Боян боев статии /X/ любов, мъдрост, истинаДата14.07.2016
өлшемі39.5 Kb.

БОЯН БОЕВ – СТАТИИ /X/ЛЮБОВ, МЪДРОСТ, ИСТИНА
Съществуват три главни принципа: Принципът на Любовта, на Мъдростта и на Истината.

Първият принцип – Любовта – ражда живот.

Вторият принцип – Мъдростта – носи светлината.

Третият принцип – Истината – дава свобода.

Повикай Любовта, Мъдростта и Истината, да станеш разумен човек. Любовта, Мъдростта и Истината да бъдат основа на вашия живот. Любовта се проявява в чувствата. Мъдростта се проявява в мислите, а Истината – в действията.

Човек трябва да търси Любовта, защото тя носи живота и чистотата. Човек трябва да търси Мъдростта, защото тя е носител на светлина и знание. Човек трябва да търси Истината, защото тя е носител на свободата и силата. Човек се нуждае от чистота в сърцето, светлина в ума и благородни пориви и постъпки на волята, а те идат от Любовта, Мъдростта и Истината. Добрите мисли и чувства са водата на живота – живата вода, а добрите постъпки са хлябът на живота – живият хляб.

За ученика на великия живот Истината е идеал, Мъдростта – цел, а Любовта – реализиране.

Ще работите за Любовта, от която изтича животът. В живота се крие всичката радост и веселие. По-високо от живота няма. Ще работите за Мъдростта, от която изтича светлината, като наслада в живота и като знание. А знанието дава методи. Ще работите за Истината, от която изтича свободата, в която се съдържат всички възможности за осъществяване на нещата.

Любовта живее, Мъдростта свети, а Истината носи бъднини. Човек, който е разбрал Любовта, става безсмъртен. Човек, който е разбрал Мъдростта, става съвършен. Човек, който е разбрал Истината, става свободен. Животът иде от Любовта, знанието иде от Мъдростта, а свободата иде от Истината.

Ако не нагласяваш чувствата си съобразно Любовта, ако не нагласяваш мисълта си съобразно Мъдростта и ако не нагласяваш постъпките си съобразно Истината, ти не можеш да се проявиш като човек.

Когато не разбира законите на Любовта, Мъдростта и Истината, човек страда. Щом разбере Любовта, животът у него ще протече. Щом разбере Мъдростта, той ще придобие знание и светлина. Щом разбере Истината, той ще се освободи. Като е дошъл на земята, човек се нуждае от живот, от знание, от свобода. Животът минава през Любовта, знанието минава през Мъдростта, свободата минава през Истината.

Чрез живота познаваме Любовта; чрез знанието познаваме Мъдростта; чрез свободата познаваме Истината.

Всеки трябва да се ръководи от Любовта, Мъдростта и Истината; всеки трябва да се ръководи от живота, от знанието и свободата; всеки трябва да се учи и работи.

Ако искате нещо, искайте светъл ум, носител на светлината. Искайте топло сърце, пълно с любов, на която всичко да расте. Искайте диамантена воля, с която да преодолявате всички мъчнотии.

Идеалът на човека е да има: сърце, чисто като кристал, ум, светъл като слънцето, воля, твърда като диамант, душа, широка като вселената и дух, мощен като Бога и едно с Бога. Това е веригата, с която можем да вържем злото в себе си.

Любовта към всички живи същества ще внесе чистота, безкористие и ти ще се освободиш от себелюбието, коренът на всички злини.

Внеси чистота в сърцето си, Любовта ще дойде и истинският живот ще започне.

Внеси Мъдростта в ума си, знанието ще даде своята помощ и светлината ще те озари.

Внеси Истината в душата си и свобода ще придобиеш.

Единствената сила, която спасява

Задача на човека е да прояви своето свръхсъзнание, да прояви любовта, в която се крият всички възможности на живота. Ако приложиш Любовта, ти влизаш вече в рая, в Божествения свят. Велико нещо е Божията Любов, която ражда живота.

Какво представлява Любовта? – Строителната сила в живота и в целокупната природа. Който иска да живее, трябва да даде място на любовта в себе си. Да живееш, това значи да обичаш и да те обичат. Живей и люби, за да преустроиш своя организъм, за да станеш нов човек, годен за новите условия. Това са проповядвали всички велики Учители на човечеството. Основата на всяко Божествено учение е Любовта. Помнете: Любете Бога във всички хора и всички живи същества. Бог е навсякъде и във всичко. Любовта е основа на живота. Без Любовта животът няма смисъл. Любовта събужда, оживява, възраства и възкресява всички живи същества. Тя събужда Божественото начало у човека. Обичайте, за да бъдете здрави, силни и умни. Любовта повдига и облагородява човека. Любещият е безсмъртен, защото който люби, се съединява с Бога. Любовта е единствената сила, която лекува болни, съживява и възкресява мъртви. Всичко се дължи на Любовта. Всеки човек, всяко семейство, всяко общество, всеки народ, който люби, има бъдеще. Това е закон. Бог е създал света за проява на Любовта. Любовта се проявява като живот, знание, светлина, свобода, сила, движение, учение и работа. Светлината и топлината на любовта са толкова големи, че каквато отрицателна сила попадне в тях, напълно изгаря. Всичко възвишено и благородно произтича от Любовта. Следователно, не разчитайте на нищо, освен на Божията Любов. Тя е в сила да ви избави от всички злини и нещастия, да ви даде доволство и щастие. Поставете Любовта като броня против злините в света. Тя е единствената сила, която спасява човека, която никакво оръжие не може да пробие. Любовта побеждава всички мъчнотии, разрешава всички противоречия. Любовта е кораб в бурно море, който никаква сила не може да потопи. Тя е богатство, което никой не може да открадне. Тя е знание, което никой не губи. Любовта е извор, който постоянно тече и пои всичко по своя път; тя е слънце, което постоянно грее, осветява и топли.

Любовта създава песента, музиката и хармонията. Тя носи радост, мир, светлина в човешката душа.

Ето защо, навсякъде и във всичко прилагай любовта. Давай изобилно от любовта, която приемаш от Бога чрез светлината, въздуха, водата и хляба. Давай, както Слънцето дава; давай, както изворът дава.

Любещият знае, кога да иска; той знае как и кога да дава. Ако има нещо, което трябва да даде на Бога, това е сърцето. “Сине мой, дай си сърцето.” Като изчисти сърцето на човека, Бог иска умът му и най-после – душата му. Той ще ги очисти, повдигне, обогати и ще ги върне на човека стократно обогатени.

Следователно, уповавайте на Бога и поверявайте Му се като на свой велик, любящ и благ Баща.

Бог е Любов и Божията Любов носи пълния живот.

Люби, учи, свободен бъди. Мълчи, прощавай и пътя си продължавай.

Бог е Любов всеобемна, вечна, безгранична. Той е Слънцето на живота, а ние сме Негови лъчи.Люби, учи, свободен бъди.
0-0-0-0-0-0

Каталог: download
download -> ЖҰмабекова гүлбақыттың халықаралық конференцияларда жарық КӨрген мақалалар тізімі
download -> Атты халықаралық ғылыми-практикалық конференция өтеді. Конференция жұмысының бағыттары
download -> Конференция жұмысының бағыттары: Лингвомәдени концептология және ұрпақтың мәдени сабақтастығы
download -> Тараз мемлекеттік педагогикалық институты ф 15-38-1/ 2-006
download -> Ғалымның тарих мектебі сөз басы әйгілі Себастьян Бранд «Дүниедегінің бәрі де өткінші, бәрі де тозады, тек ғылым ғана мәңгілік, бәрінен де озады»
download -> Сабақтың тақырыбы: Публицистикалық стильдің тіл ерекшеліктері. Сабақтың мақсаты
download -> Сабақтың тақырыбы: Етістік
download -> Акционерлік қоғамдар туралы 2003 жылғы 13 мамырдағы №415-іі
download -> Қазақстан республикасы білім және ғылым министрлігі мемлекет тарихы институты


Достарыңызбен бөлісу:
©dereksiz.org 2020
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет