2013 Структурна модель обласної методичної служби коіппо імені Василя Сухомлинського



Дата19.07.2016
өлшемі130.03 Kb.
#209692
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ ІМЕНІ ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО

ОБЛАСНИЙ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОСВІТНЬОГО МЕНЕДЖМЕНТУ

ТА КООРДИНАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ МЕТОДИЧНИХ СЛУЖБ


Наша місія :

координація,

співпраця,

партнерство,

допомога

Кіровоград

2013

Структурна модель обласної методичної служби

КОІППО імені Василя Сухомлинського

















Методична робота – інтелектуальна основа педагогічної майстерності

В. О. Сухомлинський

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України «Про координацію діяльності інститутів післядипломної педагогічної освіти» від 14.01.2004 р. № 15 у лютому 2004 року у складі КОІППО імені Василя Сухомлинського було створено структурний підрозділ з повною назвою: центр координації діяльності методичних кабінетів (центрів) та методичної роботи з педагогічними кадрами (накази управління освіти і науки облдержадміністрації від 4 лютого 2004 року № 43 та Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти від 6 лютого 2004 року № 6 - ОС).


Постельняк Антоніна Іванівна – завідувач центру з 2004 по 2009 рік.

Яскрава, творча особистість, якій притаманні компетентність, професіоналізм, майстерність.

Кожний рік її педагогічної праці збагачував технологічну лабораторію методистів, директорів ЗНЗ, вчителів. Антоніну Іванівну по праву можна назвати «керманичем методичної служби області».

Висловлюємо щиру вдячність Постельняк А.І. за майстерність і невтомну творчу працю.



Відповідно до вимог чинного законодавства змінена назва зазначеного вище структурного підрозділу на обласний навчально-методичний центр освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб (наказ КОІППО імені Василя Сухомлинського від 11 жовтня 2012 року № 97), зі штатним розписом 5 осіб: завідувач центру – 1 особа; методисти центру – 4 особи.

Половенко Олена Вікторівна – завідувач центру.

Професійне кредо: «Твори добро, люби людей, будь самовідданим у всьому».

Формула ефективного управліннявести до успіху інших.

Зміст своєї діяльності вбачає у створенні команди, здатної до колективної роботи над стратегічними завданнями розвитку освіти області, методичних кабінетів (центрів) як науково-методичних установ, формуванні моделі сучасного навчального закладу, заснованого на принципах творчої життєдіяльності, підтримки і розвитку педагогічних ініціатив, створенні позитивного іміджу освітньої установи.


Методисти центру - висококваліфіковані фахівці.





Кірішко Людмила Миколаївна, методист центру.

Життєве та професійне кредо: «Цілі завжди випереджають можливості, будуючи шлях для розвитку».

Науково-методична проблема: «Становлення системи науково-методичної роботи освітніх округів».


Людмила Миколаївна здійснює науково-методичне забезпечення діяльності методичних кабінетів відділів освіти, керівників ЗНЗ з питань впровадження профільного навчання, вивчає та аналізує діяльність методичних кабінетів (центрів), директорів базових закладів освітніх округів.




Вареха Аліна Григорівна, методист центру.

Життєве і професійне кредо: «Треба любити те, що робиш, і йти вперед крок за кроком».

Науково-методична проблема: «Управління науково-методичним забезпеченням підготовки педагогічних працівників до роботи з обдарованими дітьми».

Аліна Григорівна здійснює організаційно-методичне забезпечення методистів, керівників ЗНЗ щодо підготовки та проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. Організовує навчально-методичну роботу з новопризначеними методистами, завідувачами районних (міських) методичних кабінетів (центрів). Координує роботу завідувачів, методистів науково-методичних лабораторій КОІППО імені Василя Сухомлинського, щодо підготовки та проведення ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад.




Ткаченко Валерій Петрович, методист центру.

Науково-методична проблема:

«Виявлення і створення умов підвищення кваліфікації керівників закладів освіти за очно-дистанційною формою організації навчального процесу».

Організовує науково-методичне забезпечення підвищення професійної компетентності керівних кадрів установ і закладів освіти, методичних працівників.

Трубіна Валентина Геларіївна, методист центру.

Життєве і професійне кредо: «Педагог виховує нову людину, людину майбутнього, тому необхідно, щоб він сам уособлював у собі найвищі риси нової людини, сам виявляв людину з майбутнього» (Ш. Амонашвілі).

Науково-методична проблема: «Науково-методичний супровід підготовки керівників шкіл до запровадження системи рейтингового оцінювання діяльності ЗНЗ».

Валентина Геларіївна забезпечує організацію підвищення науково-теоретичного рівня та фахової кваліфікації керівників навчальних закладів, працівників методичних служб області. Координує роботу обласного центру і різних організацій, установ з метою розширення інформаційного поля та співпраці щодо підвищення професійного рівня керівників, удосконалення навчально-виховного процесу в закладах освіти.

Вивчає та аналізує діяльність методичних кабінетів (центрів), загальноосвітніх навчальних закладів з питань організації науково-методичної роботи з керівними кадрами, здійснення управлінської діяльності, науково-методичного забезпечення викладання навчальних предметів.








Мета діяльності центру:

1. Творча трансформація сучасних наукових ідей і технологій у педагогічну практику.

2. Науково-методичне забезпечення підготовки і неперервної освіти високопрофесійного компетентного менеджера нової генерації, здатного до реалізації державної освітньої політики.

3. Модернізація діяльності регіональних методичних служб на основі аналізу наявного потенціалу.


Науково-методична проблема: «Теоретичні та організаційні аспекти забезпечення науково-методичної діяльності в умовах модернізації освіти: педагогічний супровід процесу підвищення професійної компетентності в контексті забезпечення рівного доступу до якісної освіти у регіоні».



Основні напрямки діяльності:

  1. Координація співпраці:

    1. із центральним та обласними інститутами (академіями) післядипломної педагогічної освіти;

    2. навчально-методичних підрозділів КОІППО імені Василя Сухомлинського із районними (міськими) методичними кабінетами (центрами) з питань удосконалення структури, змісту і форм організації науково-методичної роботи з педагогічними кадрами у міжкурсовий період;

    3. органів місцевого самоврядування методичних служб щодо реалізації Всеукраїнських і обласних програм у галузі освіти.

  2. Організаційно-інформаційне забезпечення діяльності структурних підрозділів інституту з метою:

    1. ефективної трансформації педагогічних ідей, інноваційних технологій управління, навчання і виховання у практичну діяльність методичних служб, керівників навчальних закладів;

    2. науково-методичного супроводу діяльності опорних закладів освіти, піднесення ефективності роботи творчих груп, майстер-класів та інших методичних формувань;

    3. координації діяльності щодо моделювання, вивчення, узагальнення і поширення педагогічного досвіду з питань управлінської діяльності, організації науково-методичної роботи;

    4. підготовки педагогічних кадрів до роботи з обдарованими дітьми;

    5. створення інформаційно-ресурсних банків зовнішньої та внутрішньої інформації.

  3. Здійснення аналітичного дослідження структурно-організаційних умов функціонування системи підвищення кваліфікації методистів, керівників закладів освіти у міжкурсовий період.

  4. Об’єднання зусиль регіональних методичних служб для створення інноваційної моделі безперервного навчання з метою забезпечення єдності удосконалення компетентності на курсах підвищення кваліфікації та у системній науково-методичній роботі, що проводиться у міжкурсовий період та під час самоосвітньої діяльності.

  5. Впровадження програми моніторингового дослідження діяльності районних, міських методичних кабінетів, центрів під час здійснення комплексних, тематичних вивчень, рейтингового оцінювання загальноосвітніх навчальних закладів.

  6. Впровадження мережевої співпраці засобами інтернет-нарад, інтернет-конференцій, віртуальних засідань методичних об’єднань тощо.





Регіональна модель підвищення кваліфікації

підпорядкованої категорії педагогічних працівників

(начальники відділів (управлінь) освіти, завідувачі, директори (методисти) методичних кабінетів (центрів), керівники закладів освіти)















Інноваційна діяльність центру:

  • запровадження андрагогічних технологій навчання дорослих;

  • апробація компетентісно- та особистісно-орієнтованих підходів до побудови навчальних програм методистів, керівників ЗНЗ;

  • запровадження очно-дистанційного навчання;

  • використання ІКТ у навчанні дорослих.


Науково-методичний супровід готовності

педагогічних працівників до інноваційної діяльності



семінари



школи ПД

МЕТОДИЧНІ


презентації



конференції

ФОРМИ



Вивчення і впровадження педагогічного досвіду близько 50 об’єктів, серед яких:

  • 7 методичних кабінетів;

  • 3 методиста;

  • 15 педагогічних колективів навчальних закладів;

  • 25 керівників шкіл.





Основні форми поширення педагогічного досвіду

















Науково-методичне забезпечення профільного навчання






Науково-методичне забезпечення підготовки вчителя до роботи з обдарованими дітьми.






Діяльність центру щодо впровадження ідей В.О.Сухомлинського



Спільні напрями діяльності інституту, районних (міських) методичних кабінетів (центрів), методичних формувань:

    • інноваційна освітня діяльність, що передбачає розробку та впровадження навчально-методичного забезпечення загальної середньої освіти;

  • науково-методичний супровід педагогічних працівників для здійснення інноваційної діяльності, трансформування наукових ідей у практику діяльності педагогічних і керівних працівників;

  • науково-методичне забезпечення діяльності експериментальних закладів, підтримка педагогів, які беруть участь в експериментах, проведення інформаційно-пошукової роботи тощо.


Творчий доробок центру – публікації на сторінках журналів «Післядипломна педагогічна освіта», «Школа», «Директор школи», «Сільська школа», «Імідж», «Педагогічний вісник», у «Методичних вісниках» КОІППО, науково-методичних збірниках тез доповідей і виступів на обласних всеукраїнських і міжнародних конференціях і педагогічних читаннях.

Результат роботи центру:

• активізація пошукових досліджень щодо моделювання оптимальних структур науково-методичної роботи, модернізації її змісту і форм організації, впровадження інноваційних технологій та інтерактивних методів навчання;

• широка диференціація й індивідуалізація методичної роботи в районній (міській) і шкільній ланках;

зростання професійної компетентності методичних кадрів і методичного активу, посилення їх впливу на підвищення методичної майстерності вчителів.



Перспективи розвитку центру:






Наші контакти:

КОІППО імені Василя Сухомлинського,

25006,

Україна,



м. Кіровоград,

вул. Велика Перспективна, 39/63,

кабінет № 412

Тел.: (0522) 24-45-94

Факс: (0522) 32-24-78
Працівники центру:
Половенко Олена Вікторівна – завідувач центру

Тел.: 0969864634

Е-mail: olena1964@ukr.net
Вареха Аліна Григорівна, методист центру

Тел.: 0957058034

Е-mail: varekha_alina@mail.ru
Кірішко Людмила Миколаївна, методист центру

Тел.: 0662479476; 0984002954

Е-mail: Luda21v@mail.ru
Ткаченко Валерій Петрович, методист центру

Тел.: 0668885157; 0967046329


Трубіна Валентина Геларіївна, методист центру

Тел.: 0951876320


Е-mail: va_dor@meta.ua





Наші методичні будні

Засідання проблемної лабораторії на базі Олександрійського РМК



Заняття школи молодого методиста на базі КОІППО




Заняття новопризначених методистів на базі Вільшанського РМК



Вручення сертифікатів учасникам школи молодого методиста



Участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі (м. Рівне)



Проведення педагогічної практики на базі Компаніївського РМК



Робота творчої групи методистів Р(М)МК, НМЦ



Педагогічна практика на базі Маловисківського РМК



Заняття школи вдосконалення методичної майстерності на базі Голованівського РМК



Засідання творчої лабораторії керівників ОШ (Знам’янська ЗШ № 6)



День журналу «Методист» на базі КОІППО



Засідання школи молодого керівника ЗШ № 15 м. Кіровограда








Достарыңызбен бөлісу:




©dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет