За предоставяне на подкрепа от страна на дкб за участие в образователни и научни изяви в чужбинаДата02.07.2016
өлшемі39.5 Kb.
#173107

УСЛОВИЯ


ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОДКРЕПА ОТ СТРАНА НА ДКБ ЗА УЧАСТИЕ В ОБРАЗОВАТЕЛНИ И НАУЧНИ ИЗЯВИ В ЧУЖБИНА
София, март 2015 г.

ДКБ предоставя подкрепа /финансова, препоръки, референции и т.н/ за участие в големи научни форуми в чужбина на лекари-кардиолози, медицински сестри в кардиологични отделения, специализанти и докторанти по кардиология при следните условия:


1. Дружеството ще подпомага приоритетно участието на негови членове в изяви на Европейското кардиологично дружество или в изяви акредитирани по ЕВАС, както и в други световни кардиологични изяви и/или научни сесии на Аmerican Сollege of Cardiology и Аmerican Heart Association. Подкрепа се предоставя при предоставяне на:

А) Стандартна молба от кандидата;

Б) Редовно плащане на членския внос към дружеството, минимум 3 години;

В) Документ за участие под някаква форма в научната програма на съответните изяви (приети абстракти, постери, др.).


2. За медицински сестри в кардиологични отделения, подкрепа се предоставя при наличие и на писмена препоръка от началника на кардиологичното отделение.
3. За специализанти и докторанти, подкрепа се предоставя при наличие и на писмена препоръка от ръководителя на специализацията/научния ръководител.
4. Финансовата подкрепа на ДКБ се предоставя за покриване на разходите за ранна такса участие и за транспортни разходи. Тази подкрепа не може да надхвърля общо 800 евро на човек на календарна година.

А/ Заплатените такси участие се удостоверяват с фактура от организаторите на изявата, а транспортните разходи - с фактура от избраната от ДКБ агенция за самолетни и автобусни билети;

Б/ Максимално допустимият бюджет за финансова подкрепа на ДКБ за участие в научни изяви в чужбина за всички категории участници в рамките на една календарна година е 8000 евро.
5. Изискванията по т.1, т.2 и т.3 не се прилагат за наградените поименно участници в Зимното училище за специализанти и докторанти по кардиология, както и за поименно наградените участници в Националния конгрес по кардиология. За тези две категории Управителният съвет на ДКБ определя поименна еднократна финансова подкрепа в размер до максимално определения по т.4 без да се изискват други документи.
НЕ СЕ ПРИЕМАТ за разглеждане молби за подкрепа на медицински специалисти, които не са членове на ДКБ, или на членове, които не са отчели редовно членския си внос за текущата и предишните 2 години.

Молбите ще бъдат разглеждани своевременно от членовете на УС на ДКБ. Отговор се дава в рамките на 20 дни.Образец на молбата е на разположение на сайта на ДКБ: www.cardiobg.com

Достарыңызбен бөлісу:
©dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет