Стартира процедура за асфалтови кърпежи на пътища в АрдинскоДата27.06.2016
өлшемі25.5 Kb.


Стартира процедура за асфалтови кърпежи на пътища в Ардинско
Рехабилитацията на общинската пътна мрежа в Ардино бе основната тема, разисквана по време на редовната месечна работна среща на градоначалника Ресми Мурад с кметовете и кметските наместници на населените места. Мурад съобщи, че в ход е процедурата за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител за асфалтовите кърпежи от общинската пътна мрежа.

„След стопяването на снега навсякъде в града и в основните пътни артерии в населените места са зейнали дупки. Надявам се до края на другата седмица да има подадени оферти, за да изберем фирмата, която ще извърши ремонтните дейности. Тази година нямаме възможности за цялостно асфалтиране, но в най-близко време трябва да приведем общинската пътна мрежа в състояние, осигуряващо безопасността на пешеходците и водачите”, каза кметът на Ардино.

С цел осигуряване на пожарната безопасност на населените места и обектите на територията на общината Ресми Мурад нареди на кметовете да набележат конкретни мерки и да изготвят план за действие с налични сили и средства за предотвратяване на селскостопански и горски пожари. На кметовете бе разпоредено да организират групи за гасене на пожари в горските масиви и да осигурят денонощно дежурство на телефонните постове в кметството по сеитбената кампания. А също така да запознаят селскостопанските производители и населението с изискванията за пожарна и аварийна безопастност, както и да организират поддържането на подстъпите и пътищата за противопожарни нужди до изкуствени и естествени водоизточници.

Ресми Мурад използва срещата, за да информира кметовете, че през месец март е бил на визита в испанския град Гранада по ОП „Регионално развитие” за подобряване на туристическата инфраструктура. А в началото на април заедно с председателя на общинския съвет Сезгин Байрамов в Истанбул за премиерата на документалния филм „Утринна звезда” за роденият в Ардино световноизвестен турски писател Сабахаттин Али. Кметът уточни, че втората премиера на филма ще бъде през месец май в Ардино в рамките на Третия международен литературен форум „Братство”. Господин Мурад съобщи още, че на 13 юли ще се състои третата земляческа среща „Ардино 2012”, а на 15 юли ще се проведе традиционният курбан-мевлид в местността „Кара пънар” край Ардино. От 23 до 25 август ще се организира единадесетият международен турнир по тенис на маса в памет на изтъкнатия тенисист Дургут Адемов - Джофи. Очаква се в тазгодишната надпревара освен традиционните участници от Македония, Румъмия, Турция и България да участва и отбор от Грузия.Гюнер ШЮКРИ
Каталог: wp-content -> uploads -> 2012
2012 -> Ауылдық елдi мекендерге жұмыс iстеу және тұру үшiн келген денсаулық сақтау, бiлiм беру, әлеуметтiк қамсыздандыру, мәдениет және спорт мамандарына әлеуметтiк қолдау шараларын ұсыну мөлшерiн және ережесiн бекiту туралы
2012 -> К. С. Тілеуқабылова стив джобс – Аpple корпорациясының негізін қалаушы Қарағанды 2014 алғы сөЗ
2012 -> 1 кесте Қазақстан Республикасы Туризм және спорт министрлігінің
2012 -> Қазақстан республикасы білім және ғылым министрлігі
2012 -> Б. Г. НҰҒман қожа ахмет яссауи


Достарыңызбен бөлісу:
©dereksiz.org 2020
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет