САЊТИЈе перунове веде књига перунове мудростибет1/6
Дата20.07.2016
өлшемі5.36 Mb.
#211287
  1   2   3   4   5   6
СЛОВЕНСКО-АРИЈСКЕ ВЕДЕ

КЊИГА ПРВА


САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

КЊИГА ПЕРУНОВЕ МУДРОСТИ

ПРВИ КРУГ


САГА О ИНГЛИНЗИМА

О књизи
Сањтије Перунове Веде (Књига Перунове Мудрости) су једно од најстаријих словенско-аријских светих предања Сачували су их жреци – чувари древноруске инглистичке цркве православних старовераца- инглинга.

Оригиналне Сањтије само се наизглед могу назвати књигом, јер су то заправо плоче од племенитог, нерђајућег метала исписане древним х'Аријским рунама.

Древне руне нису слова, а ни хијероглифи онако како их данас схватамо. Руне – то су тајни ликови који носе у себи огромну количину древних знања. Та стара рунска форма писма није ишчезла у дубини минулих векова и миленијума попут других древних алфабета, азбука и буквица. Она је за жреце древноруске инглистичке цркве православних старовераца – инглинга и даље основни облик писма.

У стара времена, х'Аријска руника послужила је као темељ за изградњу различитих упрошћених облика писма: древног санскрта, черт и резов црта и разреза, деванагари писма, англо-саксонске и гремано-скандинавске рунике, и многих других.

Х'Аријски рунски облик писма се предаје на духовним семинарима древноруске инглистичке цркве православних старовераца-инглинга, како би се сачувао и даље, за наше потомке, и како древна мудрост не би замрла у безвремену, већ да би се и у будуће предавала с поколења у поколење.

Да би се замислило како Сањтије изгледају, треба имати у виду да се свака Сањтија састоји од 16 шлока. Свака шлока садржи 9 редова, а у сваком реду под једном цртом, која се зове поднебесница, исцртано је по 16 руна. На свакој плочи су по 4 шлоке, по две са сваке стране. Девет Сањтија на 36 плоча састављају Један Круг, и те плоче, које садрже укупно 144 шлока, повезане су помоћу три алке које симболизују три света: Јаву (свет људи), Наву (свет духова и душа предака) и Праву (светли свет словенско-аријских богова). Девет кругова Сањтија, који садрже 1296 шлока, или 11664 редова, или 186624 међусобно дејствујућих х'Аријских руна, сачињавају смислени ликовни зборник који се од најдревнијих времена назива - ВЕДА, или, ако користимо латински облик – ЕДДА.

Сањтије су писане у форми дијалога а записане су пре око 40 000 година. У Првом Кругу прича се о заповестима које је народима Велике Расе и Небеског Рода дао бог Перун; о догађајима који предстоје у будућности, у току Свароговог Круга и Деведесет Девет Кругова Живота, т.ј. током 40176 година, и много о чему другом.

Први превод на савремени руски језик, са х'Аријске каруне (древног х'Аријског језика) начинили су словенски жреци у Звезданом Храму, године 7452. од стварања света, што одговара 106722. години од оснивања Иријског Асгарда (т.ј. 1944. години од Христовог рођења), а ради поново установљених словенско-аријских и родовских општина на територији Беловодја или, како се каже у Сањтијама, на Светој Земљи Расе (територија од Урала до Бајкала и од Северног океана до монголског Алтаја). То је учињено и стога што су у првим деценијама совјетске власти, а приликом уништавања словенских општина, без трага ишчезле многе древнословенске ведске књиге, Харате и Сањтије древних Богова, до тада чуване у словенским и родовским општинама Беловодја.

Назив Беловодје настао је од древног назива реке Иртиш (савремено: Иртиш – Ириј тишајшиј). У древном х'Аријском језику постоји руна Ириј, чије је ликовно значење – бела, чиста вода.

При преводу није коришћена совјетска форма писма и ортографије, већ руска, којом је у 20-30 годинама ХХ века од Христовог рођења исказиван наш родни сликовни језик. Многе речи су дате у својој првобитној основи, јер ни у руском, а поготово не у совјетском језику нема аналога датим речима и ликовима.

У првих седам издања (1944, 1950, 1956, 1963, 1968, 1973, 1980 године) био је укључен само Први Круг „Сањтије Перунове Веде“, а та су издања штампана у малом тиражу и била дистибуирана углавном по општинама древноруске цркве Православних старовераца-инглинга. Део тиража издања из 1968. године приликом транспорта су запленили надлежни органи и он је „захваљујући томе“ доспео у разне државне и обласне архиве.

Осмо издање појавило се године 7500 (1992. г. н.е.), након што је код правосудних органа регистрован највиши руководећи орган древноруске цркве – Орден Мисије „Џива – Храм Инглије“. То издање се појавило у библиотекама града Омска, а и у библиотекама неколицине високошколских установа. На основу њега студенти пишу реферате и семинарске радове о древној вери Словена и Аријаца.

Девето издање појавило се 7507. године (1999 г.н.е.) – оно је заправо представљало почетак серије „Словенско-аријске веде“ у коју су укључени и проширена верзија првог превода Првог Круга „Сањтије Перунове Веде“ и превод „Саге о Инглинзима“, у редакцији Патер Дија оца Александра (Хињевич А. Ј.), са његовим коментарима о оба текста, као и другим прилозима.

Ново, десето издање „Словенско-аријских Веда“ (друго за општу употребу) такође садржи проширену верзију првог превода „Сањтије Перунове Веде“ и „Саге о Инглинзима“, с коментарима на оба текста, и исправком штампарских грашака, које су се појавиле услед некомпатибилности рачунарских фонтова. Осим тога, у ту Књигу је уметнуто и неколико допуна и измена.

Прилози садрже различита кратка обавештења о Древној вери прапредака –инглизму. И то издање, као и претходно, намењено је новообновљеним словенско-аријским општинама, као и свима онима који су одлучили да се дотакну тајни Древне мудрости.

У преводу Првог Круга „Сањтија Перунове веде“ учествовало је неколико Жрецова, и зато се звук Сањтија може учинити разноликим, али им је сачуван неизмењен смисао. У овом издању није потпуно растумачена свака руна, стих или шлока, јер сва објашњења могу да дају само Жреци или Капени-Инглинзи, т.ј. Чувари Древне Мудрости у словенско-аријским храмовима и светилиштима, Потпуни превод са опсежним тумачењима захтевао би много томова, а осим тога, много тога из Древне Мудрости не треба откривати слугама света Таме...

Коментари за најнеразумљивија места у „Сањтијама Перунове Веде“ и „Саги о Инглинзима“ сачинио је Патер Дијем Александар, поглавар древноруске инглистичке цркве православних старовераца – Инглинга.

У тексту, три тачке или редови сачињени од тачака означавају да се на тим местима налази информација коју је још рано давати у откривеном облику, јер знања, намењена служењу Добру и Правди не треба искористити на Зло...

Тренутно, Жреци древноруске цркве преводе Други Круг. Надамо се да ћете се у деветој књизи серије „Словенско-аријске Веде“ упознати са наставком „Сањтија Перунове Веде“.

Црквено издаваштво

„Асгард“ 7510 (2001г.)

САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

ПЕРУНОВА КЊИГА МУДРОСТИ
КРУГ ПРВИ1

САЊТИЈА 1
 1. У граду Богова, у Иријском Асгарду2,

на ушћу светих река Ирија и Оме,

крај Великог Храма Инглије3,

до Светог камена Алатире,

спустила се са небеса Вајтмана4, божанска кочија...

Док се спуштала на Земљу

беше окружена великим сјајем и пламеном...

...........................................


 1. Са свих страна прилажаху тој Небеској Вајтмани

Родови Х'Аријски и Да'Аријски,

Родови Расена и Светоруса,

вође и ратници свих Родова Велике Расе,

окупили су се Ведуни сребрних власи

и премудри Волхви

и слуге Бога Јединога5...

...........................................


 1. Окупљали су се и долазили,

и око Вајтмане поседали у редовима,

и много дана су Богове славили....

И отворила се Вајтмана, и из ње је изашао

оваплоћен Светли Бог Небески...

....................................

..................................... 1. (4). И рече Бог Вечнопрекрасни:

Дошао сам из Урај-Земље6,

из Небеске Сварге, где тече светли Ириј,

у вртовима Вирија, поред Асгарда небеског,

ја, Перун Громодржац7, син Сварога.

Слушајте људи и ратници Родова Човечјих моје речи,

почујте поуку мојих речи...

Ратибор, ратник из Рода Светоруса обрати се Перуну:

Кажи нам, испричај, Светли Вођо,

постоји ли смрт за ратнике наших Родова?


 1. (5). А Перун одговори ратнику: Нема смрти

за ратнике из Рода Небескога...

Сваку откривену ил' још тајну недоумицу срца,

Бог Вишњи, Чувар Светова,

Отац Сварога, а мој дед,

најбољи од свих Мурдих, разрешиће...

Знам, вечна Пермудрост Богова.

Чак и онога ко је, учитељ поставши, Велику Тајну испричао,

не осуђују Богови, јер за њих нема смрти... 1. (6). И упиташе људи Громодржца Многомудрог:

Кажи нам, Сварожићу8, испричај,

зашто Слуге Бога Јединог и ходочасници Божји,

путем познања Веда хоће Безмртност да стекну?

Кажи нам, испричај,

има ли смрти у свету Јави9, или је све безмртно10?

Шта је од тог двога истина?
 1. (7). Сварожић им одговори: И једно и друго је правилно,

али само у заблуди вас

певачи уче о смрти, људи.

Ја пак обманом називам – смрт,

а не-обманом називам Безмртност...

У самообмани Леге11 погинули су,

обманом се не достиже бивање у Прави.

И смрт не прождире, попут риса, рођене,

она нема пријемчиви облик...

Смрт ви видите око себе,

али за себе нећете је наћи...

8. (8.) Други људи сматрају да Удрзец – Бог мртвих

није исто што и смрт, а ваш је пут у Свет Праве безсмртан,

он у Душама вашим и Духу пребива;

Тај Бог царује у Свету Предака,

благ је он према благима, а према неблагима ни Он није благ...

Вољом Удрзеца код Деце Човечије

јавља се гнев, заблуда и смрт,

која на се узима лик похлепе... 1. (9). Себичношћу одгуран с пута,

јединство с Душом човек не достиже...

Заблудели људи у власти смрти

иду тим путем и, умревши,

опет и опет у свет Наве доспевају...

За њима, са пута губе се и чувства,

отуда смрт, зову је Марјона... 1. (10). Забављени својим делатностима,

трчећи за њиховим плодовима,

људи настављају да иду у том правцу

и не успевају да задобију смрт смрти...

Уместо стремљења ка праведним циљевима,

на шта их Савест људи позива,

Дете Човечије у Мидгарду12 рођено,

почеће да се врти у Кругу насладе и

на том путу смрт га чека... 1. (11.) То је – велика заблуда осећања,

с јаловим циљевима сјединивши се,

креће се у Пакао13 по јаловом путу...

Поражено везом са јаловим циљевима,

о њима и дан и ноћ мислећи,

наше скривено Ја

почиње да се клања спољашњем, Свету Јаве...

.........................................


 1. (12.) У свету Јаве, што га је Род пројавио,

прво, што људе поражава

то је жеља за туђим,

јер она убрзо за собом повлачи љутњу и похоту.

Та три изрода тамних

неразумне људе смрти приводи

а у Свету Јаве, само постојани људи,

у којима влада Савест,

постојаношћу смрт увек побеђују---

......................................


 1. (13.) Устремљеном мишљу узбуркана осећања умирују,

презривошћу с њима се треба борити...

За такве смрти нема,

јер они Знањем

надвладали су страсти и превазишли смрт...

А човек који стреми за жудњама,

идући за страстима, гине...

Но, кад победи порочне жеље,

човек са себе сву прашину страсти одува...

.......................................


 1. (14.) Свим бићима и људима

Пакао изгледа као тама непрозирна;

као безумни, безбрижно се устремљују ка провалији...

Али човеку, који је одгурнуо безумље,

шта смрт може учинити?

А ко се одрекне власти Древне Мудрости

тај ни о чему другом и не мисли,14

као да је из себе изгнао Силу Живота!

............................................. 1. (15). Гнев, похлепа и заблуделост дубоког Ја,

ето то је смрт; а они су – у овом земаљском телу....

Човек који је познао Мудрост

Богова и својих Предака

зна, да се тако рађа смрт,

и смрт га овде не плаши...

Из њега смрт нестаје,

као што смртник нестаје

кад доспе у област смрти...

...............................................

16 (16). И упитао је Перуна Один,

ратник из рода х'Аријског:

кажи нам, зашто говоре и казују Волхви,

да приношењем жртви бескрвних

људи могу достићи блажене светове Праве,

најчистије и непреходне...

Веде их називају највишим циљем;

а ко то зна, како се тај овдашњим пословима може бавити?

.............................................

............................................

САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

ПЕРУНОВА КЊИГА МУДРОСТИ
КРУГ ПРВИ

САЊТИЈА 2
 1. (17). Одговорио је Одину Перун Свепрекрасни:

Само они који нису познали Велику Древну Мудрост15

туда стреме и за њих скривено је значење оног

о чему се говори у Тајним Ведама...

Ослобођени од порочних жеља стреме ка вишем,

идући путем највишег Духовног развоја,

одбацујући погрешне путеве развоја... 1. (18). Ви живите по Законима РИТА16 и

по Законима Бога Рода – јединог Творца,

јер по тим законима живе сви Светови

и Земље17, у свим васељенама...,

које је саздао Велики Ра-М-Ха18...

И не познају они смрт,

јер су смрт и тама напустили те Светове,

а Светло и Безсмртност су лепотом напунили њихове Животе...

........................................

 1. (19). И рече Харије, Волхв Премудри:

Светли наш Покровитељу,

дај своје мудре заповеди Родовима човечијим,

потомцима Рода Небеског и Расе Велике,

да би Истина19 на Мидгард-земљи,

а Кривда20 заувек нестала из нашега света,

да ни спомен на њу не остане...

........................................


 1. (20). Одговори Перун Громодржац Премудрому Волхву21

и свима који су се окупили да га чују:

упознајте, људи, Законе моје,

послушајте поуку мојих речи:

Родитеље своје поштујте,

и у старости их чувејте,

јер како се ви о њима бринете,

тако ће се и чеда ваша о вама бринути...

Штитите старе и мале,

очеве и матере, синове и кћери, јер то су Рођени ваши,

мудрост и цвет народа ваших...

У чедима својим васпитајте

љубав ка Светој Земљи Расе,

да се не би заносили чудесима прекоморским,

већ да би могли да стварају чудеса

још чудеснија и још лепша,

али у славу Свете Земље ваше...

6, (22). Не творите чудеса себи на корист,

већ творите чудеса у корист

Рода својега и Рода Небескога...

Помозите ближњему у невољи њеоговој,

јер кад вама невоља дође,

и вама ће ближњи ваши помоћи...

Добра дела творите,

а у славу Рода вашег и Предака ваших,

да стекнете покровитељство

Светлих Богова ваших... 1. (23). Свим силама помажите

изградњу Храмова и Светилишта,

чувајте Мудрост Божју,

Мудрост Древну22...

Перите руке ваше након послова ваших,

јер ко руке своје не умива,

тај силу Божју губи...

Чистите се у водама Ирија23,

реке што тече у Светој земљи24,

да би опрали своје бело тело,

осветили га силом Божјом... 1. (24). Учвршћујте на Земљи вашој Закон Небески,

што вам дадоше Светли Богови ваши...

Поштујте, ви људи, русалске дане,

празнујте Божје празнике...

Не заборављајте Богове ваше,

палите у славу Богова кадила и миомирисе

и стичите благонаклоност и милост Богова ваших...

9. (25). Не чините увреде суседима вашим,

живите с њима у миру и слози...

не унижавајте достојанство других људи,

да бе би унижено било достојанство ваше...

Не чините зло људима других вера,

јер је Бог-Творац један над свим Земљама...

и над свим Световима...

10. (26). Не продајте, ви, Земљу своју за злато и сребро,

јер ћете проклетство на себе призвати

и неће вам бити опроштено у све дане без остатка...

Штитите земљу своју25 и

оружјем истиним победите све непријатеље Расе...

11. (27). Штитите Родове Расена и Светоруса26

од врагова – туђинаца, који по земљи вашој иду

са злим помислима и са оружјем.

Не хвалите се својом силом, кренувши у одбрану,

него се хвалите кад се с бранитељског поља враћате...

Чувајте у тајности Мудрост Божју,

не одајте Тајну Мудрост незнабошцима27...

12. (28). Не убеђујте људе

који неће да вас слушају

и обрате пажњу на речи ваше28...

Чувајте храмове своје и Светилишта

од поруге незнабожаца,

ако ли не сачувате Светиње Свете Расе...

и Веру Предака веших,

доћи ће вам године патње,

и увреда, и стрдања...

13. (29). Ко из своје земље побегне у туђину

тражећи лагодан живот,

тај је одступио од Рода својега,

да му нема опроста од Рода његовог,

јер ће се Богови од њега окренути...

Не радујте се туђој муци,

јер ко се туђем јаду радује,

тај на себе јад призива...

Не злословите и не смејте се

онима који вас воле,

већ на љубав љубављу одговарајте

и стећи ћете покровитељство Богова ваших...

Љубите ближњега свога,

ако је он тога достојан29...

14. (30). 30Не узимајте за жену, брат – сестру своју,

а син – Мајку своју,

јер ћете Богове разгневити

и крв Рода упропастити...

Не узимајте жене црне коже,

јер ћете дом свој оскрнавити и свој Род упропастити,

већ узимајте жене беле коже,

дом ћете свој прославити...

и свој Род продужити...

не носите, жене, мушкога одела,

јер ћете женственост изгубити,

већ носите, жене. оно што вама приличи... 1. (31). Не кидајте узе Породичног савеза,

Боговима освећене,

јер ћете против закона Бога-Творца Јединог поћи

и Срећу своју изгубити...

Да не буде убијено дете у утроби материној,

јер ко убије чедо у утроби,

навући ће на себе гнег Бога-Творца јединог... 1. (32). Љубите, жене, мужеве своје,

јер они су заштита и ослонац ваш,

и свег Рода вашег...

Не пијте много пиће хмељно,

знајте меру у пићу,

јер ко много хмељно пиће пије

губи изглед човечији...

............................

............................

............................
САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

ПЕРУНОВА КЊИГА МУДРОСТИ


КРУГ ПРВИ

САЊТИЈА 3
 1. (33). И рече Волхв Свјатозар Перуну Вечнопрекрасном:

шта значи последња заповест твоја?

Испричај – објасни нам.

Говорио је Перун окупљеним људима:

сетите се, људи Велике Расе,

предања о синовима Тора Многомудрог31,

које су сачувале Свете веде,

дате вама, сином мојим, Тархом Даждбогом32...


 1. (34). Остарио је Тор Многомудри и позвао к себи

синове своје: Стара, Винга и Одина33...

И говораше им ове речи:

синови моји љубљени,

прошла су већ три Круга Година Живота34 мога,

старост и немоћ испунили су моја тела...

Силе моје већ ме напуштају.

Знам, да се далеко на југу35 ...

у подножју Химават планине,

налази Скуф36 небеских Лега...


 1. (35). У том Скуфу под планином

Мудри Леги приправљају...

свим Боговима Небеским Сурицу,

сјајни, божанствени напитак,

који дарује многе животне силе...

и вечну младост...

Ако човек испије Сурицу Лега,

поново ће стећи силе Живота,

и поново у тела вратиће се здравље...

и вечна младост у њему ће засјати.

4. (36). И рече Стар Тору: Оче мој љубљени,

донећу ти напитак Богова...

И пошао је Стар на југ, до Химават-горе37...

Дуго је чекао најстаријег сина Тор Многомудри...

и посла он средњег сина

да потражи Стара, рекавши му:

знај, да се несрећа догодила старијем брату твојем,

крени, Винже, у помоћ брату своме

И пође Винг да тражи брата свога Стара...

5. (37). Од тога часа много је воде протекло Светим Иријем...

Мала Луна38 девет пута је обишла свој пут око Земље,

а Велика Луна39 – четири пута,

и рече Один Тору Многомудроме:

Мили мој баћушка, пусти ме,

да одем до Химават-планине...

да потражим браћу рођену,

да потражим Скуф пред планином... Лега Небеских,

и Сурицу божанствену...

6. (38). Благословио је Тор Многомудри

сина свога љубљенога,

и упути се Один на југ, ка Химават-планини,

да тражи браћу своју

и Скуф Лега Небеских.

Кад је стигао до Химават планине

... углада Скуф Лега Небеских.

Посред Скуфа под планином

једна Легиња сребрних власи кувала је

блиставу Сурицу у златноме котлу,

... за Богове Светле...

7. (39). Один рече овако:

Здраво да си, Легињо-мајчице,

нек не буде црних облака над Скуфом вашим,

да сва ваша дела буду

у славу Богова Светлих...

Одговори Одину Легиња сребрне косе:

здрав буди и ти, добри јуначе,

испричај-објасни, шта те је довело

у Скуф наш под планином, до Химават-горе...

8. (40). Довела ме је бол-што тело ломи,

за рођеног мога баћушку,

већ су три Круга Година Живота његовог прошли,

старост и немоћ овладали су његовим телесима.

Само Сурица40 твоја животворна, Легињо-мајчице,

изгони старост и немоћ,

мучења и страдања,

и осветиће телеса Баћушке мојег Божјом Силом. ...

9. (41). Говорила је Одину Легиња сребрне косе:

у златном котлу кува се Сурица,

узми, испиј-пробај Сурицу, али упамти!

Прва чаша даје снагу,

изгони боли, умор и немоћ...

Друга чаша даје весеље и вечну младост,

изгони притискајућу старост...

Трећа чаша људима је сувишна41,

она човека претвара у животињу...

10. (42). Пре тебе долазила су два јунака,

али они нису послушали моје речи,

испили су по три чаше

и сада као животиње пасу у лугу

иза Скуфа предпланинског нашег...

И показала их је Одину...

и познаде он браћу своју рођену,

као овце пасли су у зеленом лугу...

11. (43). И испуни се срце Одиново

жалошћу великом за рођеном браћом својом.

И узе он чашу са Сурицом

и испи је у једном даху...

Прошла је жалост његова,

велика сила испунила је тела његова

и појави се жеља да испије још једну чашу,

да добије младост вечну,

какву имају Богови Светли...

12. (44). Испи он и другу чашу,

весеље и вечна младост

напунише тела његова,

и разгоре се жеља велика

да испије трећу чашу,

али ту се присети Один

речи Легиње сребрнокосе... и престаде да пије,

него напуни свој путнички крчаг

двема чашама Сурице,

за Баћушку свога рођеног...

13. (45). И отпева Один ... химне-молитве Боговима Светлим,

и позва их да помогну браћи рођеној.

Одазваше се Светли Богови за Одинов зов...

и вратише разум браћи његовој, Стару и Вингу,

и благословише их Богови пред пут...

Вратише се браћа у очински дом...

и даде Один Сурицу Баћушки своме рођеном.

14. (46). Испи Тор Многомудри прву чашу,

болест и немоћ напустише тела његова,

а велике животне силе напунише разум његов и тела.

Не испи другу чашу Тор Многомудри,

већ изли Сурицу под корење старог,

осушеног дрвећа: Храста, Брезе и Јасена42...

И стекоше они силе велике...

и израсте зелено лишће на крунама њиховим...

15. (47). Овако рече Тор синовима:

Није ми потребна вечна младост,

проживео сам дуг живот

што ми даде Творац Рамха,

нека ово Дрвеће даје много силе

вама, синови моји љубљени,

и свим потомцима Родова ваших...

у сва времена од Круга до Круга43.

Посадите семена од овог дрвећа

поред одаја Родова ваших...

и негујете их, као децу своју...

16. (48). Од тог времена чувају Родови Велике Расе

и потомци Рода Небеског

три Дрвета Живота и Силе велике.

У тешком часу или о празницима прилазе

Дрвећу што Животну Силу даје

и добијају многе силе...

и прослављају Светле Богове

и Претке Многомудре, због добрих дела њихових,

а у славу свих Родова расе Велике...

.............................

.............................

...........................

...........................

...........................
САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

ПЕРУНОВА КЊИГА МУДРОСТИ


КРУГ ПРВИ

САЊТИЈА 4
 1. (49). И упита Перуна Родан44 Да'Аријски, Кодарад:

Испричај нам – објасни,

Боже Вечнопрекрасни,

зашто многи Волхви

дају завет ћутања...

и говоре, да стреме познавању Веда.

Има ли Истине у завету ћутања?

Долази ли ћутањем мудри Волхв...

до безмолвног познања Истине или не? 1. (50). Одговори Кодараду Перун Многомудри:

Нема смисла у завету ћутања,

уколико заћутали Древне Веде

срцем не може да појми...

и ако у срце његово Древне Веде не продиру...

Древне Веде само се живом речју упознају,

и где се чује реч Веда,

тамо срца почињу да препознају

њихову Велику суштину... 1. (51). Многи људи мисле,

да су они који познају све Веде – безгрешни,

чак и када зло чине...

Али, ни химне из Мудрости Познавања Светова,

ни изреке из Мудрости Света Сијања,

ни заклетве из Мудрости Живота45...

неће спасти оне што зла дела чине...

о свако ће одговарати за своје безакоње...46


 1. (52). Свете химне и песме

неће спасити од Кривде онога

ко се безвољно препушта обмани,

ко борави у Свету чари и сопствених привиђања.47

Као што птице напуштају гнездо

када им израсту крила,

тако и свете песме напуштају човека

кад наступи време48 ...


 1. (53). Веде неће спасти оне што не испуњавају

свој Дуг према Животу49

оне вам показују два пута:

подвижништво и приношење бескрвних жртви,

кроз које зналац достиже чистоту...

и том чистотом одгони грех...

самоозарен знањем Веда... 1. (54). Силом познавања Древних Веда

приближава се Душа знајућега свету Праве,

али ако он обичне плодове Света Јаве жели,

он носи са собом

све овде учињено,

и у Свету Наве окусивши плодове дела својих

даје одговор за свако своје дело

и поново иде путем

који му зацрта Рамха Велики50... 1. (55). Подвижништва се прихватају

деца човечија у Свету јаве,

а плодови свих дела кушају се у Свету Наве,

Волхвима, Жрецима и Капенима-Свештеницима51

што се одају подвижништву

намењени су ти велики Светови...

Безгрешним подвижништвом сматра се

одрицање од зла:

такво подвижништво

бива и успешно и неуспешно.

Подвижништвом су зналци Древних Веда

коначно достигли Безсмртност...


 1. (56). Али, постоји и грешно подвижништво...

Ко од људи у себи држи гнев неправедни

и поред њега шеснаест порока,

као и онај који нарушава

Заповеди Богова и Предака,

посебно Крвне Заповести,

у коме се населило тринаест штеточина – тај је грешан.

А ко има чисту Душу и светли Дух,

и живи у сагласју са заветима Праотаца52 својих,

тај је безгрешан...


 1. (57). Гнев неправедни, похота, похлепа,

заблуделост, жудња, суровост,

гуњђање, сујета, малодушје, страст, завист,

гнушање, разврат, жеља за туђим,

угњетавање, пакост – то су пороци Деце Човечије,

људи треба да избегавају њих шеснаест...


 1. (58). Свако од њих вреба људе,

желећи да завлада њима изнутра,

као што ловац вреба дивљач...

Хвалисавцу, похотљивцу, охоломе,

злопамтилу, непостојаном,

ономе ко ускраћује заштиту – њима су урођени ових шест грехова

које чине људи беззаконити,

без обзира на велику опасност коју носе...


 1. (59). Трка за насладом, непријатељство,

хвалисање својом дарежљивошћу, шкртост,

тлачење других људи, лаж, славољубље,

прослављање својих чулних осећања,

мржња према Лади-супрузи,

ето девет најгорих непријатеља човекових...


 1. (60). Испуњавање заповести,

Закона Бога-Творца Јединога,

Закона Рода вашег, праведљивост,

уздржаност, подвижништво,

самоодрицање, стидљивост,

трпљење, постојаност, отсуство зависти,

приношење бескрвних жртава,

продужавање Рода, милосрђе, пажљивост,

изучавање Свете Ра-М-Ха ИНТИ и Древних Веда

ето шеснаест завета служитеља Вере...


 1. (61). Ко учврсти ових шеснаест завета

тај ће се истицати на целој Земљи;

ко испуњава три, два, или чак само један од њих,

тај се сматра самоутврђеним;

у одрицању од порока Света Јаве,

и не заблуделости крије се Безсмртност.

Мудри служитељи Вере

називају их капијом Истине...


 1. (62). У саморазвоју има осамнаест особина:

уздржаност при делању,

неделању и усмерености ка циљу,

обуздавање неправичности, осуђивања, самољубља,

неизмерних жеља, гнева неправедног,

малодушја, похлепе, потказивања, зависти,

злурадости, раздражљивости, беспокојства,

заборавности, брбљивости, самопоуздања.

15 (63). Тако човек постигавши саморазвитак...

постаје трезвен,

поседује осам квалитета: праведност,

способност размишљања,

способност самоудубљивања,

способност самоиспитивања, бестрашће,

часност, целомудрије, сабраност... 1. (64). Будите праведни Душом и Духом,

Светови на Истини стоје. Њихова врата су Истина;

јер, речено је да се у Истини крије Безсмртност.

Одвратити се од грехова,

обавезно испуњавати завете и заповести.

Такво понашање, створено Богом Јединим,

Кроз Истину води у Безсмртност.

Чувајте људи неизмењеним Свете Списе:

Ра-М-Ха Инту и Древне Веде...

............................

...........................

...........................

............................

.............................
САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

ПЕРУНОВА КЊИГА МУДРОСТИ


КРУГ ПРВИ

САЊТИЈА 5 1. (65). И упита Перуна Громодржца Огњеслав,

Жрец Великог Храма Инглије, из Рода Светоруса:

Кажи-испричај, Перуне – баћушка,

шта у будућности чека потомке

свих Родова Расе Велике и Рода Небеског?

Каква судбина их чека, после одласка нашег

у Праву Небеску, Светомудрим Прецима нашим...

2. (66). Одговори Огњеславу Бог Многомудри:

Послушај ме, Велики Чувару Првобитне Ватре...

и ви служитељи Богова Свете Расе и Рода Небеског...

Слично Небеском Ирију53

који дели на поле Сваргу Небеску54,

валике промене донеће

својим током струја Реке Времена...


 1. (67). Измениће свој лик

Света земља Велике Расе.

Велико захлађење донеће ветар да'Аријски55

на ову земљу и Марјона ће је

трећину Године скривати својим Белим Плаштом56.

У то време неће бити хране за људе и животиње

и почеће Велика Сеоба

потомака Рода Небеског с оне стране Рипејских гора57,

које са западних граница штите

Свету Расенију...


 1. (68). И доћи ће они до Великих Вода,

Океана-мора Западног58,

и пренеће их Сила Небеска59

на земљу Безбрадих људи

са кожом боје Светога Огња.

Велики Вођа саградиће у земљи тој60

Храм Трозупца Бога Мора.

И Ниј – Бог Мора61

слаће им безбројне дарове своје,

и штитиће земљу њихову од Стихије Зла...

5. (69). Али, велико изобиље

замаглиће главе вођа и жреца.

Велика Лењост и жеља за туђим захватиће њихов разум.

И почеће они да лажу Боговима и људима,

и почеће да живе по својим законима

нарушивши Завете Мудрих Прапредака

и Законе Бога-Творца јединог.

И користиће

Силу Стихија Мидгард-Земље

за постизање својих циљева...

И разгневиће они деловањем својим

Нија – Великог Бога Мора...


 1. (70). И уништиће Ниј и Стихије ту земљу,

скриће се она у дубинама Великих Вода,

исто тако, како се у Древна времена

у дубинама северних вода скрила Света Даарија...

Богови Расе спашће праведнике

и Сила Небеска пренеће их на исток,

у земље људи са кожом боје Мрака...62

а безбраде људе

са кожом боје пламена Светога Огња

пренеће Сила Велика у бескрајне земље

што леже на заласку Јарила-Сунца...63 1. (71). Људи са кожом боје Мрака сматраће

потомке Рода Небеског Боговима...

и од њих ће учити многе науке.

Људи из велике Расе

саградиће нове Градове и Храмове,

и научиће људе с кожом боје Мрака

да узгајају житарице и поврће...

Четири Рода Расе Велике64

смењујући један другог,

обучаваће нове Жреце Древној Мудрости...

и градиће Трирани- Гробнице,

у виду Планина рукотворних, четвоространих...

8. (72). Други Родови Велике Расе

раселиће се по целој Мидгард-Земљи...

и прећи ће с оне стране Химават планина...

и научиће људе с кожом боје Мрака65

Мудрости Света Сијања...66

Како би они прекинули с приношењем

жртава страшних, крвавих,

својој богињи – Црној Мајци67

и Змијама-Драконима из Света Наве,

и стекли нову Божанствену Мудрост и Веру...

9. (73). Многи из Родова Расе велике

разићи ће се по свим крајевима Мидгард-Земље,

с оне стране Рипејске горе,

и подићи ће нове Градове и Храмове

и сачувати Веру Прапредака,

и тајне Веде што их дадоше Тарх Даждбог...

и други Светли Богови...

Многи Родови из Расе Велике и Рода Небеског

напасаће безбројна стада животиња,

и прелазећи из краја у крај

ородиће се са другим Родовима из Рода Небеског...

10 (74). Али доћи ће из Света Таме непријатељи Туђинци,

и научиће да глагољају Деци Човечјој

речи ласкаве, лажју прикривене.

И почеће да одводе на странпутицу старе и мале,

и кћери Човечије узимаће себи за жене...

Мешаће се68 међу собом...

и међу људима... и међу животињама...

И почеће да се томе уче

сви народи Мидгард-Земље,

а оне, који не буду слушали њихове речи

и не буду следили дела нечасна Туђинаца,

предаће мучењима и страдањима...

11. (75). Неки од њих и у ово време

покушавају да проникну на Мидград Земљу,

да би чинила своја мрачна дела,

да би одводили с пута Сила Светла

синове и кћери Расе Велике.

Циљ им је да убију Душе Деце Човечије,

како никада не би достигли

Светли Свет Праве и Асгард Небески,

станиште Богова-Покровитеља

Рода Небеског и Расе Велике.

А такође и Небеске Земље и Сељенија,

где стичу покој Светомудри Преци ваши...

12 (76). По њиховој сивој кожи

препознаћете непријатеље Туђинце...

Они имају очи боје Мрака, и двополни су,

могу бити жена али и мушкарац69.

Свако од њих може бити отац, или мајка...

Бојама они покривају лица своја,

не би ли личили на Децу Човечију...

и никада не скидају своју одећу

да се не би обнажила звериња њихова нагота...

13 (77). Лажју и ласкањем неистиним

освојиће они многе крајеве Мидгард-Земље,

као што су већ учинили на другим Земљама70,

у многим Световима у Време

прошле Велике Асе71,

али биће побеђени они,

и послани у земљу Гора Рукотворених72

где ће живети људи с кожом боје Мрака

и потомци Рода небеског

придошли из земље Бога Нија.

И деца Човечија почеће да их уче труду,

како би они сами могли да узгајају жита

и поврће за исхрану деци својој...

14. (78). Али одсуство жеље за радом

ујединиће Туђинце,

и напустиће они земљу Гора Рукотворених,

и раселиће се по свим крајевима Мидгард-Земље.

И начиниће они веру своју,

и објавити да су синови Бога јединога,

и почеће крв своју и деце своје

да приносе на жртву богу својему,

да би сачинили крвни савез

међу њима и богом њиховим... 1. (79). И почеће Светли Богови да им шаљу

Боготражитеље Многомудре,

јер немају они ни Духа ни Савести,

и Туђинци ће почети да слушају њихове мудре речи,

и чувши, приносиће животе тих божјих људи

на жртву богу својему....

И сачиниће они Златнога Бика,

као симбол своје моћи,

и клањаће се њему,

исто као и богу својему...


 1. (80). И послаће им Богови... Великог Божјег човека

који ће љубав донети, али жреци Златнога Бика

предаће га смрти мученичкој.

И након смрти његове, прогласиће га за Бога...

и сачиниће нову веру73, саздану

на лажи, крви и угњетавању...

И прогласиће све народе нижим и грешнијим,

и позваће их да се пред ликом њима сазданога Бога

кају и моле опроштај за дела

учињена и неучињена....

....................................

.......................................

......................................

......................................

...................................

.
САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

ПЕРУНОВА КЊИГА МУДРОСТИ


КРУГ ПРВИ

САЊТИЈА 6
 1. (81). И рече Волхв Свјатозар,

из славног Рода Светоруса,

Перуну Вечнопрекрасном:

Кажи нам – објасни, Перуне – баћушка,

шта ће бити са Светом Земљом Расе Велике

и с Вером Предака наших?

Испричај – разјасни Светли Боже,

ако ће доћи тешка времена

за Синове Расе Велике,

ко ће успети да спасе Свету Земљу Расе...

и Потомака Рода Небеског?

2. (82). И рече Бог Многомудри ове речи:

Знајте људи, да ће тешка времена...

донети ток Рече Времена

на Свету Земљу Расе Велике...

и Остаће на овој земљи

тек Жреци-Чувари Древног Знања

и Мудрости Скривене...

...Јер користе људи

Силу стихија Мидгард-Земље

и уништиће малу Луну

и Свет свој прекрасни...

И повратиће се тада Сварогов Круг74

и ужаснуће се људске Душе...

3. (83). Велика Ноћ сакриће Мидгард-Земљу...

и Огањ Небески

уништиће многе крајеве Земље...

Тамо где су цветали прекрасни вртови,

простираће се Велике Пустиње...

Уместо животворног родног копна

шумеће мора,

а тамо где су шумели морски таласи

појавиће се високе планине

покривене вечним снеговима...


 1. (84). Људи ће у пећинама почети да се крију

од отрованих киша што смрт носе,

и почеће да се хране телима животињским,

јер ће се сви плодови дрвећа отровима испунити

и многи ће људи умрети,

пошто их поједу...

Затровани водни токови

донеће много смрти

Деци Велике Расе

и потомцима Рода Небеског,

а жеђ ће донети страдање људима...

5. (85). И по савету Туђинаца,

тајно пристиглих на Мидгард- Земљу

људи ће почети да један другог лишавају Живота...

ради гутљаја свеже воде,

ради залогаја чисте хране...

И почеће они да заборављају Древну Мудрост

и Законе Бога-Творца Јединог...

.............................

..........................................

...................................

...................................

................................

велика разједињеност појавиће се у Свету Мидгарда

и само Жреци-Чувари

Свете земље Расе Велике

чувеће чистоту Древног Знања

упркос губицима и смрти...


 1. (86). Али Река Времена поново ће

током својим донети промене...

И поново ће отпочети обједињавање

Родова Расе Велике...

Објединиће их Древна Мудрост,

сачувана у певањима

и предањима народним,

предаваним од уста до уста

и записане на камену у Храмовима и Светилиштима,

и уцртана у Сањтије Велике...

Многа Мудра Знања

остаће изгубљена за многе Родове.

али памтиће они

који се појаве као Потомци Рода Небеског...

и нико неће моћи да их победи

и лиши их слободе...

7. (87). Множина Кругова Живота проћи ће

Мидгард-Земља по Путу Свароговом,,,

Деца Човечија поново ће сазидати градове и храмове

оним Боговима које памте...

Живот праведан и срећан

вратиће се на земље Велике Расеније...

Али жреци Туђинци...

из храмова Златног Бика

...и жреци убијеног Божјег човека75

зажелеће да им униште мир и спокој,

јер ти жреци живе од плодова туђега труда...

8. (88). И доћи ће жреци Туђинци

у земље Расе Велике76

прерушени у трговце и приповедаче

и лажљиве легенде донеће са собом

и почеће да уче животу неправедном

људе Расе Велике

не знајуће за Зло и Обману...

И многи људи ће скренути на странпутицу

павши у мреже Прелести и Обмане,

и мењаће Свет Праве

за девет порока:

распусништво, лаж, самољубље, бездуховност,

неиспуњавање дуга, лењост и стомакоугађање...


 1. (89). И Одрећи ће се многи људи

Свете Вере Предака својих77

и почеће да слушају речи

жреца из Туђих земаља

које су лаж неистинита

што одводи Децу Човечију

са пута Сила Светла...

Времена крви и братоубистава

донеће Туђинци жреци

на просторе земаља Расе Велике78

и почеће да обраћају људе у веру своју...

10. (90). Људи Расе молиће

за помоћ жреце Туђинце,

што служе Туђим боговима

и богу Света Таме...

И жреци убијеног Бшжјег човека,

с лажљивом срдачношћу почеће да их теше,

и завладаће Душама њиховим,

и богатством Деце Човечије...

И прогласиће људе Расе Велике за робове бога,

кога су сами убили...

И говориће им

да је страдање оно што је неопходно,

јер страдајући ће бога угледати...


 1. (91). Седам Кругова Живота скриваће Тама

земље Родова Расе Велике79...

Многи ће људи погинути од метала и огња...

Тешка ће времена настати

за народе Мидгард-Земље,

брат ће устати на брата, син на оца,

потећи ће реке крви80...

Мајке ће убијати

своју нерођену децу...

Глад и духовна пустош81

замутиће главе многих људи из Расе Велике

и изгубиће они веру у правду и истину...

12. (92). Но, неће допустити Бог-Творац Једини

и Род Небески погибељ Расе...

Поновно уздизање Расе Велике

и буђење Духа-покровитеља

синова Рода Небескога

донеће Бели Пас82,

кога ће Богови послати

на Свету земљу Расе Велике...

Очистиће се Света земља

од хиљадугодишњег ропскога ига непријатеља Туђинаца

који на жртву приносе

крв и тела деце своје,

и лажју и удвориштвом неистиним

трују Душе деце Рода Небеског...


 1. (93). Феникс Небески83 показаће

Врховноме Жрецу Првобитног Огња

сина Жреца Леса, из Рода Тролуних,

и васпитаће Врховни Жрец у њему

Мудрог Великог Жреца

коме ће помагати Светли Богови...

И обновиће Велики Жрец

Древну веру Прапредака

на Светој земљи Расе Велике...

и изградиће Храмове Веде,

Кумирине и Светилишта

да би сви Родови Расе Велике

и потомци Рода Небеског

препознали Древну Мудрост и живот истинити...


 1. (94). И познаће слуге Таме, да им је дошла погибељ...

и клеветаће Великог Жреца...

и одвраћаће ученике и ближње његове,

богатством неизмерним и блаженствима порочним...

Како не би они достигли

Духовне висине Света Праве,

већ били робови вечни Света Таме...

И чиниће све,

не би ли погубили Великог Жреца,

да се не би обновила Древна Мудрост

и Вера Прапредака на Светој Земљи Расе...

15. (95). Силе таме настојаће свим силама

да се никад не упали Света Ватра

пред Ликовима и Кумирима Богова

и Светомудрих Предака ваших...

Туђинци ће почети да хушкају

једне народе на друге, позивајући их на ратове,

како би убијали они једни друге

ради владања над земним богатствима...

Но та ће богатства, по окончању рата,

увек допасти Туђинцима... 1. (96). Милионе живота однеће бесмислени ратови

да угоде жељама Туђинаца,

јер, што више буде ратова...

и смрти међу Децом Човечијом,

тим више богатстава

ће стећи посланици Света Таме

и овладаће утицајем на умове84

многих из Расе Велике...

Тамне силе ради постизања својих циљева

примениће чак и Фаш-разрушитељ85

и Ватрене Печурке86 што смрт носе

уздићи ће се над Мидгард Земљом...

..............................

...............................

...................................

...............................

................................


САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

ПЕРУНОВА КЊИГА МУДРОСТИ


КРУГ ПРВИ

САЊТИЈА 7
 1. (97). Говорио је Перуну Ведамир, ратник из Рода х'Аријског

ове речи: Кажи нам, разјасни, Ти,

Светли Вођо наш, да ли ће Велики Жрец

спасити Свету Веру Прапредака...

на Светој земљи Расе Велике од непријатеља Туђинаца?

Ово Те питам зато

што смо рођаци ми и Род Тролуних... 1. (98). Одговори Светли Бог ратнику:

Послушај Ме, Добри Јуначе.

Тешка судбина намењена је Великоме Жрецу...

Око њега ће бити људи који не разумеју,

јер ће Древна Мудрост постати неразумљива

за многу Децу Човечију87

из Родова Расе Велике и Рода Небеског...

И његов задатак, да растумачи људима

основе Древног Знања и смисао Ликова Руна

сачуваних у Законима Бога-Творца Јединог...


 1. (99). Велика Жрица донеће Нови Живот

на просторе Свете земље Расе,

и сви Родови Расе Велике

и сви потомци Рода Небеског познаће

Животворну Светлост Древне Мудрости

коју чувају Жреци Великог Храма Инглије...

Срећу и Живот Праведни

утврдиће она по целој земљи Расе

да би Светска Светла Душа ЏИВЕ88

нашла себи склониште

у срцу сваког човека

из Рода Небеског и Расе Велике, почевши

од обновљеног Асгарда Иријског... 1. (100). Поново упита Перуна

Ведомир-Ратник из Род х'Аријског:

испричај-научи нас, Светли Вођо,

како ће се родити Велика Жрица?

Из којих Родова ће бити њени родитељи?

И како ће Светло Мудрости древне

озарити сав Свет Мидгард Земље?

Одговори Перун ратнику Рода х'Аријског:

послушај, ратниче, Моје речи,

кад Врховни Жрец Првбитног Огња оконча

четрнаестогодишњу обуку ...

сина Жреца Леса, из Рода Тролуних,

прогласиће га за свог посинка и наследника

и провешће га кроз Три Посвећења...

5. (101). У дан Великог Празника

позваће к себи Светли Богови

и Многомудри Преци

Врховнога Жреца Првобитног Огња,

јер ће у потпуности испунити

послање своје на Мидгард-Земљи...

Нови Врховни Жрец, из Рода Тролуних,

отпочеће своје дело ходећи из Града у Град,

проповедајући Древну Мудрост Вере Прапредака,

и исцељујући болесне и Душом и телом...

.................................... 1. (102). Вративши се у Асгард Иријски

позваће к себи ученике,

и учиће их Основама Древне Мудрости,

и почеће да гради Храмове

Древне Вере прапредака

Расе Велике и Рода Небеског...

И када дође време,

привешће Врховном Жрецу

чертнаестогодишњу кћер Велике Ведуне,

из Рода Поново дошавших,

да би изучавала Мудрост Древну сакривену...

И почеће да подучава Велики Жрец

кћер Велике Ведуне Скривеноме Знању,

и из ње ће васпитати Жрицу Белог Храма...

7. (103). И мајка њена, Велика Ведуна,

почеће да исцељује Душе и васпитава децу

Родова велике Расе и Рода небеског...

И окружиће Врховни Жрец

кћер Велике Ведуне бригом и љубављу,

и штитиће је од слугу Света Таме,

да не би они завладали душом њеном,

и да не би скренули кћер Велике Ведуне

на пут тамни и бездуховни,

што води људе у пропаст Пакла

што лежи у дубинама Света Наве...

8. (104). Јер, знају слуге Света Таме

да ће кћер Велике Ведуне

окружена бригом и љубављу Великога Жреца

родити прекрасно Дете

које ће постати Велика Жрица,

Спаситељка Свете земље...

и свих Родова расе Велике,

и потомака Рода небеског...

У Свету Годину89

треба да се роди то Дете,

јер од тог времена будућој Великој Жрици

помагаће и служиће

сви Богови Рода Небеског...


 1. (105). Сама Мајка Влажна Земља...

даваће јој храну,

а Небеска Крава Зимун

појиће је својим млеком...

Гамајун – Птица Чаровита

певаће Великој Жрици о Сачуваној

Древној Великој Мудрости...

Сам Бог Вишњи90 чуваће њене снове,

А Лада-Мајчица91 дању ће је од Зла чувати...

Макош-Мајчица92 биће јој дадиља,

а Бог Кришњи93 на свирали ће јој свирати...

10. (106). Но окупиће се Силе Таме

и зажелети да униште то Дете,

како би нестали Древна Знања, Руне

и Мудрост притајена у Вечности...

Јер њихов велики циљ

је не допустити рођење Велике Жрице,

и они ће се свим силама трудити

да се она никада не роди...

И почеће да опкољавају слуге Света таме

мајку будуће Велике Жрице

лажју и лаксањем великим...


 1. (107). И позиваће мајку

будуће Велике Жрице

на Велика Празновања,

где се поштују лаж и бездуховност,

где су празност и самољубље норма,

где непоштење и порочност боготворе...

Тамне силе слаће

кћери велике Ведуне

удворице и саблазнатеље

да би оклеветали Великог Жреца

и Древну Веру Прапредака...

12. (108). Све Мрачне силе устремиће се на то

да раздвоје Великог Жреца

од кћери Велике Ведуне,

јер Силе таме знају

да, ако их раздвоје,

велик и губитак и нерађање Велике Жрице

довешће до смрти Великога Жреца...

јер његово је послање да васпита Велику Жрицу...

Али он ће се поново родити један Круг Година94 касније,

и то ће бити последње време владавине Сила Таме,

у свим крајевима Мидгард-Земље...

13. (109). Свеуништавајући Огањ Одмазде Сила Светлости

сагореће слуге Света Таме

и све потомке непријатељских Туђинаца

који су бездуховном пустоши испунили

читав Свет Човечији...

носећи на стеговима својим:

лаж и пороке, лењост и суровост,

жељу за туђим и похоту,

страх и неувереност у сопствене моћи...

и то ће бити Велики Крај Света

за врагове – Туђинце

придошле из Тамнога Света...

И настаће Крај Времена Таме

за све Родове Расе Велике

и потомке Рода Небеског...

14. (110). Упамтите славе вредни Жреци Богова

Расе Велике и Рода Небеског,

и Ви, Ведуни сребрних власи,

и Ви, Волхви Многомудри, речи моје...

Исцртајте Руне на Сањтијама

и на каменовима у Храмовима и Светилиштима вашим,

да би памтили Потомци ваши о тешким временима,

које ће донети Река времена

на брзим валовима својим,,,

и били спремни за тешка искушења...

15. (111). Ако Потомци Родова ваших сачувају у памети ове речи

и окупе многе Силе у заштиту

Вере Мудрих Прапредака,

ништа неће спасити непријатеље Расе Велике и Рода Небеског,

од поражавајуће Ватре Одмазде Сила Светла...

Јер ко ће од Деце Човечије

ићи путем Светлих Сила, тај ће бити спасен, а онај

ко се упути путем Сила Таме – погибељ ће стећи...

16. (112). По вољи Бога Сварога95, Оца Мојега,

испричао сам вам: о Вечним Законима Устројства Света,

и о Великим Искушењима током Свароговог Круга,

и деведесет девет кругова Живота96

које ће се у будућности догодити на Мидгард-Земљи...

Ово Велико Предодређено треба да испуните

Ви и потомци ваши, да би се по реду догодило све

што је унапред зацртао Велики Рамха,

на површини сјајних таласа Реке времена,

о чијем испуњењу се стара Числобог...

...........

..............

..................

...................

.....................

САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

ПЕРУНОВА КЊИГА МУДРОСТИ
КРУГ ПРВИ

САЊТИЈА 8
 1. (113). Обрати се Перуну Многомудром Скифадије,

Жрец Храма Цветка Папоротника, из Рода Расена:

Кажи нам, објасни, Мудри учитељу,

које то силе терају Туђинце

да напусте своју дедовину у Свету Таме

и доводе их нама, на Мидгард-Земљу?

Одговори Жрецу Бог Многомудри:

Туђеземци су похлепни на све што је туђе,

што им не припада...

Они мисле само о власти

над свим Световима, о освајању имања

и творевина Светлих Светова...

2. (114). Циљ Туђинаца је нарушавање склада

који царује у Свету Светлости...

и уништавање Потомака Рода Небеског

и Расе Велике, јер само они могу да пруже

достојан отпор Силама Мрака...

Слуге Света Таме сматрају

да само њима треба да припадају сви Светови

које је саздао Велики Ра-М-Ха...

и стигавши на цветне Земље,

они настоје да Децу Човечију науче Похлепи,

јер Похлепа убија Познање,

а када је Познање убијено – Стид гине...

3. (115). Кад је Стид убијен, Истина страда,

с погибјом Истине и Срећа ће погинути...

Кад је Срећа мртва, Човек гине,

а ако погине Човек, онда ће свим његовим богатством

слободно завладати Туђинци...

Они богатство сматрају својим највернијим ослонцем,

и свој Свет граде на богатству...

У Свету Таме жиће је доступно само онима

који имају богатство, а неимајући човек

је као мртвац у пустињи...

....................................

....................................

....................................

...................................

..................................... 1. (116). Они од људи отимају иметак,

уздајући се у Силу Обмане своје...

Знајући, да ако од људи отму ослонац и Веру,

циљ Живота и слободу Духа97,

тиме ће и саме људе погубити...

Деца Човечија у таквом положају у Свету Јаве

слободно бирају пут смрти

и оружје своје управљају

против Туђинаца – зликоваца,

јер боље је прихватити славну смрт,

у праведној бици са непријатељима Туђинцима,

него покорити се непријатељу...

...................................................
 1. (117) Људи слаби Духом или губе расуђивање,

или под власт Туђинаца-непријатеља падају,

други пак у жудњи за стицањем

Туђинцима иду на услужење...

Несрећа таквих заблуделих људи гора је од смрти,

јер је Смрт, сагласно Закону,

Вечни пут Света

и нема никога у Свету Јаве ко живи

да би Смрт могао превазићи98...

.....................

...........................

.......................

..........................

.......................


 1. (118). Непријатељи Туђинци Децу Човечију

воде у безумље, и људи

све више губећи расуђивање

поступају сурово...

До нарушавања Закона Крвних

долазе људи у својим злоделима,

а за кривце Крвног мешања

Пакао ће отворити своје широке двери 99...

... И ако човек не одгурне све то,

и ако се не пробуди

онда ће се право у Пакао отправити...

и Богови му неће помоћи,

јер сам он свој Пут бира100... 1. (119). Буђење човека је само у Познању,

и око Познања спасиће га...

Достигавши Познање

Дете Човечије поново ће погледати Веде

и поново дуг његов постаће

стремљење духовном Животу

а главном од свих активности постаје Савест 101...

Савест стекавши, он мрзи све што је зло,

од тога Савест постаје крепка,

и човек гради своју Срећу,

у Срећи и сам се човек гради...

8. (120). Спокјни људи, увек искусни у делима својим

и постојани у дугу према Роду...

Не мисле на безаконито и не поступају грешно.

Безсавесни или неразумни људи,

било да су мушкарци или жене,

не успевају да испуне свој дуг према Боговима и Роду

и постају налик Туђинцима...

... Они у којима има Савести,

поштују Богове и Претке своје,

и усмеравају се они ка Безсмртности, а не у свет паклени...

9. (121). Ко од Деце Човечије

од безумља у јарост упавши

почне да прети, и ко доброга почне мрзети

тога ће као Туђинца – СИВИМ

и презреним назвати људи102...

Ко, научен од Туђинаца,

у заблуди и похлепи

тежи да добрим људима отме Срећу,

тај, не владајући собом, неће обуздати гнев,

и ни сам неће дуго Срећу задржати,

јер све богатство скренулих са Пута Светлости

допашће Туђинцима.

10 (122). И радошћу ће се напунити срца свих Сила Тамних

када Деца Човечија

слушајући лажљиве речи Туђинаца

скрену са Пута Светлог...

И пођу путем нечасним

гомилајући блага матарјална а не Духовна,

по вољи непријатеља Туђинаца,

и тиме водећи своје Родове у погибељ103...

И знају непријатељи Туђинци

да ће сва блага неправедна

и од добрих људи отето богатство

помутити Разум људски

и да ће људске Душе постати неосетљиве...

11. (123). Децо Родова Човечијих,

не слушајте речи Туђинаца,

јер оне су лажљиве и хоће да погубе Душе ваше,

да не би доспеле у Асгард Небески,

већ да би вечно лутале у Тами непробудној...

... Не допуштајте Туђинцима да приступе кћерима вашим,

јер саблазниће оне кћери ваше

и покварити душе њихове чисте,

и Крв Расе Велике погубиће,

јер први мушкарац у девојци

оставља Отисак Духа и Крви104... 1. (124). Туђиначки лик у Крви

из Деце Човечије Светли Дух изгоне,

а мешање крви води погибељи...

и сав Род се изрођује и нестаје

не имајући здравога потомства

јер неће бити унутрашње Силе

која убија све бољке и болести

које ће донети на Мидгард-Земљу...

Туђински непријатељи који долазе из Тамнога Света...

.............................................

...........................................

...............................................

..................................................

.................................................


 1. (125). Не слушајте поуке врагова-саблазнитеља

и не дајте се завести њиховим лажним обећањима...

Непријатељи Туђинци не знају за саосећање,

ни према Деци Човечијој из Рода Небеског,

ни према бићима сличним себи,

јер свако ко је дошао из Света Таме

или његов рођени потомак

на Мидгарду или било којој другој Земљи,

мислиће само о нерадном животу,

користећи туђи труд

и поверење Деце Човечије...

14. (126). Обманом и преваром, и лажју неистинитом,

Туђинци освајају поверење људи.

Хвалећи се пријатељством са старцима Рода,

они лажима везују Децу Човечију...

и прљају Душе њихове чисте

и уче их делима нечасним...

Непријатељи Туђинци своју животну похотљивост

називају – Насладом, а рођење чеда – порочним безумљем,

и позивају децу Човечију

да не испуњавају предачке традиције...

15. (127). Децо Човечија из Родова Велике Расе

и Ви, потомци Рода Небеског,

будите чисти Душом и Духом,

и нека Чиста Савест

буде мерило ваших дела...

Истерујте из свих крајева ваших

непријатељске Туђинце и све њихове потомке,

или ће они својом Бездуховношћу погубити

Светле Душе ваше

и порочним делима погубити тела ваша,

и користиће вас и потомке ваше

у делима својим мречним,

а са синовима и кћерима вашим

угађаће плоти својој...

......................

......................

..................


 1. (128). Онај од Вас и потомака Ваших

ко буде памтио све ово

и ко буде из Свете земље Расе Велике

Туђинце непријатеље и потомке њихове изгонио,

тај ће бити истинити Спаситељ и Заштитник Рода својега

и свих Родова Расе Велике и Рода небеског...

А онај, који почне да слуша

лажљиве речи Туђинаца...

и да им даје кћери своје

или почне да узима кћери Туђинаца за сина својега,

тај је одпадник од Рода Човечијега

и неће му опростити Богови Светли

ни Род небески у све дане без остатка...

......................................

.....................................

......................................

..........................................

..........................................

САЊТИЈЕ ПЕРУНОВЕ ВЕДЕ

ПЕРУНОВА КЊИГА МУДРОСТИ
КРУГ ПРВИ

САЊТИЈА 9
 1. (129). И упиташе Перуна Ггомодржца

Жреци – Чувари Путева

што воде кроз Звездану Капију105:

Испричај нам, Мудри Учитељу,

шта се то дешава у Сварги великој,

о зашто су се многе капије у Макош и Раду106... затвориле?

И не сијају Кристали Кретања,

а Круг од зарбина угасио се већ получетврт107...

Игле Небеске108 изгубиле су боју

и сада од многих Вајтмара

не слушамо одговоре на зов многодољни109... 1. (130). Одговори Перун Многомудри:

Знајте, Чувари Капија Међусветја,

у Сварги се Велика Аса110 одвија,

у Макоши, у Ради, у Свати и у Раси

сада се бије Велика Битка,

у њој су са Туђим ратницима Пакла

Светли Богови из Праве

ступили у жесток окршај...

Сваргу Велику бране они...

и Свет чисте, део по део111,

од ратника Мрака, из Тамнога Света... 1. (131). Од тих злих непријатеља

што су цветне Земље у прах претварали,

што су проливали крв невиних створења,

не штедећи нигде ни мале ни старе...

Зато су се многе Капије затвориле,

да не би непријатељи Туђинци доспели

на Светле земље Сварге велике...

и да их не би стигла судбина Троаре

- која је у Ради Пресветлој

Мудром Љубављу Светове озарила...

................................................ 1. (132). Сада је Троара пустиња, без Живота...

Круг са много Капија распарчан је на комаде,

на многе Игле планине су обрушене...

и пепео пожаришта шири се на седам сажењи112...

Исти такав призор, тужан и суморан,

видео сам у Аркољни, на Рути-Земљи,

што некада сијаше у Макоши Светлој...

..............................................................

Капије Међусветја сад су истопљено камење...

Игле Небеске – прах крај пута...


 1. (133). Свуда су рушевине Великих Светилишта,

и Градови су порушени силним пламеном

који се подиже од Руте до неба...

Нема више Живота у тој Земљи без Сунца,

нема ни растиња, ни птица, ни животиња...

......................................

.........................................

Само ветар пепео разноси по долинама

и засипа клисуре међу планинама...

Суморно је и тихо у том Свету развалина

где је некада свуда Живот бујао... 1. (134). Фаш – разрушитељ испарио је реке, мора,

а небо су прекрили црни облаци,

кроз смрад непрозирни светли зрак не пролази...

... и Живот се у тај Свет никада неће вратити...

.......................................

......................................

..........................................

То се догодило са многим Земљама,

где су боравили непријатељи из Света Тамнога...

Њих су привлачили богатства у недрима

тих Земаља прекрасних...

Ласкањем стекавши поверење житеља,

затровали су људе међусобном мржњом...

Тако су у тим световима настали ратови...


 1. (135). Након што су ратови окончани,

преживеле су озрачили цираном...

И људи су изгубили Свест и Слободу

те су по наређењу непријатеља Туђеземних

богатства своје Земље добављали...

А када на тим Земљама више није било богатстава

и кад су утробе Земаљске до краја исцрпљене

тада су непријатељи уништили све људе

и одвезли све што су на тим Земљама сакупили...

А на Земље из којих су Туђеземце протерали,

на њих су они Фаш-разрушитељ управљали...

...............

...........................

.............................


 1. (137). Да би поново био установљен Круг од зарбина

и поново засијала Спирала Међусветја

Ви, извуците Кристале Кретања,

и на делу где им је зрак згаснуо на получетвртини...

Уместо кристала Кретања Сварге,

који стоје на рубовима кућа Сварогових

установите Кристале Инглије...

Свелтост Иних светова пројављен у Нави

светлеће у кристалима Инглије...

и сијајући моћним зраком

он ће васпоставити светлост зарбина... 1. (137). Чим се круг од зарбина пред вама

пројави равномерним сјајем

поново промените кристале као што је било

јер ће вам се иначе отворити – Иномирје...

Знајте, погибељна је Светлост Иномирја

она гута излучења Душе...

и Разум мркне у зрацима Иномерних,

не могући да схвати, шта се то с Душом дешава...

А живот неразумних, бездушних створења

не креће се ка Сварги, већ у Пакао одлази...

и тамо они вену у Тами непробудној

не знајући ни себе, ни то што се догодило...

............................................

..........................................

10 (138). Зато будите пажљиви у својим делима

и не искушавајте Судбину непотребно...

Многе људе погубила је радозналост,

оне, који су покушали да упознају Иномирје...

Зраци Иномирја штетни су по здравље,

и људи не могу да сазнају њихову природу...

Тамо живот тече по другим Законима...

над Земљама се диже крвава зора

и чудна створења, налик на, као полканов

покушавали су заувек да униште Вајтмаре...

............................................. 1. (139). Ви на Мидгарду живите спокојно

од давних времена, када мир беше утврђен...

Памтећи из Веда, дела Даждбога,

како је порушио тврђаве Кошћеја

које су се налазиле на најближој Луни113...

Тарх није дозволио подмуклим Кошћејима

да разруше Мидгард, као што су разрушили Деју114...

.........................

........................

..........................
Ти Кошћеји, вођи Сивих,

изгибоше заједно са Луном у получасти115...

Али платио је Мидгард за слободу

Дааријом коју сакри Велики Потоп....

12.(140). Воде Луне су тај Потоп створиле,

На Земљу су оне са Небеса као дуга пале

јер се Луна распала на делове

и као војска Сварожића116

на Мидгард се спустила...

...............................

Биле су покидане Древне Нити

које су се простирале до удаљених области свемира...

и прекинула се веза међу Световима...

Није се више чуо зов многодољни,

много Вајтмара се погубило у Сварги...,

пре него што су се нове Нити родиле

и зачуо се њихов зов из Васељене.

13. (141). У то време погинуло је много народа,

ко није успео да узлети на Вајтманама

или да прође кроз Капије Међусветја

и да се сачува у звезданој кући Медведа...

.....................................

......................................

..................................

Поново су покидане Нити кућа Свароговог Круга,

зато су Игле Небеске изгубиле боју,

Да би поново Игле засијале бојама,

Ви замените Кристале Иркама.

Њих замените Кристалима Таре...

и кроз Зимун117 васпоставите Нити...

14. (142). Поново ће засијати Небеске Игле

и одазваће се Вајтмаре на позив ваш...

.................................

.................................

..............................

............................

Вера у успех ваших славних дела

ето шта је у ово време најважније.

Ако су дела учвршћена Вером,

шта ће омести испуњење дела...

Само у заједничком труду Општине

свој ћете Род овенчати Славом...

Само кад Древном вером збијете све бојне редове

одбранићете Мидгард ваш прекрасни...

15.(143). Поново ће се установити Древне Везе

и на дозивање потомака одазваће се Преци.

Туђинци неће успети да омету ту реч

јер их он изгони у Пакао из Сварге...

Но, памтите, људи, да је непријатељ осветољубив,

и да се прави, као да му није до Сварге.

А сам, сакривши се подаље од погледа,

припремаће оружје освете...

не знају они за Част и Правду небеску.

јер у срцима њиховим нема Савести...

...............................

...................................

...................................

................................... 1. (144). Много Земаља Туђинци су погубили.

у разним кућама Свароговог Круга...

Црна Завист помрачује им поглед

када угледају иметак код другога....

Завист, обмана и жеља за туђим,

ето у томе је њихов циљ, чак и у Пакленом Свету...

И зато Туђинци покушавају....

да освоје све у Сварги и Међусветју...

Запамтите људи Расе Велике,

све што сам рекао, ове прекрасне вечери...

Главно је да за ваше потомке

ова знања не буду бескорисна.

.......................................

........................................

.........................................

Овако се завршава

Први Круг Сањтија Перунове Веде

и Први Дан обштења Расе Велике

и потомака Рода небеског

са Светомудрим и Свепрекрасним Перуном.

КЊИГА СВЕТЛОСТИ

Харатја Прва

Почетак
У години Жрице Ватре петстотина

седамдесет шестог круга живота

од Велике сеобе из Даарије,

по Круголету Числобога нашег118,

у дан Трију Луна119,

који се поштује у Асгарду Иријском120,

почујте, чеда Расе Велике

и потомци Рода Небеског,

о временима стародавним,

о Мудрости Древној Жрецима сачуваној,

о Почетку свега што је људима познато

као и о будућим временима, у Харатји121 Светлости

исписаној Дарунгом122 Виритом.

У Славу Богова, за Величну Рода,

да и ви срцима вашим постигнете

величину Света, кроз ово,

о чему приповеда песма волхва Сладогора,

у да'Аријском Роду Парда123 што се чува.

.....................................................

.....................................................

Некада, тачније онда

када још није било времена,

није било Светова ни Реалности,

нама, људима, схватљивих.

Био је једино, неоваплоћен,

само Велика Ра-М-Ха124.

Он се пројавио у Новој Стварности

и примивши Безкрајну Безконачност

озарио се Великим Светлом Радости.

И тада се појавила

Безконачна Нова Вечност

рођена у Новој Стварности, и

бесконачан број њених пројављења се појавио.

Тако се појавило то што ми, људи,

препознајемо као пространства

Светова Јаве, Наве и Праве.

....................................

.................................

Истог часа када се Велики Ра-М-Ха

пројавио у Нову Стварност ,

у Безконачној Новој Вечности појавило се

од свега веће апсолутно Нешто.

а како оно није било оно,

у чему се јавио Велики Ра-М-Ха,

то највеће апсолутно Нешто

скривало је у себи зачетак зла, јер све,

што је са више тачке гледишта

од Свесавршеног несавршено,

јавља се у односу на њега као зло.

И када се Велики Ра-М-Ха озарио

Великим Светлом Радости

из њега се излио Велики ток Инглије125,

Првобитне Живе Светлости,

то јест дисање Његово неописиво

покуљала је Светлост неисказива

и зазвучала у Нечему Великом.

...................................

..................................

Истога трена

када се Првобитна Жива Светлост

одаљила на не мање од

једне световне доље126

од Величанственог Извора Инглије,

Првобитна Жива Светлост је

престала да буде део Онога

кога ми, људи, именујемо именом Велики Ра-М-Ха,

као што светлост од Јарила-Сунца

или запаљеног луча

није више ни Јарило-Сунце ни луч.

Првобитна Жива Светлост

гонила је пред собом маглу

највећег апсолутног Ништа,

у коме није било Божанствене Светлости,

на неколико места потпуно

ју је прожимала, не остављајући трага;

на другим местима сијала је најјаркијим Светлом,

обливала Велика Пространства

и све даље и даље

лио је поток заслепљујуће Светлости.

.............................

...............................

Но, уколико је даље одлазила

Првобитна Жива Сватлост од Онога,

кога ми, људи завемо велики Ра-М-Ха,

утолико је мање јарка бивала Светлост Инглије,

све чешће и чешће се размицала

и одгурујући пред собом маглу небића,

маглу пустоши.

Свуда где се

Првобитна Жива Светлост нагомилавала

мноштво Светова и Стварности појавило се.

И ево, далеко-далеко од онога

кога ми, људи, именујемо Велики Ра-М-Ха

последњи пут разлила се

Његова Првобитна Жива Светлост

као Велика Гомила Светла.

У тој Првобитној Живој Светлости

појавила су се жива бића

јер је Живородна била Инглија.

..................................

.....................................

................................

Део првобитне Живе Ватре

излио се у дубоке низије

и тамо се с тамом и маглом помешала.

Појавили су се Првобитни Сполохи

из којих су се наша Васељена и друге Васељене,

више постављене, родиле.

Али свуда, и горе и доле,

као плава река текла је трака

Првобитне Живе Светлости

што се са маглом није мешала,

названа Златним Путем,

или Небеским Иријем.

Од врха до дна Нове Стварности

на површини Небеског Ирија

одражавали су се светови разноразни

а у њима су се развијале различите Реалности

различитим бићима насељене.

..........................................

...........................................

Уколико су те Реалности на вишим нивоима биле постављене

утолико су већим бројем чула

била обдарена бића која су их насељавала;

На сваком месту Златнога Пута

било је много више од

само једне Реалности -

множина разноразних Реалности

при чему су бића, која су их насељавала,

имала једнаке количине чула,

но различита су били осећаји бића

у тим Реалностима,

које су једна крај друге лежале.

Таква је наша Безконачна Нова Вечност

у Новој Стварности

и у њој још увек горе Велике Грудве

првобитне Живе Светлости

чији су слаби одсјаји

Сунца наша.

...............................

..............................

Првобитна Животворна Светлост

објединила је мноштво Стварности

стварајући Велико Дрвеће Светова127.

У виду грана сјединила је

Првобитна Жива Светлост

Листиће - Стварности

са моћним сијајућим стаблима,

а стабла Дрвећа Светова

корењем својим залазила су

у Безконачну Нову Вечност,

рођену у Новој Стварности,

и Светлу Силу Дрвеће Светова добија

из Светлих Вода Небеског Ирија128.

Тако је настао Врт Вирија129

који заузима пола Сварге Небеске.

....................................

......................................

Друкчије су се уобличиле друге Безконачности

у нашој Безконачној Инглији

што постоје.

И тамо, високо у врховима, но ипак далеко од Онога,

кога ми, људи, именујемо Велики Ра-М-Ха,

тамо, где су се разлиле Велике Грудве

Првобитне Живе Светлости,

тамо се налазе наши Вишњи Богови,

од којих једнога називамо Сварогом130

који је Бог Света и Стварности

наше Безконачности.

................................

.............................

Сварожића има више него Безконачности

у нашој Безконачној Инглији

постојећих.

Они од Светлих Богова

који нису Вишњи Богови Безконачности

у светломе Свету

Духовне Силе131 бораве.

Бесконачно Велики и Безконачно Моћни

у поређењу са нама су Сварожићи:

о Њима можемо да говоримо

као о у свему Савршеним,

Свемогућим, Свеблагим и Свезнајућим.

..................................

.................................

У праву смо када стављамо Вишње Богове

изнад свега што је нама доступно,

што ми можемо досегнути.

Али било које од бића које се у било коме од нас

на најмањој честици

око првобитне основе окреће

по моћи својој односи се

према Сварогу

исто онако како се Сварог односи према Ономе

кога зовемо именом Ра-М-Ха.

Свака најмања честица

нашег тела, камена, дрвета

заправо је налик Сунчевом систему,

Јарилу-Сунцу, окруженом Земљама

на којима живе и развијају се

милијарде мислећих бића

која понекад својим умним

и моралним развићем

нас, људе превазилазе.

............................

.............................

Важније од управо реченог може бити то,

да се у Безконачној Новој Вечности,

рођеној у Новој Стварности,

ниско доле налази иста таква безгранична

несхватљива бездан

као и при врху, и оно, што је доле,

заправо је подобије онога

што је горе, а оно што је горе

заправо је Основа

за подобије онога што је доле,

по првоначелној вољи Онога,

Првобитног, кога ми, људи,

именујемо Велики Ра-М-Ха.

.......................................

.....................................

.......................................

* * *

КЊИГА СВЕТЛОСТИ
Харатја ДругаДостарыңызбен бөлісу:
  1   2   3   4   5   6
©dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет