Програма на екскурзиятаДата09.07.2016
өлшемі30.39 Kb.
#187620
түріПрограма
1.Автентичната Майорка
Програма на екскурзията


В средата на обширните равнини на Майорка, между селата Алгайда (Algaida) и Лукмайор (Llucmajor), се намира планината Ранда, която ще видим по време на тази екскурзия. Височината ù достига 548 м над морското равнище и оттам се разкрива невероятна гледка, а при хубаво време може да се види на практика целия остров (както и архипелага Кабрера). Ще посетим Светилището на Дева Мария, което се е запазило автентично. В това светилище се е намирала пещерата, която е обитавал Рамон Лул (Ramón Llull) по време на отшелничеството си. Цялото светилище се състои от църква от средата на XVII век, францискански манастир, емблематичната Зала на граматиката и хана, построен върху останките на старите килии, в които учели учениците от XVI век.

Ще продължим нашата екскурзия с малка спирка в „Стъкло Гордиола” (Vidrios Gordiola). Малката стъкларска индустрия, и по-специално изкусната изработка на фигури от стъкло, е едно от най-ценните богатства на културата от остров Майорка. Може да видите на живо целия процес на изработка във фабриката за майорско стъкло и също така, да опознаете малкия музей, който обединява фигурите, които собствениците са придобили от различни страни.

Изкуството за извайване на стъкло, изумителната способност и умение за работа. В продължение на три века занаятчиите и майсторите на стъкло са оформили със своето въображение, въздуха на своите бели дробове и ловкостта на ръцете си фигури, чийто форми, прозрачност и отражения все още могат да въздействат. Всяка фигура е уникална, така че нито една не е идентична на друга.

Цена: включена в пакета

Дати: Полудневна Екскурзия
2. Обиколка на Палма

Програма на екскурзията

Ще имате възможност да прекосите закътаните улици на старата част на Палма и ще видите вътрешни дворове, чиито барок, готика и възрожденски стилове са достойни за възхищение. Ще достигнете и Кметството на Палма с красивата си фасада и характерен за него оригинален покрив, построено през ХVII век. След обяд ще се насладите на обзор от автобуса, където ще видите Пасео дел Борне, Ла Плаза де Торос, Лас Рамблас ...

След това ще видите пищния замък Bellver, впечатляваща кръгла сграда, която е уникална в цяла Испания. "Кастел де Белвер", намиращ се на около три километра от центъра на Палма, се издига на 112 метра надморско равнище. От там ще можете да видите пристанището на града, което може да се счита за край на екскурзията, но Ви напомняме да пропуснете да носите своите фотоапарати, с цел увековечането на красивата гледка.

Цена: 34,50 €

Дати: Полудневна екскурзия

3. На Острова (целодневна екскурзия)Програма на екскурзията
Едно пътуване до Майорка не е пълно без посещение на „Пуерто де Солер” . Препоръчваме горещо тази екскурзия, за която ще Ви вземем с автобус от хотела. Може да се возите на историческия дървен влак (от 1912 г.). Ще се почувствате като в уестърн филм, гледайки планините, докато преминавате през портокалови, маслинови и бадемови полета. Солер без съмнение е едно от най-хубавите места, добре познато като „златната долина” или „портокаловата долина”.

Посредством тези прекрасни пейзажи ще достигнете до Puerto де Sóller, красиво естествено пристанище, където ще имате свободно време да се насладите на красивите гледки към морето и спокойствието от планините, които го заобикалят. За да стигнете до центъра на града, ще имате възможността да хванете необичайна ретро трамвайна линия, открита през 1913 г., със своевременна мотриса, която е първият по рода си работеща на електрическа енергия в Майорка. Интериорът е направен от дърво и е гаранция за едно удивително и незабравимо пътуване. Ще направите и една спирка, за да видите центъра на град Soller, площада на Конституцията и на Свети Вартоломей - безспорни символи на гр. Sóller.Прекрасен път, който минава по протежение на брега, ще ви отведе до Дея. Поради своето спокойствие и изключителна красота на природата, през 19-ти век много художници, музиканти и писатели са избрали Дея като свое място на пребиваване.

Цена: 59 €

Достарыңызбен бөлісу:
©dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет