Қысқа мерзімді жоспар Математика



Дата26.01.2022
өлшемі132.61 Kb.
#454852
1608287959

Қысқа мерзімді жоспар

Математика

Тақырып: бір бағыттағы қуып жету қозғалысына берілген есептер. Қозғалыс графиктері


Мектеп: №19 ЖОББМ

Күні:

Мұғалімнің аты-жөні: Орынғалиева А.Н

Сынып: 4

Қатысқандар саны:

Қатыспағандар саны:

Осы сабаққа негізделген оқу мақсаттары

4.3.3.1 қозғалыстың басталуы мен бағытын пайдалана отырып, нысандар қозғалысы сызбасын құру, сәйкес есептеулер жүргізу;

4.3.3.2 нысандардың бастапқы орны мен қозғалыс бағытын (бір-біріне қарама- қарсы, бірінен- бірі қарама-қарсы бағытта) анықтау

4.2.1.8** қуып жету қозғалысы мен қалып қою қозғалысына байланысты формулаларды шығарып алу және қолдану


Сабақтың мақсаты

Барлық оқушылар:

Бір бағыттағы қуып жету қозғалысына берілген есептерді арифметикалық және алгебралық әдіспен шешеді.

Бірқатар оқушылар:

Бір бағыттағы қуып жету қозғалысына берілген есептерді талдайды және шығарады.

Кейбір оқушылар:

Бір бағыттағы қуып жету қозғалысына берілген есептерді талдау және шығару, сызба бойынша есеп құрастырады.



Тілдік мақсаттар


Оқушылар:

Бір бағыттағы қуып жету қозғалысына берілген есептерді теңдеу құрып шығаруды түсіндіру.



Пәндік лексика және терминология:

Өзара байланысты шамалар.



Тірек білім, білік, дағдылар

Жылдамдық, арақашықтық, уақыт түсініктері

Жоспар

Жоспарлан-ған уақыт

Жоспарланған іс-әрекет

Ресурстар

Сабақтың басы




Ынталандыру.


Мұғалім оқулықтағы №1 тапсырманы орындауды ұсынады.

Оқушылар өрнектердің мәнін тауып, көрсетілген тәртіппен орналастырса таудың тік құлама беткейлерінен шамамен 20–30 м/с жылдамдықпен төмен құлап түсетін немесе сырғитын қар жиынтығының айтарлықтай көлемі қалай аталатынын білетін болады.



30

200

500

600

800

9000

к

ө

ш

к

і

н




Оқулық, дәптер.




Өзектендіру.

Мұғалім оқулықтағы №2 тапсырманы орындауды ұсынады. Оқушылар екі дене қозғалысының сызбаларына қарайды. Олар нені білдіретінін түсіндіреді. Формулаларды түсіндіреді.





Оқулық, дәптер.


Сабақтың ортасы

3 есепті шығар

T=50: (50-40)=5

S = 50км

V=40км/сағ жауабы: 5 мин

V=50 км/сағ

T=?






4 Есепті теңдеу құрып шығар.

X*70+50=60

X=70-50=20

X=60/20


X=3 жауабы: 3 сағ
5

Арман 2 мин 300м жол жүрді

300/2=150 м/мин (Арманның жылдамдығы)

Келесі 3 мин тоқтап тұрды.

Әлия 5 мин бастады.

Әлия 2 мин 500 м жол жүрді.

500/2=250м/мин(Әлияның жылдамдығы)

7 мин кейін 12 мин аралығында екеуі де тоқтады.

12 мин кейін 17 мин аралығында Арман мен Әлия кері қайтты.

Сергіту сәті

Орнымыздан тұрайық,

Белімізді жазайық.

Жоғары-төмен қарайық,

Солға-солға түзу түр.

Оңға-оңға түзу түр,

Алға қарайбір адым,

Артқа қарай бір адым

Бойымызға күш жинап,

Бір дем алайық.


1.Егер тырна бір аяғымен тұрса 3 кг болады, ал екі аяғымен тұрса оның

салмағы қанша?(3 кг)

2. Үстел беті төртбұрышты, оның бір бұрышын арамен кесіп алсақ, неше

бұрыш қалады? (5 бұрыш)

3. Төрт қойдың неше аяғы бар? (16 аяқ)

6

Жылыжай-900 гүл

Жұлдызгүл-630

Қызғалдақ-?

Жұлдызгүл әр жүйекке-35 дана

Қызғалдақ-30

Табу керек: барлығы неше жүйек?

1)900-630=270 қызғалдақ

2)630/35=18 жұлдызгүл жүйегі

3)270/30=9 қызғалдақ жүйегі

4)18+9=27

Жауабы: 270-қызғалдақ, барлық жүйек-27

7

Шешуі: 50-40=10 м3/сағ

270:10=27 сағ

Жауабы: 27 сағаттан кейін хауызда 270 м3/сағ су болады

8

Шешуі:

Барлығы-26



Теректе-14

Еменде-12



14-6=8

12-4=8



Оқулық, дәптер.


Сабақтың соңы



смайликтер


Достарыңызбен бөлісу:




©dereksiz.org 2022
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет