Баварски замъцижүктеу 31.54 Kb.
Дата10.07.2016
өлшемі31.54 Kb.
БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ

ЗАГРЕБ - МЮНХЕН - НОЙШВАНЩАЙН - ЛИНДЕРХОФ - пещерата СВАРОВСКИ - Залцбург и Херенхимзее
ДАТА: : 29.03.2014; 01.05.2014; 15.07.2014; 17.09.2014

1-ви ден:

Екскурзията до Баварски замъци ще започне с ранно отпътуване от София за Загреб в 06.00ч. от стадион „Васил Левски”. Кратка фотопауза в Белград. Пристигане в хърватската столица Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.


2-ри ден:

След закуска нашата пешеходна обиколка ще започне от очарователния парк Зриниевач. Ще прекосим улицата за да се озовем на емблематичния за града площад “Бан Йосип Йелачич” – площад съществуващ от 17 век  и носещ първоначално името “Хармика”. На него се намира и един прекрасен фонтан наречен “Мандушевац”. Поемайки по стръмната уличка “Томе Бакача”, ще се озовем в Каптол, който е част от Горни град и е седалище на Римокатолическата архиепископия на Загреб. Пред нас ще се разкрие с цялото си великолепие Загребската Катедрала. След, което ще преминем през живописният и колоритен пазар на града – Долац. След него ще се озовем и на „Каменита Порта“. Излизайки из под камената арка и преминавайки покрай сградата на Парламента (Хърватски събор) в далечината ще зърнем площад „Свети Марк“ и едноимента църква носеща името на светеца. Тук ще видим Бански двори, Старото Кметство и спускайки се по улица „Кирил и Методий“, ще се озовем на площад „Катерина Зрински“ в дъното на който се намира Йезуитскта църква, носеща нейното име. Отправяме се към кулата Лотршчак. С това нашата обиколка ще приключи и ще имаме свободно време за разходка до музея Мимара“, Народния Театър, където може да се запознаете отблизо с творчеството на известният хърватски творец Иван Мештрович. След това пътят ни продължава към един от най-красивите алпийски градове на Австрия - Залцбург. Нощувка в или района на Залцбург.


3-ти ден:

Закускa, след което потегляме в посока Мюнхен. По желание, организирано посещение на замъците Нимфенбург и Амалиенбург (лятната резиденция на баварските крале). Около 16:00 ч. отпътуване за Баварските Алпи. Настаняване в хотел в района на Берванг. Нощувка.


4-ти ден:

Закусваме и отпътуваме за областа Баврия. Първият замък за деня е Линдерхоф. Тези от вас които имат желание ще посетим замъка с беседа на български език, за да се насладим на пасторалната му красота, вдъхновила художници и писатели да съзадът своите произведения. Опиянени от романтика ще пропътуваме окло 40 километра, където в далечина ще зърнем приказните очертания на Замъкът Нойшванщайн. Отпътуване към Ватенс (в близост до Инсбрук), за разглеждане на пещерата на СВАРОВСКИ. Отпътуване за хотела в района на езеротo Химзее. Нощувка.


5-ти ден:

Закускаме, след което пътят ще ни отведе до eзерото Химзее - най-голямото езеро в Бавария. Посещение на двореца Херенхимзее (до замъка се пътува с корабче). Отпътуване и туристическа програма в Залцбург, която ще бъде пешеходна и ще започне от ренесансовия дворец Мирабел. След кратка фотопауза, ще видиме къщата в която в продължение на 14 години е живял Моцарт. После се отправяме към сърцето на стария град, минавайки по моста пресичащ солената река (Залцах) пред нас в далечината ще видим очертанията на величествената крепост Хоензалцбург. Свободно време. Късен след обяд отпътуване за Загреб. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.


6-ти ден:

След ранна закуска отпътуване за България. Вечерта пристигане в София.


ЦЕНА на човек настанен в двойна или тройна стая: 649.00 лв

Цената включва

 • Транспорт с автобус 3*;

 • 5 нощувки със закуски: в хотел***;

 • Екскурзоводско обслужване на български език по време на пътуването;

Цената не включва

 • Разходите за лични нужди и входните такси за туристическите обекти и музеи:

 • Замъците Нимфенбург и Амалиенбург в Мюнхен – 24 лева (включен транспорт и входни такси за двата замъка) - по желание - заявяват се и се заплащат предварително;

 • Замъка Нойшванщайн – 26 лева за възрастни и 4 лева за непълнолетни - по желание заявяват се и се заплащат предварително;

 • Замъка Линдерхоф – 18 лева за възрастни и 4 лева за непълнолетни - по желание - се заявяват и заплащат предварително;

 • Кристалните светове на Сваровски – 19 лева (деца до 12 год. не плащат, но се допускат, само придружавани от родител или възрастен) - по желание - заявяват се и се заплащат предварително;

 • Крепостта Хоензалцбург – 23 лева за възрастен и 13 лева за непълнолетни - по желание ; заплащат се на място;

 • Корабче до и входна такса за двореца Херенхимзее – 55 лева за възрастен - по желание - заявяват се и се заплащат предварително;

 • Медицинска застраховка върху 5000 евро застрахователна стойност – 6.00 лв при лица до 65г. и 10.00 лв за лица над 65 г.


©dereksiz.org 2016
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет