Eгейска турция мармарис – Градът на две морета Варна Троя Пергамон Мармарис о. Родос Далян и Каунос Памуккале Афродизиас (ново) Кушадасъ Ефес Дева Мария ШиринджеДата10.07.2016
өлшемі0.75 Mb.

EГЕЙСКА ТУРЦИЯ
МАРМАРИС – Градът на две морета

Варна - Троя - Пергамон - Мармарис - о. Родос - Далян и Каунос - Памуккале - Афродизиас (ново) - Кушадасъ - Ефес - Дева Мария - Шириндже (ново) – Измир – Айвалък – Софрата на Дявола (ново) – о. Джунда (ново) - Чанаккале - Варна

29 април - 7 май 2016
Без нощни преходи, 8 нощувки, от които:

5 нощувки със закуски и вечери по пътя + 3 нощувки на All inclusive в Мармарис


ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО 29.02.2016:

Пакетна цена, според хотела в Мармарис

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Дете до 7г.  

с двама възрастни

в стая


Дете 7-12 г. с двама възрастни в стая

Хотел в Мармарис

Pineta Park Deluxe Hotel –

www.pinetapark.com

495 лева

630 лева

160 лева

365 лева


Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;

 • 8 нощувки, от които:
  2 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел 3/4 звезди;
  3 на All inclusive в Мармарис в хотел Pineta Park Deluxe Hotel;
  1 със закуска и вечеря в Памуккале в хотел 4 звезди;

2 със закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел 3/4 звезди;

 • Целодневна екскурзия до Памуккале;

 • Туристическа програма в Троя, Пергамон, Афродизиас, Шириндже, Ефес, Дома на Дева Мария, крепостта Аясулук в Селджук с църквата на Св. Йоан Богослов, Памуккале, Измир, Айвалък;

 • Посещение на останките от Храма на Артемида (едно от древните чудеса на света);

 • Автобусни обзорни обиколки на Мармарис и Кушадасъ;

 • Екскурзоводски беседи във всички посещавани обекти;

 • Фериботни такси и билети за пресичане на Дарданелите;

 • Медицинска застраховка с асистанс;

 • Водач-екскурзовод от Травел Клуб България ЕООД. По пътя се дава подробна и любопитна информация за Турция, местата, през които се минава, начина на живот на турците и др.

Допълнително се заплащат входните такси за:Обект

Сума в турски лири

Троя

20

Акропол Пергамон (Бергама)

25+15=40

Светилището на Асклепий в Бергама (Асклепион)

20

Памуккале

35

Афродизиас

15

Ефес: Античния град

40

Дома на Дева Мария

20

Крепостта Селджук и църквата на св. Йоан Богослов

10
200 турски лири

Екскурзии в Мармарис: Круиз по р. Далян с обяд – 27 евро, Остров Родос – 55 евро
ПРОГРАМА
1 ден, 29 април: Варна - Чанаккале - Троя – Айвалък

04.30 Тръгване от Варна. 06.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.

Пресичане на протока Дарданели с ферибот.

Разглеждане нa Древна Троя - античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и... с Троянския кон.

Продължаваме към Айвалък – курортно градче, разположено в северната част на Егейското крайбрежие срещу гръцкия остров Лесбос. Близкият курорт Сармъсаклъ е с един от най-красивите плажове в района. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.2 ден, 30 април: Айвалък – Бергама – Акропола - Асклепиона - Мармарис

Закуска на шведска маса. Отпътуване за Бергама. Разглеждане на древния Пергамон – града на Лизимах и  един от най-интересните исторически обекти в Егейския регион. Посещение на Асклепионадревен лечебен център, построен в чест на бога-лечител Асклепий. Изкачване до древният Акропол и разглеждане на останките на някогашната Библиотека, която в древността била втората по големина след Александрийската и съхранявала над 200 000 пергаментови свитъци. Следват олтара на Зевс, храма на Атина, хра ма на Траян, Амфитеатъра с 3500 места, храма на Дионисий.


Отпътуване за Мармарис. Привечер - Автобусна опознавателна обиколка на Мармарис.

Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


3 ден, 1 май: Мармарис: Великден на остров Родос

Закуска на шведска маса. Свободно време или: Целодневна екскурзия до о. Родос. Островът на розата, роден от съюза на бога-слънце Хелиос и нимфата Рода, Родос е най-слънчевото място в Европа!

Автобусът ще ни остави на фериботното пристанище. Пътуването до Родос отнема около 1 час и 30 мин. Пристигане на острова. Свободно време за разходка пред крепостните стени на стария град до мястото, където е стоял Родоския колос, Цидателата и стария град, Часовниковата кула, Главната улица.

Старият град представлява изключително живописен лабиринт от улички, изпълнени с магазини за сувенири, кафенета и таверни, където можете да похапнете гръцки ястия и пийнете узо под звуците на „Зорба Гъркът”! 1 май е Великден и в Гърция. Възможност да запалите свещ в някоя от многобройните християнски църкви в града.

Връщане в Мармарис, вечеря и нощувка.
4 ден, 2 май: Мармарис: Круиз по р. Далян
Закуска на шведска маса. Програма по желание:

Екзотична целодневна екскурзия по р. Далян (заплаща се допълнително) до приказния залив на костенурките Карета-Карета. Пътуване с кораб през залива на Мармарис. Спиране за къпане от кораба. Обяд на кораба. Прехвърляне на по-малки лодки. Спиране на огромната пясъчна коса и кратко време за плаж. Продължаване в устието на р. Далян. Възможност за снимки на костенурките Карета-карета, които преплуват хиляди километри, за да снесат яйцата си в този залив. Разходка по естествените водни канали, откъдето се виждат останките от гробниците на Ликийските крале (4 в. пр. Хр.). Ще имате възможност да се потопите в естествения термален източник под формата на басейн, богат на серни съединения и лечебна кал на дъното.

Вечеря и нощувка в Мармарис.5 ден, 3 май: Мармарис – Памуккале

Закуска на шведска маса. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Памуккале – името му означава “замък от памук” и напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Варовитите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси с ослепителна белота. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт в света. Разглеждане на археологическия обект и свободно време в Памуккале.

Възможност за потапяне в топлите минерални води на известните травертини или къпане за подмладяване в Басейна на Клеопатра!

В късния следобед настаняване в хотел в Памуккале. Свободно време за къпане в минералния басейн.

Вечеря, нощувка.
6 ден, 4 май: Памуккале – Афродизиас – Кушадасъ

Закуска на шведска маса. Освобождаване на хотела.

Отпътуване за Афродизиас – един от най-големите и известни археологически обекти в Турция. Именуван в античността като Лелегон (Град на легендите), Мегали полис (Велик град), Нинос (митичният основател на асиро-вавилонското царство) и накрая посветен на гръцката богиня на любовта, Афродизиас е известен град-светилище, важен център на културата и изкуството. Качествените находки от красив бял и сиво-син мрамор от кариера, намираща се само на няколко километра от града, привлекли множество скулптури в града, била създадена и скулптурна школа, а произведенията им стигали до домове на богати граждани в Рим и Северна Африка. Разглеждане на комплекса -

Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


7 ден, 5 май: Кушадасъ – Ефес – Дома на Дева Мария – крепостта Аясулук – църквата на св. Йоан Богослов – храмът на Артемида - Шириндже
Закуска на шведска маса.

Обзорна панорамна обиколка на Кушадасъ

Разглеждане на античния Ефес – един от най-добре запазените антични в Средиземномоеието. Тук в продължение на хилядолетия са живели различни племена и народи и всеки от тях е оставил част от богатата си култура. Заемал централно място в езическия свят, Ефес е бил пазител на едно от седемте чудеса на античността - прочутия храм на Артемида. Наброявал някога 200 000 жители, при население на цяла Европа около 5 млн. по онова време, това е най-запазеният и грандиозен град на 2000 години. Ефес е известен и с това, че апостол Павел оставя Тимотей тук, а по-късно апостол Йоан минава оттук заедно с майката на Исус. През 431 г. император Теодосий II свиква там Третия вселенски събор, по време на който Мария е провъзгласена за Богородица.

Посещение на Дома на Дева Мария. Според християнските канони Светата Дева Мария, след Христовото разпятие, напуска Йерусалим заедно със Светия Апостол Йоан, който я е скрил в Ефес. В тази къща тя остава до края на живота си. Днес Домът на Дева Мария е място за поклонничество както на християни, така и на мюсюлмани. Според мюсюлманската свещена книга - Корана, Дева Мария е майка на един от мюсюлманските пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани. Папа Павел VI бил първият Папа, който посетил мястото през 1960г. По-късно, през 1980г., по време на визитата си, Папа Йоан-Павел II обявил Дома на Дева Мария за светилище и място за поклонение на християните. Според Корана Дева Мария е майка на един от мюсюлманските пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани.

Продължаване към останките на Храмът на Артемида – най-красивото от седемте чудеса на древния света.

Продължаване към крепостта над град Селчук – Аясулук с базиликата и гробницата на Св. Йоан Богослов. Според християнската традиция и вярвания, св. Йоан Богослов е бил любимият ученик на Иисус Христос и той е автор на Апокалипсиса в Новия Завет. Апостолът, който отдава живота си за разпространението на Християнството в Ефес и Западна Анатолия, умира около 100 г.сл.Х. и е погребан на хълма Аясулук. Първоначално, се строи скрит мавзолей, после малка църква и накрая византийският император Юстиниан строи голяма базилика, която по-късно се превръща в Епископалната църква на Ефес. Векове по-късно, когато селджуците превземат територията, превръщат този хълм в крепост, чийто стени и днес стоят над град Селчук.

Посещение на останките от църквата и крепостта.

Продължаване за селцето Шириндже. В миналото Шириндже било заселено главно с гръцко население, което се изселва след изселническата спогодба между Турция и Гърция през 1923 година, а преди 20 години турското правителство обяви селището за исторически и архитектурен резерват. Селцето е синтезирало турско-гръцката култура от онова време. Населилите го турци запазили оригиналната външност и вътрешност на къщите, възприели гръцкото планиране на домовете. Сега Шириндже впечатлява с варосаните бели къщи със старинна архитектура, тесни калдъръмени улички и сергиите с местни сувенири и деликатеси - бутилки с местно вино, зехтих, пекмез, бродерии и килими.

Връщане в Кушадасъ. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард, до острова на гълъбите, Закрития пазар или многобройните магазини за сувенири, аксесоари и дрехи.

Вечеря, нощувка.


8 ден, 6 май: Кушадасъ – Измир – Айвалък – Софрата на Дявола – о. Джунда

Закуска на шведска маса. Отпътуване за Измир. Наричан в Турция „красивият Измир“, градът се намира в началото на дълъг и тесен залив, украсен с яхти, пътнически кораби и знамена. Има топъл климат, а прохладният морски бриз спасява от изгарящото слънце. Векове наред тук са живяли заедно различни етноси – гърци, евреи, арменци, турци, европейци, които са оставили част от своето минало – гръцки църкви, джамии, синагоги, католически храмове. Основан отпреди над 8500 г., Измир е успял да се модернизира във важен търговски център, запазвайки археологическите и историческите си ценности, и невероятен колорит.Туристическа програма в Измир. Автобусна панорамна обиколка на града с минаване покрай Кадифекале. Пешеходна разходка из старата част на града Конак с емблемата на града - Часовниковата кула и централния пазарен район Кемералтъ - най-оживената част на Измир, която е построена още по Византийско време Свободно време.

Отпътуване за Айвалък. Панорамна обиколка в района на Айвалък. Посещение на о. Джунда и хълма Софрата на Дявола. Остров Джунда е известен с типичната гръцка архитектура, кафенета и ресторанти. Фото пауза при хълма „Софрата на Дявола”, от където се открива панорамна гледка към района и о. Лесбос. Кратка прешеходна разходка в центъра на Айвалък – крайбрежния булевард, джамията с часовника, църквата „Архангел Михаил и Гавраил”, стария град.

Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
8 ден, 6 май: Айвалък – Чанаккале – Варна

Закуска на шведска маса.Отпътуване за Чанаккале. Разходка по крайбрежната алея на Чанаккале – любимо място на местните жители и гостите на града - свободно време за снимки пред макета на Троянския кон, чаша турско кафе, чай и обяд.

Крайбрежната улица е осеяна с кафенета, които предлагат турско кафе, чай, бира и местни вкусотии.

Пресичане на Дарденелите с ферибот.Спиране в Къркларели (Лозенград) за покупка на баклава, локум, халва, други сладки и ядки. Продължаване за България.
Минимален брой група за осъществяване на пътуването: 40 човека

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност 60 дни от датата на връщане;

 • Капаро – 30% от сумата в момента на записване.

За информация и записвания: 052/983201; 0888/247042 – Юлиан Бонев
Каталог: downloads
downloads -> Атты халықаралық ғылыми-практикалық конференция өтеді. Конференция жұмысының бағыттары
downloads -> Конференция жұмысының бағыттары: Лингвомәдени концептология және ұрпақтың мәдени сабақтастығы
downloads -> Ғалымның тарих мектебі сөз басы әйгілі Себастьян Бранд «Дүниедегінің бәрі де өткінші, бәрі де тозады, тек ғылым ғана мәңгілік, бәрінен де озады»
downloads -> Қазақстан республикасы білім және ғылым министрлігі мемлекет тарихы институты
downloads -> Начальник группы государственных закупок юридического отдела Азнабаев Ж. Т
downloads -> Қостанай облысының 2015-2019 жылдарға арналған әлеуметтік-экономикалық даму болжамының негізгі көрсеткіштері
downloads -> Қостанай облысының 2014-2018 жылдарға арналған әлеуметтік-экономикалық даму болжамының негізгі көрсеткіштері
downloads -> Служит для передачи платежных инструкций, в которых клиент-перевододатель и/или клиент-получатель являются нефинансовыми институтами


Достарыңызбен бөлісу:
©dereksiz.org 2020
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет