Тік бұрышты трапецияның табандары 5 және 17 см, үлкен бүйір қабырғасы 13 см. Трапецияның ауданын табыңыз



Дата17.07.2016
өлшемі48.29 Kb.
16_05_Математика_каз

$$$001


Тік бұрышты трапецияның табандары 5 және 17 см, үлкен бүйір қабырғасы 13 см. Трапецияның ауданын табыңыз.

A)50


B)51

C)55


D)60

E)70


{Правильный ответ}= C

{Сложность}=B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс} =8

{Четверть} =4
$$$002

Үшбұрыштың қабырғалары 10 және 12 см, ал олардың арасындағы бұрышы 450. Ауданын табыңыз.

A)30

B)29


C)21

D)27


E)20

{Правильный ответ}= A

{Сложность}=B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс}=8

{Четверть} =4


$$$003

Тікбұрышты трапецияның бүйір қабырғалары 15 және 9 см, үлкен табаны

20 см. Трапецияның ауданын табыңыз.

A)75


B)90

C)126


D)100

E)200


{Правильный ответ}= C

{Сложность}=B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс}=8

{Четверть}=4
$$$004

Үшбұрыштың қабырғалары 12 және 8 см, арасындағы бұрыш 600. Ауданын табыңыз.

A)20

B)24


C)25

D)24

E)29

{Правильный ответ}= D



{Сложность} =A

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс}=8

{Четверть}=4


$$$005

АВСD параллелограмында ВD=2см, АС=26см , АD=16см. Диагональдарының қиылысу нүктесінен АD қабырғасына перпендикуляр жүргізілген. Ол АD қабырғасын қандай бөліктерге бөледі.

A)10;6

B)11;5


C)12;4

D)9;8


E)15;2

{Правильный ответ}= С

{Сложность} =B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс}=8

{Четверть}=4


$$$006

АВС үшбұрышында АВ=ВС. АК биіктігі ВС қабырғасын ВК=24, КС=1 см бөліктерге бөледі. АВС үшбұрышының ауданын тап.

A)80

B)89


C)91

D)122,5


E)87

{Правильный ответ}= D

{Сложность} =C

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс}=8

{Четверть}=4

$$$007

АВС үшбұрышында АВ=АС. В төбесінен АС бүйір қабырғасына ВМ биіктігі жүргізілген. ВМ= 9 см, АМ=12 cм. АВС үшбұрышының ауданын табыңыз.



A)67.5

B)67


C)68

D)68.5


E)69

{Правильный ответ}= A

{Сложность} =B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс}=8

{Четверть}=4


$$$008

ABCD квадратында М нүктесі АВ қабырғасында жатыр СМ=25см. Квадрат диагоналі 20см. АМСD төртбұрышының ауданын табыңыз.

A)200

B)210


C)190

D)250


E)300

{Правильный ответ}= D

{Сложность}=B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс} =8

{Четверть} =4


$$$09

М нүктесі ABCD тіктөртбұрышының ВС қабырғасында жатыр АМ=13см, АВ=12 см, ВD=20см, АМСD төртбұрышының ауданын табыңыз.

A)161

B)162


C)152

D)151


E)149
{Правильный ответ}= B

{Сложность} =B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс} =8

{Четверть}=4
$$$010

Ромбының бұрышы 450, қабырғасы а. Ауданын табыңыз.

A)a2

B)2a2

C)3a2

D)0.5a2

E)0.5a2

{Правильный ответ}= D

{Сложность}=А

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс} =8

{Четверть} =4


$$$011

АВС үшбұрышында АВ=17 см, ВС=25см. ВD биіктігі 15 см. АВС үшбұрышының ауданын табыңыз.

A)210

B)89


C)87

D)91


E)95

{Правильный ответ}= А

{Сложность} =B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс} =8

{Четверть}=4


$$$012

АВСD ромбының биіктігі х, бұрыш АВС=120o. М нүктесі ВС қабырғасында жатыр. АМD үшбұрышының ауданын табыңыз.

A)2x2

B)x2

C)3x2

D)4x2

E) x2/3

{Правильный ответ}= E

{Сложность}=B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс}=8

{Четверть}=4

$$$013

АВСD параллелограмында BDдиагоналі АD қабырғасына перпендикуляр, ВD=10 см, АС=26 см. Р нүктесі АD қабырғасында жатыр. РВС үшбұрышының ауданын табыңыз.



A)64

B)58


C)51

D)60


E)65

{Правильный ответ}= D

{Сложность} =В

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс}=8

{Четверть}=4


$$$014

АВСD трапециясында ВС || АD, АВ=8см, ВС=7,5 см CD=6 см, АD=17.5 см. Трапецияның ауданын табыңыз.

A)71

B)72


C)69

D)60


E) 64

{Правильный ответ}= D

{Сложность}=C

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс}=8

{Четверть}=4


$$$015

ABCD трапециясында ВС және AD – табандар. АD=10 см, ВС=5 см, АС=9 см, ВD=12 cм. Ауданын тап.

A)55

B)54


C)53

D)65


E)73

{Правильный ответ}= B

{Сложность}=C

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс} =8

{Четверть} =4

$$$016

АВСD параллелограмында ВD диоганалі АD табанына перпендикуляр, B=1350. Трапеция ауданы 49 см2 болса, АD қабырғасын табыңыз.



A)7

B)8


C)3

D)5


E)10

{Правильный ответ}= A

{Сложность}=B

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс} =8

{Четверть}=4


$$$017

АВС үшбұрышында А және В төбелерінен жүргізілген медианалар 6 және 5. А төбесінен түскен медиана бойынан М нүктесі алынған. АМ=4 см болса, ВМ-ды табыңыз.

A)5

B)6


C)3

D)

E)4

{Правильный ответ}= D



{Сложность} =C

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс} =8

{Четверть} =4


$$$018

АВС үшбұрышында АВ=3см, АС=5см. К нүктесі А төбесінің биссектрисасына қарағанда В нүктесіне симметриялы болса, СК-ны табыңыз.

A)2

B)5


C)9

D)10


E)7

{Правильный ответ}= A

{Сложность} =C

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г

{Класс} =8

{Четверть}=4

$$$019

Тең бүйірлі тік бұрышты АВС үшбұрышы АС катеті бойынан К нүктесі алынған. 5АК=ВК болса. К нүктесі АС катетін қалай бөледі.



A)1:3

B)1:2


C)1:4

D)1:5


E)1:6

{Правильный ответ}= A

{Сложность}=C

{Учебник}=Геометрия, Ж Юсупов, 2004 г



{Класс}=8

{Четверть}=4
Каталог: uploads
uploads -> 5 1 Құқықтық норманың түсінігі, мазмұны, құндылығы мен негізгі сипаттары
uploads -> Әдебиет пен сынның биік белесі
uploads -> «Қазақ» газетіндегі көтерілген оқу –тәрбие мәселелері
uploads -> Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы министрлігі Кәсіпкерлік мәселелері жөніндегі сараптамалық кеңесінің
uploads -> Салыстырмалы кесте
uploads -> ҮЕҰ арқылы 50 жастан асқан тұлғалар, сонымен қатар халықтың мақсатты топтарын жұмысқа орналастыру бойынша мемлекеттік емес секторде мемлекеттік әлеуметтік тапсырысты орналастыру жөніндегі мемлекеттік сатып алу қызметтері бойынша өзгеше
uploads -> Квалификационная характеристика бакалавра специальности 5В071300 – «Транспорт, транспортная техника и технологии»
uploads -> «Қазпочта» АҚ АҚпараттық саясаты бекітілді


Достарыңызбен бөлісу:


©dereksiz.org 2019
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет