Дончев.................................................................................

©dereksiz.org 2016
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет