9 дни / 8 нощувки 1 ден: София – ИгуменицаДата22.06.2016
өлшемі65.7 Kb.
#153480
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ И ЮЖНА ИТАЛИЯ - с вкус на лимончело
Маршрут: СофияСолун – Игуменица – Бари – Помпей – Неапол – Соренто – остров Капри – Амалфи – Позитано – Равело – Рим – Ватикана – Бари – Игуменица – София
Дати: 11.06.2016 г. 17.09.2016 г.
9 дни / 8 нощувки
1 ден: София – Игуменица
Отпътуване в 8:30 ч. от стадион „Васил Левски” за Игуменица по магистралата “Егнатия Одос”. Попътна спирка в Солун за обяд и разходка в центъра на Солун. Отпътуване за Игуменица. Пристигане вечерта. Отпътуване около 22.00 - 00.00 ч. от пристанището на Игуменица с ферибот за Италия. Нощувка на палуба (по желание доплащане за нощувка в салон със седалки тип самолетна или каюта).
2 Ден: Бари – Помпей – Неапол/Соренто
Пристигане 8:30 ч. на пристанището в Бари. Отпътуване за Помпей: Разглеждане на руините на древния град, унищожен през 79 г. от вулкана Везувий. Тур. програма в Неапол, столица на област Кампания: Кастел Нуово, Театъра Сан Карло, Пиаца дел Плебешито, Църквата Сан Франческо ди Паола, Палацо Реале, панорама на красивия неаполитански залив, над който се издига Везувий. Свободно време. Разглеждане на Сорренто, разположен на върха на Сорентинския поуостров на Амалфийското крайбрежие, с прекрасен изгред към Неаполитанския залив. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Неапол / Соренто.
3 Ден: Соренто – остров Капри: Капри и Анакапри, Синята пещера – Соренто
Закуска. Еднодневна екскурзия, посветена на красивия остров Капри в Неаполитанския залив и Тиренско море (включва билети за корабче, фуникуляр, посещение на двата града на острова: ниско разположения Капри и по-високо стоящия Анакапри), не включва входни такси. Отпътуване от пристанището на Соренто с кораб за о. Капри: Туристическа програма на острова: До сърцето на Капри се стига със зъбчата железница - фуникуляр. Пешеходна разходка: Пиацетата-Пиаца Умберто-главния площад, посещение на Вила Йовис – дворец на Тиберий. Посещение на Анакапри. Разглеждане. Свободно време.

По желание посещение на Синята (Лазурната) пещера Grotta Azzurra, като от Анакапри се взима местен автобус 1.80 евро за посока и след това лодка до входа на пещерата – лодка и входна такса -13 евро. Връщане до пристанището отново с фуникуляр и с кораб до Непол или Соренто. Връщане в хотела. Нощувка в района на Неапол / Соренто.


4 Ден: Неапол/ Соренто – Позитано – Равело – Амалфи
Закуска. Свободно време в Соренто. По желание еднодневна екскурзия в Кампания по Амалфийското крайбрежие на Тиренско море и Салернския залив - панорама на живописните курортни градчета Позитано – със своята екзотична красота, почти вертикалното построен върху скалата- панорамна гледка към Позитано от скална тереса над града; Равело - с уникалната Вила Чимброне, нейната прекрасна градина, Терасата на безкрайността La Terazza dell’Infinito; Амалфи – „малкият Рай на Тиренско море”, с катедралата Сан Андреа, Ордена на рицарите на Св.Йоан и прясната mozarella di bufala (моцарела от биволско мляко). Връщане в хотела. Нощувка в района на Неапол / Соренто.
5 Ден: Неапол/ Соренто – Рим
Ранна закуска. Отпътуване за Рим. Програма в Рим: Обиколка на Древен Рим: Колизеума, Римския Форум, Арката на Константин, Колоната на Траян, Пиаца Венеция с паметника на Виктор Емануил II, Капитолийския хълм. Разглеждане на Бароков Рим: Пиаца ди Спаня с прочутите испански стъпала, Пиаца Навона с фонтана на реките, Пантеона, Фонтана Треви. Свободно време- Настаняване в хотел. Нощувка в района на Рим.
6 Ден: Рим – Ватикана
Закуска. Посещение на Ватикана, най-малката държава в света, съсредоточието на световния Католицизъм и Християнство и по желание разглеждане на Ватиканските музеи, посещение на Базиликата Св. Петър и пл. Св. Петър. Нощувка в района на Рим.
7 Ден: Рим – Бари – ферибот до Гърция
Закуска. Свободно време в Рим до обяд. Отпътуване за Бари. Вечерта отпътуване с ферибот за Гърция. Нощувка на ферибот.
8 Ден: Игуменица – София
Пристигане сутринта в Игуменица. Пътуване през Гърция. Пристигане в София вечерта.
Цена на човек в двойна / тройна стая: 799 лева
Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с климатик, минибар, DVD;

 • 7 нощувки: 2 нощувки – на ферибот (палуба) и 5 нощувки със закуски в хотели 3*: 3 - в района на Неаполитанския залив, 2 - в района на Рим;

 • Всички т.нар. градски, курортни, туристически, местни, локални, сити такси, заплащаеми в хотелите;

 • Фериботни билети и настаняване на палубата без запазени места;

 • Тур. програма, екскурзоводско обслужване;


Цената не включва:

 • Доплащане за медицинска застраховка върху 5000 Евро ( лица до 65г.: 16 лева; до 76г.: 18 лева; до 80г.: 22 лева);

 • Доплащане за единична стая: 131 лева;

 • Входна такса за Помпей, екскурзовод на български език в Помпей и слушалки: 34 лева; Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

 • Еднодневна екскурзия на о. Капри: 110 лева (включва кораб от Соренто до Капри и обратно, фуникуляр от пристанището в Капри до вътрешността на острова и обратно, посещение на двата града на острова Капри и Анакапри, пешеходна обиколка и екскурзовод), не вкл.входни такси, мин.15 туристи; !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

 • Вход за Синята пещера в Капри: 13 евро;

 • Билет за автобусен транспорт до Синята (Лазурната) пещера:1.80 евро за посока;

 • Еднодневна екскурзия Панорама по Амалфийското крайбрежие и Салернския залив: 80 лева за възрастен, 60 лева за дете до 12 г. - при мин.30 туристи !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

 • Градината на Вила Чимброне: 5 евро;

 • Посещение с група и екскурзовод на Ватикана (Ватиканските музеи и Сикскинската капела : 70 лева при мин.10 туристи – вкл. вход, екскурзовод, предварителна резервация и слушалки;) !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

 • Музейни такси и билети: около 100 евро;

 • Билети за градски транспорт за вс.превозни средства - за един ден: 6 евро, еднократен билет за метро за 75 мин.: 1 Евро;

 • Настаняване в каюта в двете посоки: на ферибота Игуменица - Бриндизи / Бари и обратно – доплащане за легло в каюта: В ЧЕТВОРНА без прозорец: 120 лева, В ЧЕТВОРНА с прозорец: 140 лева, В ТРОЙНА – без прозорец: 168 лева, В ТРОЙНА – с прозорец: 188 лева, В ДВОЙНА без прозорец: 216 лева, В ДВОЙНА с прозорец: 240 лева!!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

 • Настаняване на самолетна седалка на ферибота Игуменица - Бриндизи / Бари и обратно –доплащане 80 лева!!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

 • Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55 лева, Сливен 45 лева, Ст.Загора 35 лева, Пловдив 25 лева, Пазарджик 20 лева;

 • Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лева; Девня 55 лева; Шумен 50 лева; Търговище 45 лева; Велико Търново 40 лева; Ловеч 35 лева; Ботевград 30 лева;


Намаления:

 • За дете до 12 г., настанено с двама възрастни в двойна стая на допълнително легло: 100 лева;


Забележки:

 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г.-международен паспорт или лична карта, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта;

 • Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания – няма;

 • Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването;

 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията в офиса или по банков път:

 • Цените за каюти са на човек в двете посоки и при пълна заетост на леглата в избрания вид каюта. На желаещите настаняване в каюта или настаняване на самолетна седалка – потвърждаване на каютата и седалката след окончателно потвърждение за осъществяване на екскурзията и след препотвърждение от фериботната компания;

 • Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туристи;

 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;

 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

 • Всички упоменати часове са приблизителни.

 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).

 • Поради религиозните места (църкви, базилики и катедрали), които ще посетим по време на тази екскурзия се изискват определени стандарти на обличане. Панталони, рокли или поли, които да покриват коляното, а горната част на дрехите да покрива от пред мишниците до лакътя. Ако тези условия не бъдат спазени, фирмата не може да поеме отговорност, ако някой турист бъде върнат на входа на религиозния обект.

 • При посещение в базиликата „Свети Петър” и Ватикански музей туристите подлежат на проверка за сигурност. Забранено е внасянето на всякакви остри предмети.


Достарыңызбен бөлісу:
©dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет