С. Ж. Асфендияров атындағЫ Қазақ Ұлттық медицина



жүктеу 7.57 Mb.
бет23/31
Дата17.06.2016
өлшемі7.57 Mb.
1   ...   19   20   21   22   23   24   25   26   ...   31
7 . Жамбас түбінің бірінші қабат бұлшықетіне кіретіндер
А.Тік ішектің сыртқы сфинктері
Б.Пиязшық губкалы бұлшықет
В. Жоғарғы аралық көлденең бұлшықет
Г. Отырықшы үңгірлі бұлшықет
Д.Аралықтың терең көлденең бұлшықет



8. Жамбас түбінің екінші қабат бұлшықетіне кіретіндер
А.Тік ішектің сыртқы сфинктері
Б.Пиязшық губкалы бұлшықет
В. Жоғарғы аралық көлденең бұлшықет
Г. Отырықшы үңгірлі бұлшықет
Д.Аралықтың терең көлденең бұлшықет



9. Жамбас түбінің үшінші қабат бұлшықетіне кіретіндер
А. Пиязшық губкалы бұлшықет
Б. Отырықшы
В. Артқы өтісті көтеретін бұлшықет
Г. Аралықтың терең көлденең бұлшықет
Д. Аралықтың беткей көлденең бұлшықет

10. Жатыр мына қабаттардан тұрады:

А) эндометрии

Б) миометрий

В) периметрий

Г) параметрий.

Д) субэндотелиальді
Жауаптар эталоны :
1.А.Б.В.Г

2.А.Б.


3.Б

4.А.Д


5.В.Г.Д

6.А.В.Г


7.А.Б.В.Г.

8.Д


9.В

10.А.Б.В


БЛОК 6 Босанудан кейінгі кезеңнің физиологиясы.

Сабақ № 14

1. Тақырыбы: Кесар тілігінен кейінгі перитонит.

2. СӨЖ мақсаты:

Акушерия және гинекологиядағы акушерлік перитонит, жайылған септикалық инфекциялар

кезіндегі білімі мен ұйымдастыру біліктілігін және дәрігерлік үрдісті жүзеге асыру мен

жоспарлауда өзіндік шешім қабылдауын қалыптастыру.

3. Тақырып бойынша тапсырма:



  1. Акушерлік перитониттің, жайылған септикалық инфекцияның диагностикалық алгоритмін

  2. құру.

  3. Акушерлік перитониттің, жайылған септикалық инфекцияның емдеу алгоритмін құру.

4. Орындалу түрі:

  1. Акушерлік перитониттің диагностика және емдеу алгоритмі.

  2. Жайылған септикалық инфекцияның диагностика және емдеу алгоритмі.

5. Орындау критерилері:

Акушерлік перитониттің және жайылған септикалық инфекцияның диагностикасы мен емінің

үлгі құрылысы:

  • титульді бет (үлгі бойынша толтырылады)

  • кіріспе (тақырып актуальділігін анықтау)

  • негізгі бөлім (акушерлік перитонит пен жайылған септикалық инфекцияның диагностикасы

  • мен емі кезіндегі негізгі этаптарды ашып дәлелдеу алгоритмі)

  • қорытынды (тақырып бойынша қорытындылау немесе жалпы шешім беріледі)

  • әдебиеттер тізімі

Акушерлік перитонит пен жайылған септикалық инфекцияның диагностикалық және емдеу

алгоритмін толтыру міндеттері:

1. жұмыс көлемі 3-4 баспа бетінен аспау керек

2. жұмыс ұқыпты орындалу керек, жазу мәдениетін сақтай отырып

3. жазу барысында әдебиеттерге сүйенетін тексттер болу керек

4. библиографияны дұрыс толтыру

6. Тапсыру мерзімі:”Босанудан кейінгі іріңді септикалық аурулар бөлімін біткен кнезінде”

7. Бағалау критерилері:

Критерилер

5 балл

4 балл

3 балл

2 балл

Актуалдылық пен резюменің болуы


Актуалдылық пен резюме көрсетілген

Актуалдылық пен резюмеде кейбір тура емес көрсетілімдер бар

Актуалдылық пен резюмеде айқын қателіктер кеткен

Актуалдылық пен резюме дұрыс емес берілген

Талданған патологияның диагностикасы мен емінің алгоритмінің дұрыс құрылуы

Алгоритм дұрыс құрылған

Алгоритм құруда кейбір тура емес көрсетілімдер бар

Алгоритм құруда айқын қателіктер кеткен

Алгоритм дұрыс құралмаған

Алгоритм құруда таблица, схемаларды қолдану


Иллюстрациялар жоғары дәрежеде информативті

Иллюстрациялар орташа дәрежеде информативті

Иллюстрациялардың информативтілігі толық емес

Иллюстрациялар жоқ

Әдебиеттер тізімінде негізгі әдебиеттер көзінің тізімінің болуы

Әдебиеттер тізімінің толық болуы

Әдебиеттер тізімінің толық емес болуы

Тізімде көне әдебиеттер көзі бар

Әдебиеттер тізімі жоқ

Бақылау сұрақтарына жауаптар

Материалды толық және жан жақты игеру

Материалды білу, бірақ ұсақ дұрыс емес жауаптардың болуы

1 және 3 сұраққа жауаптың болуы

Сұрақтарға жауап берген жоқ


Ескерту: дұрыстау коэффициенті – 4.

Мысалы: 5 критерий бойынша 25 балл х 4 = 100 балл.

8. Әдебиеттер:

Негізгі:


- Бодяжина В.И. және т.б., Акушерство. - М.: Медицина, 1996.

- Савельева Г.М. Акушерство. - М.: Москва, 2000.

Қосымша:

- Серов В.Н. Практическое акушерство. - М.: Медицина, 1999.

- Дуда В.И. Физиологическое акушерство. - Минск, 2000.

- Чернуха Е.А. Родовой блок. - М.: Медицина, 2000.

9. Бақылау:

1. Босанудан кейінгі іріңді-септикалық аурулардың жіктелуі

2. Акушерлік перитониттің клиникасы

3. Жайылған септикалық инфекцияның клиникасы

Тесттер

1. Босанудан кейінгі септикалық аурулардың I этапына жатады:


А) босанудан кейінгі жара, босанудан кейінгі эндометрит;

Б) метрит, параметрит, шектелген тромбофлебит, сальпингоофорит,

пельвиоперитонит;

В) перитонит, үдеген тромбофлебит, септикалық шок;

Г) септицимия; септикалық шок;

Д) мастит; серозды мастит; іріңді мастит.

2. Босанудан кейінгі септикалық аурулардың II этапына жатады:
А) босанудан кейінгі жара, босанудан кейінгі эндометрит;

Б) метрит, параметрит, шектелген тромбофлебит, сальпингоофорит,

пельвиоперитонит;

В) перитонит, үдеген тромбофлебит, септикалық шок;

Г) септицимия; септикалық шок;

Д) мастит; серозды мастит; іріңді мастит.


3. Босанудан кейінгі септикалық аурулардың III этапына жатады:
А) босанудан кейінгі жара, босанудан кейінгі эндометрит;

Б) метрит, параметрит, шектелген тромбофлебит, сальпингоофорит,

пельвиоперитонит;

В) перитонит, үдеген тромбофлебит, септикалық шок;

Г) септицимия; септикалық шок;

Д) мастит; серозды мастит; іріңді мастит.


4. Босанудан кейінгі септикалық аурулардың IV этапына жатады:
А) босанудан кейінгі жара, босанудан кейінгі эндометрит;

Б) метрит, параметрит, шектелген тромбофлебит, сальпингоофорит,

пельвиоперитонит;

В) перитонит, үдеген тромбофлебит, септикалық шок;

Г) мастит; серозды мастит; іріңді мастит.

Д) сепсис, септикопиемия


5. Босанудан кейінгі эндометрит нешінші күні дамиды:

А) 1-2 күннен кейін

Б) 3-4 күннен кейін

В) 5-6 күннен кейін

Г) 14-15 күннен кейін

Д) 20-21 күннен кейін

6. Босанудан кейінгі метрит нешінші күні дамиды:

А) 2-3 күннен кейін

Б) 4-7 күннен кейін

В) 9-10 күннен кейін

Г) 14-15 күннен кейін

Д) 20-21 күннен кейін


7. Босанудан кейінгі параметрит нешінші күні дамиды:
А) 6-7 күннен кейін

Б) 8-9 күннен кейін

В) 10-12 күннен кейін

Г) 14-15 күннен кейін

Д) 20-21 күннен кейін
8. Босанудан кейінгі перитонитте қандай ем түрі көрсетілген:

А) лапаротомия, жатыр артерияларын байлау

Б) лапаротомия, құрсақ қуысын дренаждау

В) лапаротомия, қынапүстілік жатыр ампутациясы

Г) лапаротомия, түтіктерімен жатыр экстирпациясы, құрсақ қуысын дренаждау

Д) лапаротомия, қосалқыларсыз жатыр экстирпациясы


9. Жедел жәрдем дәрігері шақырылды. Босанған әйелде босанғаннан кейінгі 15 тәулік. Дене

температурасы - 39˚С, сүт бездері қалыпты, пальпацияда ішінің төменгі бөлігі ауырсынады,

жиі кіші дәретке отыру, жыныс жолдарынан серозды-іріңді бөліністер. Сіздің диагнозыңыз:

А) Босанғаннан кейінгі кезең. Метроэндометрит

Б) Босанғаннан кейінгі кезең. Лохиометра

В) Босанғаннан кейінгі кезең. Гематометра

Г) Босанғаннан кейінгі кезең. Мастит

Д) Босанғаннан кейінгі кезең 14 сутки


10. Жедел жәрдем дәрігері шақырылды. Босанған әйелде босанғаннан кейінгі 15 тәулік. Дене

температурасы - 39˚С, сүт бездері қалыпты, пальпацияда ішінің төменгі бөлігі ауырсынады, жиі

кіші дәретке отыру, жыныс жолдарынан серозды-іріңді бөліністер. Сіздің тактикаңыз:

А) Амбулаторлы жағдайда ем ұсыну;

Б) Босану үйіне госпитализациялау;

В) Ыстықты түсіретін дәрі енгізу;

Г) Қабынуға қарсы ем жүргізу;

Д) Физиотерапия.


Жауаптар эталоны:

1.А


2.Б

3.В


4.Д

5.Б


6.Б

7.В


8.Г

9.А


10.Б

БЛОК 6

Сабақ №15

1. Тақырыбы: Септикалық шок. Клиникасы. Диагностикасы. Емдеу әдістері.

2. СӨЖ мақсаты:

Акушерия және гинекологиядағы клиникалық есеп құру жолымен септикалық шок кезіндегі

білімі мен ұйымдастыру біліктілігін және дәрігерлік үрдісті жүзеге асыру мен жоспарлауда

өзіндік шешім қабылдауын қалыптастыру.

3. Тақырып бойынша тапсырмалар:



  1. Тақырыпқа сәйкес науқастың шағымдарын толық және дұрыс сипаттау

  2. Тақырыпқа сәйкес ауру және өмір анамнезін толық және дұрыс сипаттау

  3. Тақырыпқа сәйкес обьективті белгілерін толық және дұрыс сипаттау

  4. Тақырыпқа сәйкес сараптау және инструментальді зерттеулерді толық және дұрыс

  5. сипаттау

  6. Берілген патология бойынша науқастың емін толық және дұрыс ұсыну

4.Орындалу түрі:

Клиникалық ситауциялық есеп құру


5.Клиникалық ситуациялық есеп құрылысының үлгісі:

  • Титульді бет (үлгі бойынша толтырылады)

  • Паспорттық бөлім (ТАӘ, жасы)

  • Шағымдары

  • Анамнезі (берілген патологияға қатысы бар мәліметтерді ғана көрсету)

  • Обьективті қарау, арнайы акушерлік зерттеулердің мәліметтері (сипаттау арқылы беру)

  • Лабораторлы-инструментальді зерттеу әдістері (описать анализы и данные диагноз қоюға

  • қажетті инструментальді зерттеу нәтижелерін беру)

  • Әдебиеттер тізімі

6.Клиникалық ситуациялық есепті толтыру міндеттері:

  1. Диагноз қоюға жеткілікті көлемде есептердің болуы

  2. Клиникалық ситуациялық есеп ұқыпты орындалу керек, жазу мәдениетін сақтай отырып

  3. Библиографияны дұрыс толтыру

7. Тапсыру мерзімі: 2 аптадан кешікпей

8. Бағалау критерилері:



Критериялар

5 балл

4 балл

3 балл

2 балл

Ауру анамнезін және шағымдарын дұрыс суреттеу

Барлық сұрақтар дұрыс берілген

Ауру анамнезінде және шағымдарында кейбір дұрыс емес берілулер бар

Ауру анамнезінде және шағымдарында айқын қателіктер бар

Ауру анамнезі және шағымдары дұрыс емес

Аурудың обьективті берілулердің дұрыс қамтылуы

Обьективті берілулер толық қамтылған



Обьективті берілулерде кейбір дұрыс емес берілулер бар

Обьективті берілулерде айқын қателіктер бар

Обьективті берілулер дұрыс емес берілген

Қосымша зерттеу әдістердің дұрыс берілуі және интерпретациясы, дәлелді медицина көзқарасымен емдеу принциптерін көрсету

Қосымша зерттеу әдістері, интерпретациясы дұрыс беріліп, дәлелді медицина көзқарасымен емдеу принциптері дұрыс көрсетілген

Қосымша зерттеу әдістері, интерпретациясында, дәлелді медицина көзқарасымен емдеу принциптерінде кейбір дұрыс емес көрсетілулер бар

Қосымша зерттеу әдістері, интерпретациясында, дәлелді медицина көзқарасымен емдеу принциптерінде айқын қателіктер бар

Қосымша зерттеу әдістері, интерпретациясы, дәлелді медицина көзқарасымен емдеу принциптері көрсетілмеген

Әдебиеттер тізімінде зманауи сұрақтарға жауап беретін негізгі әдебиеттердің болуы (монографиялар, периодты әдебиеттер)

Заманауи сұрақтарға жауап беретін толық тізімнің болуы

Заманауи сұрақтарға жауап беретін толық емес тізімнің болуы

Заманауи сұрақтарға жауап беретін көне әдебиеттердің болуы

Әдебиеттер тізімі жоқ

Бақылау сұрақтарына жауаптар

Материалды толық және жан жақты игеру

Материалды білу, бірақ ұсақ дұрыс емес жауаптардың болуы

1 және 3 сұраққа жауаптың болуы

Сұрақтарға жауап берген жоқ

Ескерту: дұрыстау коэффициенті – 4.

Мысалы: 5 критерий бойынша 25 балл х 4 = 100 балл.

9. Әдебиеттер:

Негізгі:


- Бодяжина В.И. және т.б., Акушерство. - М.: Медицина, 1996.

- Савельева Г.М. Акушерство. - М.: Москва, 2000.


Қосымша:

- Серов В.Н. Практическое акушерство. - М.: Медицина, 1999.

- Дуда В.И. Физиологическое акушерство. - Минск, 2000.

10. Бақылау: студенттермен келесі сұрақтар бойынша сөйлесу

1. Босанудан кейінгі іріңді-септикалық аурулардың жіктелуі

2. Септикалық шок клиникасы

3. Септикалық шоктың емдеу принциптері
Тесттер

Тақырыбы: «Септикалық шок. Клиникасы. Диагностикасы. Емдеу тактикасы»

1. Босанудан кейінгі инфекционды аурулардың жіктелуінің авторы кім:

А) Кулаков В.И.

Б) Раздзинский-Совельева

В) Сазонов-Бартельса

Г) Креде-Лазаревич

Д) Ельцов-Стрелков


2. Босанудан кейінгі инфекциялардың бірінші этапына жатады:

А) инфекция кіші жамбастан шыққан, жайылу тенденциясы бар

Б) инфекция босану жарасымен шектелген

В) инфекция босану жарасынан шыққан, бірақ кіші жамбас қуысымен шектелген

Г) жайылған инфекция
3. Босанудан кейінгі инфекциялардың екінші этапына жатады:

А) инфекция кіші жамбастан шыққан, жайылу тенденциясы бар

Б) инфекция босану жарасымен шектелген

В) инфекция босану жарасынан шыққан, бірақ кіші жамбас қуысымен шектелген

Г) жайылған инфекция
4. Босанудан кейінгі инфекциялардың үшінші этапына жатады:

А) инфекция кіші жамбастан шыққан, жайылу тенденциясы бар

Б) инфекция босану жарасымен шектелген

В) инфекция босану жарасынан шыққан, бірақ кіші жамбас қуысымен шектелген

Г) жайылған инфекция
5. Босанудан кейінгі инфекциялардың төртінші этапына жатады:

А) инфекция кіші жамбастан шыққан, жайылу тенденциясы бар

Б) инфекция босану жарасымен шектелген

В) инфекция босану жарасынан шыққан, бірақ кіші жамбас қуысымен шектелген

Г) жайылған инфекция
6. Септикопиемияның клиникалық көрінісіне тән:

А) лейкоцитоз

Б) лейкопения

В) тахикардия

Г) адинамия

Д) гипертония


7. Босанудан кейінгі кезеңде жатыр экстирпациясына көрсеткіш болып табылады:

А) перитонит

Б) метастазбен сепсис

В) метастазсыз сепсис

Г) жамбас тромбофлебиті

Д) Аяқ тромбофлебиті


8. Босанудан кейінгі іріңді септикалық аурулардың алдын алу принциптері көрсетіңіз:

А) босанушының диетасы мен сүт бездерін жиі жууы

Б) босанушының жеке гигиенасын сақтауы

В) босанудан кейінгі бөлімшенің циклді түрде толтыру

Г) босанудан кейін емшекпен емізуден бас тарту

Д) асептика және антисептика қағидаларын ұстану


9. Босанудан кейінгі іріңді септикалық асқынулардың қауіп қатер факторын көрсетіңіз:

А) нәрестенің жамбаспен жатуы

Б) ұзаққа созылған босану

В) босану әрекетінің аномалиялары

Г) сусыз кезеңнің ұзаққа созылуы

Д) созылмалы инфекция ошақтарының болуы


10. Септикалық шок жиілігі :

А) 3-5%


Б) 4-8%

В) 7-10%


Г) 1-2%

Д) 10-15%

Жауаптар эталоны:

1.В


2.Б

3.В


4.А

5.Г


6.Б.В.Г

7.А.Б


8.Б.В.Д.

9.Б.Г.Д


10.А



Тақырыптық жоспар

Гинекология бойынша студенттердің өзіндік жұмысы









Блок

Тақырып атауы

Өткізу түрі

Сағат саны



БЛОК №7. Жалпы гинекология




1

7

Аналық безінің апоплексиясы. Клиникасы, диагностикасы, оперативті емге көрсеткіштері.

Аналық безінің апоплексиясымен ауру тарихын рецензиялау. Ситуациялық есеп. Диагностикалық, дифференциалды диагностикалық және емдеу алгоритмдері.

6



2

7

Жатырдан тыс жүктіліктің хирургиялық емінен кейінгі гинекологиялық науқастардың реабилитациясы.


Жобалық жұмыс (презентация)

6



3

7

Ерте және кеш кезеңдерде жүктілікті жасанды үзу әдістері. Қауіпсіз түсік.

Жобалық жұмыс (презентация)

6



4

8

Жатыр миомасының диагностикасы мен емінің заманауи аспекттері.

Диагностикалық алгоритм, ситуациялық есеп

6



5

8

Эндометриоздың диагностикасы мен емінің заманауи аспекттері. Қыздар мен менопауза кезіндегі эндометриоздың ерекшеліктері.

Ситуациялық есеп

6



6

8

Некедегі бедеулікті емдеудегі заманауи қосымша репродуктивті технологиялар.

Жобалық жұмыс (презентация)

3



Барлық сағат саны: 33




Блок №7

Сабақ № 1

Тақырыбы:Аналық безінің апоплексиясы. Клиникасы, диагностикасы, оперативті

емге көрсеткіштері.
2. Мақсаты:

● Аналық без апоплексиясының этиологиясын, патогенезін, клиникасын, диагностикасын, емдеу әдістерін оқу.

3. Тапсырма:

● Аналық без апоплексиясы ауру тарихын талдау, ситуациялық есептер құру және шешу, тесттік тапсырмаларды шешу, аналық без апоплексиясы кезіндегі диагностикалық және дифференциалды диагностикалық алгоритмін, емдеу жоспарын құру.

4. Орындалу түрі:

● Ситуациялық есептер, диагностикалық және дифференциалды диагностикалық алгоритмін, емдеу принциптерін құру.

5. Орындалу критерилері


    • Ситуациялық есепте гинекологиялық анамнездің, етеккір циклының ерекшеліктері, шағымдар, клиникалық жағдай, қосымша зерттеу әдістердің нәтижелері, емдеу жоспары көрсетілу қажет.

    • Диагностикалық, дифференциалды диагностикалық алгоритм және емдеу жоспары кесте түрінде ретті құрастырылу қажет.

6. Өтізу мерзімі5күн

7. Бағалау критерилері:

Кафедра талаптарына сәйкес тапсырманы мерзімінде өткізу

Ескерту:студентке «қанағаттанарлықсыз»бағасы берілген тақырып бойынша білімінде қиындықтары туса және тапсырманы орындау барысында күрделі қателіктері жіберілген болса қойылады. «Қанағаттанарлық»бағасы берілген тақырып бойынша көлемді білімі бар, бірақ тапсырманы орындау барысында қателіктері кеткен студентке қойылады. «Жақсы» бағасы тақырып бойынша толық материалды игерген, бірақ тапсырманы орындау барысында кішігірім қателіктері бар студентке қойылады. «Өте жақсы»бағасын тақырып бойынша жан-жақты, терең білімі бар және тапсырманы орындау барысында ешқандай қателіктері жоқ, шығармашылықпен орындаған студентке қояды.
8. Әдебиеттер:

Негізгі

●Орыс тілінде

1.Дәрістер.

2.Василевская Л.Н. Гинекология, М., Москва, 1995, стр 75-130.

3. Сметник В.П., Тумилович Л.Г. Неоперативная гинекология, С-Петербург, 1995, книга 2, стр 11-21, 45-64.

4. Гинекология: учебник + СД /под ред. Г.М.Савельевой и др. – М., ГЭОТАР-Медиа, 200

5. Клинические рекомендации. Акушерство и гинекология. Вып.2. Под ред. В.И.Кулакова. – М., ГЭОТАР-Медиа, 2008.
●Қазақ тілінде

Негізгі

1. Көзденова Р.Ә., Сейітмәмбетова Н.Қ. «Гинекология» Алматы, 2001ж


2.Нұрқасымұлы Жомарт. Гинекология - Алматы, 2007ж.

3. Ошибаев Н., Нұрқасымұлы Ж. Акушериялық және гинекологиялық операциялар- Алматы, 2006ж.


Қосымша:

●1. Сметник В.П., Тумилович Л.Г. Неоперативная гинекология, С-Петербург, 1995, книга 2, стр 11-21, 45-64.

● А.Н. Стрижаков, А.И. Давыдов и др. Избранные лекции по акушерству и гинекологии.-Ростов на Дону, 2000.

●Л.А. Лысак. Сестринское дело в акушерстве и гинекологии. Ростов на Дону, Феникс, 2004.- С 251-316.


9. Бақылау

Тесттер


1. Аналық без апоплексиясы жиі пайда болады:

А) етеккір циклының бірінші фазасында

Б) етеккір циклының ортасында және екінші фазасында

В) етеккір циклының екінші фазасында

Г) етеккір циклының ортасында

Д) етеккір циклының фазаларына тәуелді емес


2.Аналық без апоплексиясының келесі клиникалық түрлері бар:

А) ауру, анемиялық

Б) гипотониялық, гипертониялық

В) геморрагиялық, анемиялық

Г) жедел, созылмалы

Д) серозды, іріңді


3. Аналық без апоплексиясы кезінде келесі лабораторлы нәтижелер байқалады:

А) ХГ теріс тест

Б) ХГ оң тест

В) лейкоцитоз

Г) тромбоцитоз

Д) гипрепролактинемия


4. Шокты индекс мыналардың қатынасынан тұрады:

А) артериалды қысымның пульсқа

Б) пульстің систолалық артериалды қысымға

В) пульстің диастолалық артериалды қысымға

Г) пульстің орта артериалды қысымға

Д) систолалық артериалды қысымның пульсқа


5. Аналық без апоплексиясының консервативті емі көрсетілген:

А) анемиялық түрінде

Б) ауру сезімі түрінде

В) аралас түрінде

Г) жедел түрінде

Д) созылмалы түрінде


6. Аналық без апоплексиясының оперативті емі көрсетілген:

А) анемиялық түрінде

Б) ауру сезімі түрінде

В) аралас түрінде

Г) жедел түрінде

Д) созылмалы түрінде


7. Аналық без апоплексиясының дифференциалды диагностикасы жүргізіледі:

А) жатырдан тыс жүктілікпен

Б) сальпингооофоритпен

В) эндометритпен

Г) кольпитпен

Д) бартолинитпен


8. Геморрагиялық шок кезінде шокты индекстің 1 дәрежесі тең:

А) 0,5


Б) 1,0

В) 1,5


Г) 2,0

Д) 2,5
9. Геморрагиялық шок кезінде шокты индекстің 2 дәрежесі тең:

А) 0,5

Б) 1,0


В) 1,5

Г) 2,0


Д) 2,5
10. Геморрагиялық шок кезінде шокты индекстің 3 дәрежесі тең:

А) 0,5


Б) 1,0

В) 1,5


Г) 2,0

Д) 2,5
Жауаптар эталоны:

1.Б

2.А


3.А

4.Б


5.Б

6.А


7.А

8.Б


9.В

10.Г

1   ...   19   20   21   22   23   24   25   26   ...   31


©dereksiz.org 2016
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет