Невъзможно е да имате каквато и да е представа за Италия, без да видите СицилияДата15.07.2016
өлшемі112.5 Kb.
#199953СИЦИЛИЯ
Невъзможно е да имате каквато и да е представа за Италия, без да видите Сицилия” - Гьоте
Цена: 390 eвро / 763 лева
Дати: 09.04/ 13.10.2012
Цената включва:


  • 5 нощувки със закуски: две в района на Палермо и по една в Катаня, района на Агридженто и Таормина ;

  • екскурзовод на български език

  • транспорт с комфортен автобус;

  • фериботни билети Игуменица – Бари/Бриндизи–Игуменица с настаняване на седалки


Цената не включва:


  • Доплащане за единична стая – 120 евро ;

  • Фериботни билети Вила сан Джовани – Месина – 15 евро / цената подлежи на препотвърждение / ;

  • Доплащане за каюта за ферибота Игуменица – Бриндизи/Бари – Игуменица - между 35 евро и 84 евро на човек за настаняване в двойна или четворна каюта

  • Пет вечери по желание – 45 евро

  • Пътни такси (30 евро) и входни такси за посещаваните туристически обекти


С тази екскурзия ще посетите:

Палермо, Монреале, Сиракуза, Катаня, Таормина, Долината на храмовете край Агридженто, Селинунте


Маршрут 3 000 км.
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА :
1 Ден – София – Игуменица - Бриндизи

Тръгване от София за Игуменица в 08:00ч. от Националния стадион “Васил Левски”. Пристигане в Игуменица откъдето продължаваме с ферибот към Италия .Нощувка на ферибот Игуменица – Бриндизи с настаняване на седалки/каюта се заплаща допълнително/


2 Ден – Бриндизи - Катаня

Пристигане сутринта в Бари/Бриндизи. Отпътуване за остров Сицилия – сърцето и духът на Средиземно море.. Закрепила се на върха на Италианския ботуш, между Европа и Африка, между Античността и Съвремието, Сицилия е слънце и море, ухание на жасмин и портокалов цвят, изключителна кухня и ненадминато сладкарство, тарантела и археология.Продължаваме с ферибот от Вила Сан Джовани до Месина Настаняване в хотел в района на Катаня. Нощувка.


3 Ден – Катаня – Сиракуза - Палермо
Закуска. Кратка туристическа програма в Катаня, известна с изисканата си архитектура и наследството на много велики цивилизации ,посещенияе на Къщата музи на Белини. Фото пауза пред вулкана Етна – най- високият и активен вулкан в Европа – висок 3323м . Следобед разглеждане на Сиракуза и остров Ортиджия. Обиколката на града ни отвежда сякаш на пътуване в миналото, когато значимостта на този древногръцки мегаполис в античния свят се е равнявала на тази на Рим и Атина. Програмата ще започне с археологическата зона “Неаполис” / 3 евро/, свидетелство за разцвета на Сиракуза, Гръцкия театър, Римския амфитеатър, пещерата, наречена „Ухото на Дионисий” и .Старият град с извора Фонтана Аретуза, Катедралата, храма на Аполон - включени в списъка на Юнеско . Нощувка в района на Палермо.
4 Ден - Палермо
Закуска. Ден, посветен на Палермо, чиято тридесетвековна история е изразена чрез Класиката от древността, Римското величие, Готиката и Сицилианският бароков стил. Автобусно-пешеходна програма в Палермо, включваща Катедралата, сред най-големите и важни романско-нормандски катедрали в Сицилия и нейната Съкровищница /2 евро/, Пиаца Куатро Канти, пиаца Беллини с изключителната църква „Ла Марторана” и църквата „Сан Каталдо”, пиаца Претория с красивия фонтан, Театро „Масимо”. Свободно време за обед. Традиционни ястия са Спагети със сардини и стафиди от Палермо и риба меч по сицилиански. Кралицата на десертите е La Cassata. След обяд програмата продължава с посещение по желание на Нормандския дворец със световноизвестната Капела Палатина, шедьовър на византийското изкуство в Италия от 11-12 век. /10 евро/ , „Св.Йоан на Еремитите” /6 евро/, известна със своята арабска архитектура и посещение на Катакомбите на Капуцините , където са погребани 8000 монаха, естествено мумифицирани от сухия въздух и празнично облечени / 3 евро/ . Нощувка в района на Палермо.
5 Ден – Палермо – Монреале – Селинунте
Закуска. Отпътуване за Монреале, “Кралският връх” - там се намира една от най-красивите катедрали в Европа, чийто строеж и е започнат през 1172 г., а в украсата има френски, арабски и византийски образци. Отвътре е изцяло облепена с мозайка – общо около 5950 кв.м., която е завършена през 1182 г. Разгледайте и галерията към манастира. Четириъгълните сводове се крепят от около 228 еднакви колони в арабски стил. От градината към манастира се открива прекрасна гледка към Палермо.

Продължаваме за Селинунте – най-известният археологически комплекс на острова, наследник на древногръцкия град Селинус , владян от финикийци, гърци, картагенци, римляни. Селинунте е един от проспериращите древногръцки градове на острова, познат още като “Акрополис”, разположен на висок хълм над Средиземно море. / 6 евро/.

Отпътуване за Агриженто. Нощувка в района на Агридженто
6 Ден - Долината на Храмовете – Таормина
Закуска. Разглеждане на Долината на Храмовете край Агридженто / 8 евро/ – храмовете, изградени през 6-5век пр.Хр., величието им е съхранено и до днес, най- значими са Храмът на Зевс Олимпийски и храмът на Кастор и Полукс, най-старият е Храмът на Херкулес, а най-добре запазеният – Храмът на Конкордия.

Отпътуване за Таормина. Следобед разходка в Таормина – този кът от Сицилия ни предлага не само лазурно море, стръмни планински склонове с вечнозелени маслинени и цитрусови градини, но и богатство от култура и история. Посещение на Гръцкия театър/ 8 евро/,Римският театър,Дворецът Коравия и разходка по главната улица Умберто I. Нощувка в Таормина.


7 Ден – Таормина – Бриндизи – ферибот
Закуска.Свободно време в Теормина . Отпътуване за Бриндизи. Нощувка на ферибот Бриндизи – Игуменица с настаняване на седалки.
8 Ден –Игуменица – София
Пристигане сутринта в Игуменица. Отпътуване за България . По желание на групата посещение на Метеора / 5 евро / .Пристигане в София вечерта.

Достарыңызбен бөлісу:
©dereksiz.org 2024
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет