Община балчик архитектурен и парков комплекс •двореца• балчикбет1/7
Дата05.07.2016
өлшемі6.4 Mb.
#180081
  1   2   3   4   5   6   7

ОБЩИНА БАЛЧИК

АРХИТЕКТУРЕН И ПАРКОВ КОМПЛЕКС •ДВОРЕЦА• БАЛЧИК

КУРОРТЕН КОМПЛЕКС•АЛБЕНА•

КАМАРА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И

СЪЮЗ НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, ВАРНА

КЛУБ ПРИЯТЕЛИ НА БАЛЧИК

Балчик

2010

КАБ -


На 25 май в каменната зала на Двореца в Балчик ще се проведе архитектурна среща с изложба, организирана от Клуб Приятели на Балчик - неформална организация ...
www.kab.bg/a/nav/news/item/80 - Кеширана версия

21/ 05/ 2010


Днес+ :: Общество


21 Май 2010 ... Архитектурна среща под наслов „Знаци на времето”, посветена на ... която ще се проведе на 25 май в Каменната зала на Двореца в Балчик, ...
www.dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d... - Кеширана версия
Архитектурна среща „Знаци на времето”- Балчик 2010
21.05.2010 15:45

Архитектурна среща под надслов „Знаци на времето”, посветена на опазването на уникалните природни и културни богатства на Балчик, с акцент върху архитектурното наследство, организира клуб Приятели на Балчик към Камарата на архитектите - Варна.


В срещата, която ще се проведе на 25 май в Каменната зала на Двореца в Балчик, са поканени да участват практикуващи архитекти, изследователи и архитекти на отговорни длъжности в управленски и културни институции. Програмата за деня предвижда разнородни прояви от 10.00 до 17.00 ч., като в началото ще бъде открита изложба, проследяваща творчеството на арх. Хенриета Делавранча – Гибори.
В периода 1930 – 1940 година румънската архитектка създава някои от емблематичните и до днес за облика на Балчик сгради. От Румъния, специално за събитието, пристига арх. Милица Сион – aвтор на изложбата. Следва дискусията „Знаци на времето”, чиито теми в три модула ще модерират архитектите Владимир Попов, Енчо Димов и Тодор Даскалов. Арх. Станчо Веков ще направи мултимедийна презентация на дългосрочния проект „Изчезващите къщи/Хубавите къщи”, който изследва съвременните български практики за съхраняване на архитектурното наследство.

Клубът е основан през октомври 2009 година от група архитекти. Главна цел е да бъдат съхранени неоценимите природни и културни богатства на Балчик и околностите му.


Предмет на дейността са както инициативи в областта на изучаване и опазване на архитектурното наследство, така и активното съдействие на всички усилия за съхраняване на уникалните архитектурни достойнства на Балчик.

Интересите са насочени не само към знаковите сгради и места, но и към опазването на цялостната градска тъкан – ландшафт, улици, жилищни и други сгради, малки форми и елементи от градската среда.

Ще се подпомагат и популяризират всички полезни за града архитектурни инициативи.
Балчик се нуждае от независима архитектурна експертиза

Ще се помага професионално и на всички частни лица, организации и институции, които споделят каузата за достойно развитие на любимия ни град.

Има подкрепата от КАБ и САБ Варна, Община Балчик, КК Албена, Архитектурен и парков комплекс „Двореца” Балчик

Основатели на клуба Приятели на Балчик са арх. Владимир Попов, арх. Велин Нейчев, арх. Енчо Димов, арх. Димитър Стефанов, проф. арх. Емил Ретеган, проф. арх. Мирча Окинчук, проф. арх. Тодор Булев, арх. Константин Димов, арх. Тодор Даскалов и арх.

Чавдара Николова.
Архитектурна изложба в Балчик

На 25 май в каменната зала на Двореца в Балчик ще се проведе архитектурна среща с изложба, организирана от Клуб Приятели на Балчик - неформална организация на архитекти от региона.

Архитектурна изложба в Балчик


21 /05 /2010

На 25-ти май в каменната зала на Двореца в Балчик ще се проведе архитектурна среща с изложба, организирана от Клуб Приятели на Балчик - неформална организация на архитекти от региона. 

 

Радио Добруджа - Архитектурна среща „Знаци на времето” ще се ...


... Архитектурна среща „Знаци на времето” ще се проведе в Балчик ... зала на Двореца в Балчик, са поканени да участват практикуващи архитекти, ...
dobrudja-news.net/index.php?option... - Кеширана версия
Архитектурна среща „Знаци на времето” ще се проведе в Балчик
Автор Радио "Добруджа"   

21 май 2010 15:53

Архитектурна среща под надслов „Знаци на времето”, посветена на опазването на уникалните природни и културни богатства на Балчик, с акцент върху архитектурното наследство, организира клуб Приятели на Балчик към КАБ - Варна. В срещата, която ще се проведе на 25 май в Каменната зала на Двореца в Балчик, са поканени да участват практикуващи архитекти, изследователи и архитекти на отговорни длъжности в управленски и културни институции. Програмата за деня предвижда разнородни прояви от 10.00 до 17.00 ч., като в началото ще бъде открита изложба, проследяваща творчеството на арх. Хенриета Делавранча – Гибори. В периода 1930 – 1940 година румънската архитектка създава някои от емблематичните и до днес за облика на Балчик сгради. От Румъния, специално за събитието, пристига арх. Милица Сион – aвтор на изложбата. Следва дискусията „Знаци на времето”, чиито теми  в три модула ще модерират архитектите Владимир Попов, Енчо Димов и Тодор Даскалов. Арх. Станчо Веков ще направи мултимедийна презентация на дългосрочния проект „Изчезващите къщи/Хубавите къщи”, който изследва съвременните български практики за съхраняване на архитектурното наследство.

Архитектурна среща "Знаци на времето" ще се проведе в Балчик | Уеб ...


Архитектурна среща под наслов "Знаци на времето", посветена на опазването на ... зала на Двореца в Балчик, са поканени да участват практикуващи архитекти, ...
www.idobrich.com/.../arhitekturna_sreshta_znaci_na_vremeto_shte_se_provede_v_balchik - Кеширана версия

[Дата: 2010-05-21 - 15:53:00] -Същата статията в радио „Добруджа”


Интернет портал на гр. Добрич- Idobrich.com

Архитектурна среща „Знаци на времето” организират в Балчик


Архитектурна среща под наслов „Знаци на времето” ще бъде проведена в Балчик. ... която ще се проведе на 25 май в Каменната зала на Двореца в Балчик, ...
balchik.samo.bg/arhitekturna-sreshta-„znaci-na-vremeto”-organizirat-v-balchik/ Кеширана версия
22 май

Архитектурна среща „Знаци на времето” организират в Балчик

Архитектурна среща под надслов „Знаци на времето” ще бъде проведена в Балчик. Посветена е на опазването на уникалните природни и културни богатства на Белия град, а акцентът е отправен върху архитектурното наследство. Срещата се организира от клуб Приятели на Балчик към КАБ-Варна. В срещата, която ще се проведе на 25 май в Каменната зала на Двореца в Балчик, са поканени да участват практикуващи архитекти, изследователи и архитекти на отговорни длъжности в управленски и културни институции. Програмата за деня предвижда разнородни прояви от 10.00 до 17.00 ч. В 10 ч. ще бъде открита изложба изложба, проследяваща творчеството на арх. Хенриета Делавранча – Гибори. В периода 1930 – 1940 година румънската архитектка създава някои от емблематичните и до днес за облика на Балчик сгради. От Румъния, специално за събитието, пристига арх. Милица Сион – aвтор на изложбата. В 10,20 ч. ще бъдат открити и съпътстващи експозиции. За 10,30 ч. е предвидено и организирането на дискусията „Знаци на времето”, чиито теми  в три модула ще модерират архитектите Владимир Попов, Енчо Димов и Тодор Даскалов. Арх. Станчо Веков ще направи мултимедийна презентация на дългосрочния проект „Изчезващите къщи/Хубавите къщи”, който изследва съвременните български практики за съхраняване на архитектурното наследство.


Архитектурна среща „Знаци на времето”- Балчик 2010 - Новинa от ...


22 Май 2010 ... В срещата, която ще се проведе на 25 май в Каменната зала на Двореца в Балчик, са поканени да участват практикуващи архитекти, ...
maps.linkbg.org/.../Архитектурна-среща-„Знаци-на-времето”--Балчик-2010 - Кеширана версия

Новини от Добрич / Област

Архитектурна среща „Знаци на времето”- Балчик 2010

(22.05.2010 11:12)Архитектурна среща под наслов „Знаци на времето”, посветена на опазването на уникалните природни и културни богатства на Балчик, с акцент върху архитектурното наследство, организира клуб Приятели на Балчик към Камарата на архитектите - Варна.

В срещата, която ще се проведе на 25 май в Каменната зала на Двореца в Балчик, са поканени да участват практикуващи архитекти, изследователи и архитекти на отговорни длъжности в управленски и културни институции. Програмата за деня предвижда разнородни прояви от 10.00 до 17.00 ч., като в началото ще бъде открита изложба, проследяваща творчеството на арх. Хенриета Делавранча – Гибори. В периода 1930 – 1940 година румънската архитектка създава някои от емблематичните и до днес за облика на Балчик сгради. От Румъния, специално за събитието, пристига арх. Милица Сион – aвтор на изложбата. Следва дискусията „Знаци на времето”, чиито теми в три модула ще модерират архитектите Владимир Попов, Енчо Димов и Тодор Даскалов. Арх. Станчо Веков ще направи мултимедийна презентация на дългосрочния проект „Изчезващите къщи/Хубавите къщи”, който изследва съвременните български практики за съхраняване на архитектурното наследство.

dobrich.info

Архитектурна среща "Знаци на времето" - Балчик 2010


23 Май 2010 ... Архитектурна среща под наслов „Знаци на времето”, посветена на опазването ... ще се състои на 25 май в Каменната зала на Двореца в Балчик. ...
kulturni-novini.info/news.php?page=news... - Кеширана версия

ПРОЕКТИ


Архитектурна среща "Знаци на времето" - Балчик 2010Достарыңызбен бөлісу:
  1   2   3   4   5   6   7
©dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет