Дати: 31. 05/ 21. 09. 2013 Цената включваДата07.07.2016
өлшемі120.5 Kb.

КОРСИКА И САРДИНИЯ - автобус
Островите са винаги един различен свят – лазурно чисти води, характерна атмосфера, деликатесни храни, типични вина и незабравими спомени
Цена: 587 eвро / 1148 лева
Дати: 31.05/ 21.09.2013
Цената включва:


 • 8 нощувки със закуски– по една в Загреб, Лука , района на Алгеро и Рим и по две в Аячо и Каляри

 • 2 нощувки на ферибот

 • фериботни билети Бари/Бриндизи - Игуменица с настаняване на седалки;

 • Фериботни билети Ливорно - Бастия , Бонифачо – Санта Тереза , Олбия- Чивитавекия

 • транспорт с комфортен автобус по описаната програма ;

 • екскурзовод на бълграски език ;


Цената не включва:


 • Доплащане за настаняване в единична стая – 181 евро ;

 • Медицинска застраховка за 11 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г – 10 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 15 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 20 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 30 лв;

 • Доплащане за настаняване в каюта за ферибота Бари/Бриндизи – Игуменица и Олбия- Чивитавекия ( свободни места на запитване; цените подлежат на потвърждение)

-на човек в двойна каюта – 63 евро

-на човек в тройна каюта – 28 евро (цена само за ферибота Бари/Бриндизи – Игуменица,няма наличност на ферибота Олбия- Чивитавекия )

- на човек в четворна каюта– 33 евро


 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;

 • Посещение на Тиволи - 10 евро за транспорт при минимум 25 туристи

 • Посещение на Кантина Доргали за дегустация на вина - 25 евро при минимум 15 туристи


С тази екскурзия ще посетите:

Загреб, Лука, Бастия, Аячо, Бонифачо, Сартен, Алгеро, Каляри, Барумини, Олбия, Кала Горгоне, Коста Смералда, Рим, Бари/Бриндизи, Игуменица


Маршрут:3400 км.
Туристическа програма :
1 Ден – София – Загреб
Тръгване от София в 08:00ч.от Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30ч от автогара “Сердика”. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб вечерта. Нощувка.
2 Ден – Загреб – Лука

Закуска.Отпътуване за Италия . Следобед за разходка в Лука – идеалният образец на тоскански град . Можете да наемете велосипед, с който да кръстосвате по неговите вечни калдъръмени странични улици и да посетите старинните дворци, които днес приютяват красиви магазини за антики и бакалии , да опитате сладкиш в повдигащото настроението „Антико Кафе Симо“, където Джакомо Пучини, най-известният от родените в Лука, някога прекарвал своите следобеди , да обядвате в заслужено популярната гостилница „Да Джулио ин Пелерия“, едно от тосканските най-автентични и любими места за хапване или да се разходите по 5-километровия път под сянката на дъбовете над градските стени за птичи поглед към древните маслинови горички, които се простират отвъд историческия център ( местността Лукезия дава на света своето най-добро маслинено масло). Нощувка в Лука.3 Ден - Ливорно – Остров Корсика – Бастия – Аячо

Закуска. Отпътуване за Ливорно. Отпътуване в 8.00ч. с ферибот от Ливорно до Бастия - (пътуването трае 4 часа), остров Корсика. “L’ile de la beaute – Островът на красотата”, крие зад името си легендарна природна красота- причудливи скулптури и природни феномени, закътани морски заливи на юг, зелени хълмове на изток, буйни реки и дълги бели плажове. Картините на малките корсикански градчета впечатляват с хармонията на класически римски храмове, църкви в романски стил, готически и барокови катедрали.

Свободно време за обяд. Запознайте се с Корсиканската кухня, опитайте “азимину” – традиционната супа от морски дарове, сиренето брокиу и меда от червено-кафяви цветя и маки. Твърди се, че на острова се произвеждат толкова различни вина, че “в два съседни магазина не може да се открие вино с един и същи етикет”. Корсика е и родината на кестеновата бира “Пиетра”.14.00ч. - Туристическа обиколка на Бастия с местен екскурзовод – бароков град, чието име произлиза от “Бастилия”- крепост, доминираща над града. Посещение на най-голямата църква на Корсика, посветена на “Св.Йоан Кръстител”, Централния площад и Префектурата. Разходка до площад „Св Николас” и Старото пристанище. Настаняване в хотел в Аячо. Нощувка.
4 Ден – Остров Корсика

Закуска. Сутринта ще разгледаме Аячо с местен екскурзовод– елегантен и слънчев град, разположен на един от най-красивите заливи, според древните легенди е основан от древногръцкия герой Аякс. Аячо е известен като родно място на Наполеон Бонапарт, чиято родна къща е съхранена. Ще видим и Катедралата, паметника на Наполеон Бонапарт, местния пазар... Следобед свободно време с възможност за плаж. Нощувка в Аячо.5 Ден – Бонифачо – остров Сардиния
Закуска.Отпътуване за Бонифачо с попътна спирка за посещение на град Сартен. Пристигане в Бонифачо- средновековният град, разположен на стръмно надвиснали над морето скали, е най-посещаваното селище на острова. С лабиринта си от тесни старинни улички с множество магазинчета, предлагащи традиционни сувенири и уютни ресторантчета, откъдето долавяте аромата на местната кухня. В 17.00ч. отпътуване с ферибот за Сардиния /Бонифачо – Санта Тереза (40 мин.)/. Продължаваме към Алгеро. Нощувка в района на Алгеро.
6 Ден – Алгеро – Каляри
Закуска. Денят е посветен на Сардиния, “Средиземноморският рай”, своеoбразен и по-специфичен островен свят, различен от “Ботуша” в езика, в културата и историята, в природните дадености. Туристическа програма до обяд в Алгеро - пристанищен град с добре запазен средновековен център опасан със стена. Дължи до голяма степен вида си на испанците и на каталонците, които управляват града четири века. Ще видите най-интересните забележителности - Катедралата и църквата „Св.Франциск”, „Нептуновата пещера” намираща се на север от града. Свободно време за обяд и разходка . Продължаваме към Каляри . Нощувка в Каляри.
7 Ден – Каляри
Закуска. Туристическа програма до обяд с местен екскурзовод в Kаляри – Кметството, Виа Рома, Римският амфитеатър, крепостните стени, величествената Катедрала. Възможност да посетите Археологическия музей и Националната галерия с комбиниран билет от 5 евро. Столицата на Сардиния ни завладява със съвременния си облик и средновековната тайнственост. Разхождайки се по тесните улици, откриваме богатствата на древния град, основан от Финикийците през 7в. пр.Хр., владян от картагенците, римляните, от Пиза и Генуа. Следобед свободно време с възможност за плаж.

Какво да опитаме в Сардиния – традиционните ястия са подправени с ароматни подправки и изключително вкусни. Опитайте хляба “carasau”, наричан още “carta da musica”, типичните” ньоки сарди”, сервирани с доматен сос и традиционни колбаси, известни и като “malloredus”; сардинското козе сирене е сред най-добрите, особено сервирано с виното Anghelu Ruju или Сannonnau.Нощувка в Каляри.


8 Ден – Каляри – Нураги – Олбия
Закуска. Отпътуване за Барумини рано сутринта и посещение на една от типичните забележителности на Сардиния - Нураги – каменни укрепления построени преди 4000 г. и запазени до днес. Един от най-значителните комплекси на нурагите е Нураги-Су-Нуракси в Барумини, разположен около триетажна кула. Комплексът има ясното очертание на крепост – вероятно строено за защита от набезите на завоеватели. Продължаваме към Кала Горгоне – възможност за плаж на един от най-красивите плажове в Сардиния с попътно посещение по желание ( 25 евро при минимум 15 туристи ) на Кантина Доргали за дегустация на висококачествени типични вина от остров Сардиния.Продължаваме за Олбия - свободно време в Олбия .Нощен ферибот Олбия- Чивитавекия /7 часа/ с настаняване на седалки ( настаняване в каюта се заплаща допълнително ).
9 Ден – Чивитавекия – Рим
Пристигане в Чивитавекия в 06:00 ч.Продължаваме за Рим .Свободно време в Рим или по желание посещение на Тиволи - резиденцията на римските императори и папи ( 10 евро за транспорт при минимум 20 туристи ). Настаняване в хотел в градския център .По желание разходка в Рим - пешеходна обиколка из Вечния град: базилика „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил /6 евро/, Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света /12 евро/, Фонтана ди Треви, където хвърляме монета, за да се завърнем отново в Рим, Площад Испания и Пиаца дей Пополо.Нощувка в Рим.
10 Ден – Рим – Бари/Бриндизи
Закуска. Отпътуване за Бари/ Бриндизи. Свободно време за разходка. Нощно пътуване с ферибот до Игуменица – пътуването ще е по-комфортно, ако изберете настаняване в каюти.
11 Ден – Игуменица – София
Пристигане сутринта в Игуменица. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Екскурзия до предколедна виена и будапеща
PROGRAMI -> Самолетни почивки
PROGRAMI -> Самолетни почивки
PROGRAMI -> Ново златна Испания Сантандер – Коста Верде 8 дни/ 7 нощувки
PROGRAMI -> 9 дни / 8 нощувки 1 ден: София – Игуменица
PROGRAMI -> Ски почивка в италианските алпи андало, паганела
PROGRAMI -> Ако искате да се докоснете до древните легенди и да усетите огнения чар на юга, елате с нас в Андалусия!
PROGRAMI -> Испания и андалусия
PROGRAMI -> Допълнителни екскурзии „Обиколка на Острова“
PROGRAMI -> Чартърен полет


Достарыңызбен бөлісу:
©dereksiz.org 2020
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет